Google maps

google-maps A Google Maps segítségével mindenhova odatalálunk – a térképes alkalmazás ingyenes és offline térképmegoldást is biztosít. A Google Maps kiváló eszközt jelent a mindennapi tájékozódásban. Be kell látnunk, hogy az asztali számítógépeken használt Google Maps sok esetben fabatkát sem ér. Az utazásaink során, amikor igazán kellene, még egy laptop sem segíthet rajtunk igazán. Nem úgy az okostelefon vagy a táblagép, amely a Google Maps appal felvértezve hathatós navigációs segítséget jelent minden utazó számára.

Maps Me

maps-me A Maps Me applikáció bárhol és bármikor elérhető, ráadásul okostelefonnal már internet hozzáférés nélkül is böngészhetünk a világtérképen. Gyors és részletes útvonalakkal, visszajelzések alapján frissített információkkal ez az alkalmazás valóban az utazások legfontosabb kelléke. Naprakész és alapos, egy belföldi túrázáson, de egy távol-keleti kirándulásnál sem hiányozhat. A rendkívül részletes térképek segítségével könnyen rátalálunk a helyi kávézókra, múzeumokra, látványosságokra.

Booking.com

booking-com A Booking.com alkalmazás segít, hogy bárki megtalálhassa a tökéletes szállást. Az ingyenes, magyar nyelven is elérhető app androidos okostelefonokra és táblagépekre egyaránt telepíthető. Ne legyen görcsös a jól megérdemelt pihenés tervezése sem! A Booking.com a telefonos szállásfoglalás nagymestere: néhány ujjmozdulattal kiválasztható a vágyott pihenőhely, bárhol, bármikor. Akkor sem kell ráfizetni, ha mindezt az utolsó pillanatban vagy akár útközben tesszük, mert az alkalmazás valóban mobil, mindig kéznél van.

Wizz Air

wizzair A Wizz Air alkalmazással már okostelefon segítségével is kiválaszthatjuk a legolcsóbb és legjobb útvonalat. Még sosem volt ennyire egyszerű a repülőjegy foglalás. Az applikáció felhasználó barát felületével az első lépéstől az utolsóig mindent elintézhetünk. Az egyik legnagyobb fapados légitársaság utasai már a felszállást megelőzően is élvezhetik a mobilitást, hiszen bárhonnan nyomon követhetik a járatok pillanatnyi helyzetét. A Wizz Air járatait böngészve mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb ajánlatot, a foglalás menetét pedig valóban egyszerűen és gyorsan nyélbe ütheti!

OsmAnd

osmand Az OsmAnd navigációs alkalmazás ingyenes letöltésével már offline üzemmódban is megtervezhetjük utazásainkat bárhol a világban. A népszerű applikációt már külföldön, vagy akár internetkapcsolat nélküli területen is kitűnően használhatjuk. Bátor, kalandvágyó természetűeknek és a kiránduló terepet előre biztosítóknak is kifejezetten ajánlott, mert nemcsak világtérképek tölthetőek le egy mozdulattal, de kiválaszthatjuk a legközelebbi kávézót, benzinkutat vagy hostelt is. Az app már magyar nyelven is használható!

MapFactor

mapfactor A MapFactor az egyik legjobb offline navigációs alkalmazás. Az ingyenes letöltést követően azonnal hozzáférhetünk a közösségi fejlesztésű OpenStreetMap adataihoz, így androidos mobillal és táblagéppel is gyorsan és egyszerűen érhetünk célba. A realisztikus megjelenítés megkönnyíti a járművezetés közbeni tájékozódást, ráadásul megtaláljuk a hang alapú navigálást is az app felületén. A MapFactor a napi munkarutinhoz, de hosszabb utazásokhoz is igazi segítség, valóban érdemes megnézni, mennyi mindent tud!

Google utcakép

google-utcakep A Google utcakép alkalmazással egy különleges képgyűjteményt kapunk a kezünkbe, amely szinte testközelbe hozza a világ nevezetességeit és természeti csodáit. Androidos mobillal és iPhone-nal már ingyen elérhető az app. Töltsük le most, hiszen a körpanorámás képek segítségével már a saját fotelünkben ülve is utcára léphetünk. Kreatív és élethű kép a világ bármely pontjáról. A valóságos felvételekkel egyszerűbben és könnyebben tervezhetjük meg az utazásainkat is!

Guides by Lonely Planet

lonelyplanet A Guides by Lonely Planet alkalmazással végre androidos készülékkel és iPhone-nal is elérhető a világ egyik legnépszerűbb útikalauza. Töltsük le ingyen az app-pot, hogy a Lonely Planet izgalmas és személyre szabható információkkal segítse tökéletessé tenni az utazásunkat. Már akár offline-változatban is felhasználhatjuk bárhol a világban. Jól bevált tippeket és valódi tapasztalatokat böngészhetünk, ráadásul a Guides by Lonely Planet app kisebb bármelyik útikönyvnél, mivel mobilostul vághatjuk zsebre!

Trivago

trivago A Trivago szállásfoglaló alkalmazással könnyedén rátalálni a tökéletes úti célra. Az ingyenesen letölthető app-ot pontosan erre találták ki! Átlátható és könnyen kezelhető felület, vidám dizájn - és a hosszú, problémás szálláskeresés helyett valóban egy praktikus lehetőség került a kezünkbe. Több, mint száz gyűjtőoldalt foglal magába a Trivago keresési rendszere: így több százezer szállás közül lehet kiválasztani az elvárásoknak leginkább megfelelőt. A szűrőrendszerek és a felhasználók véleményezései valóban segítenek a hatékony döntésben!

Google Earth

google-earth A Google Earth alkalmazás egy kivételes ablak a világra. Akár a szobánkban ülve, akár egy buszmegállóban várakozva, akár egy vonaton utazva elővehetjük az Android vagy iPhone telefonunkat vagy a táblagépünket, és neki is foghatunk a Föld felfedezésének. A csodálatos felvételek által olyan országokat és városokat vehetünk szemügyre, ahová talán soha nem utazunk el, de olyan helyeket is felfedezhetünk, amelyeket úti célként tűzünk ki magunk elé.

XE Currency

xe-currency A XE Currency az egyik leghasznosabb alkalmazás, ha nyaralni vagy kirándulni indulunk: az ingyenesen telepíthető pénzváltó app megbízható módon és gyorsan váltja át a valutaértékeket. Töltsük le androidos készülékekre vagy iPhone-ra ezt az egyszerű és felhasználó barát felületet, hogy a legfrissebb árfolyam-értékek alapján számolhassunk. Off-line módban pedig internetre sem lesz szükségünk ehhez. A XE Currency megbízható pénzváltó app-nak ott helye a mobiltelefonon.

TripAdvisor

tripadvisor A TripAdvisor app-al csak egy érintésre vannak a legjobb ajánlatok: akár olcsó buszjegyet, vagy kényelmes szállást keresünk, de az ismeretlen város legegzotikusabb helyeit és legbulisabb negyedeit is felkutathatjuk az Android és iPhone alkalmazás segítségével. A TripAdvisor átlátható módon és okosan egyesíti a felhasználóktól érkező visszajelzéseket. Mások pozitív tapasztalatainak a nyomába szegődhetünk, ha térképük és véleményük alapján választunk helyet, útvonalat. Ám az ingyenes utazás alkalmazással mi magunk is tippeket adhatunk bárkinek.

City Maps 2go

citymaps2go A City Maps 2go app most ingyenesen letölthető, az okostelefonok és táblagépek egyik leghasznosabb kiegészítője lesz. Megbízható és gyors, azonnal célba juttatja a gyakorlott és a hétvégi kirándulókat is. Még a legalaposabb számítás is megcsúszhat, azonban a CityMaps2Go applikációval nemcsak részletes térképekhez, de számos tipphez, visszajelzéshez is hozzáférünk. Már internetkapcsolat sem kell ahhoz, hogy valóban a legjobb útvonalat, a legizgalmasabb helyet, vagy a leggyorsabb utazási eszközt böngésszük a felületen.

Airbnb

airbnb Az Airbnb olyan ingyenes és kreatív szállásfoglaló alkalmazás, melyet az utazás szerelmeseinek hoztak létre, bárki könnyedén használhatja Android vagy iPhonon telefonon keresztül. Néhány egyszerű mozdulattal is megtalálható a tökéletes szállás! A legérdekesebb helyekre kalauzol el ez ingyenes szállásfoglaló alkalmazás, amely már magyar nyelven is elérhető. Mindenki személyre szabottan megtalálhatja azt a szobát, házat, vagy akár egy függőágynyi részt, amely felejthetetlenné teheti egy-egy utazás nyugodtabb pillanatait.

BlaBlaCar

blablacar A BlaBlaCar az egyik legnépszerűbb ingyenes utazási applikáció, szinte nélkülözhetetlen bármely okostelefon tulajdonos számára. A közösségi alkalmazás gyors és egyszerű megoldást kínál azoknak, akik kényelmesen és biztonságosan szeretnek utazni! A közös autózás ugyanis nemcsak a vezetőnek, de az utasoknak is pénz takarít meg, nem is beszélve a megspórolt átszállásokról és a hosszú várakozási időről. Most tényleg másodpercek alatt egymásra találhatunk azzal, akivel egy irányba tartunk, hiszen online már egy kattintással elérhetőek és hirdethetőek a szabad ülések.

Foursquare

foursquare A Foursquare a város legérdekesebb és legváltozatosabb pontjait mutatja meg, méghozzá személyre szabottan, az alkalmazás akár a legjobb turista-vezető is lehetne bárhol a világban. Legyen szó egy közeli menő vagy kedvesen összebújós helyről, egy nagyvárosi buli negyedről, de hosszan sorolhatnánk... Boltok, vendéglátó helyek, igazi hangulatos kávézók, éjjeli partik - csak választani kell a listából, de ez sem egyszerű. Ebben segít az a több mint 60 millió apró visszajelzés, tipp, amit a felhasználók egymástól kapnak.

PackKing

packking

A PackKing ingyenesen letölthető mobilalkalmazás iPhone és Android okostelefonokra egyaránt és őszintén elgondolkoztat, hogy e nélkül az app nélkül hogyan tudott bárki is eddig elindulni úgy egy-egy utazásra, hogy minden szükséges és persze kevésbé szükséges ruha, higiéniai és egészségügyi eszköz, egyéb kütyü, dokumentum, élelmiszer és miegyebek mind bekerültek a gurulósokba, kézipoggyászokba, hátizsákokba, nesszeszerekbe és ridikülökbe s még a tennivalók közül sem maradt semmi az indulás napjára.

Flight Tracker

flightaware

A FlightAware Flight Tracker ingyenes applikációval bármilyen androidos vagy iPhone-készülékkel nyomon követhetjük a repülőgépek útvonalát. Töltsük le és máris indíthatjuk ezt a naprakész és rendkívül okos appot. Telefonunk segítségével bárhol ránézhetünk, hogy barátaink, családunk vagy épp szerelmünk járata merre tart. Pontosan láthatjuk, mekkora utat tettek meg és mikorra várható a landolás. Telepítsük a FlightAware Flight Trackert, és osszuk meg a fontos információkat ismerőseinkkel is!

Geo Tracker - GPS Tracker

gpstracker

A Geo Tracker - GPS Tracker ingyenesen letölthető bármely Android- vagy iPhone-készülékre. Kifejezetten "rázós" terepekre készült el ez a nagyon okos nyomon követő alkalmazás: egyenetlen felületeken, hosszabb utazásoknál, erdős túrákon remekül teljesít. Rengeteg adatot rögzít és statisztikát is készít. A mentett információkat egy mozdulattal megoszthatjuk, a dicséreteken túl sokan hálásak lesznek nekünk egy nehezebb terep paramétereiért. A Geo Tracker - GPS Tracker appot már több mint egy millióan töltötték le.

Skyscanner - flights, hotels, car hire

skyscanner

A Skyscanner ingyenesen letölthető app, amely ismeri a légitársaságok, autókölcsönzők és szállodák legjobb ajánlatait világszerte. Andorid- és iPhone készülékeinkkel most a teljes utazásunkat megszervezhetjük. A Skyscanner app időt és pénzt takarít meg nekünk, személyre szabott kínálattal vár minden felhasználót! Ha nincs ötletünk, hol töltsük a következő szabad hétvégénket, böngésszünk a több milliónyi kipróbált hely és sok-sok élmény között. A Skyscanner telepítésével már szinte meg is kezdődött a vakációnk!

Where is Public Toilett

public-toilett

A Where is Public Toilett az utazni vágyók egyik kikerülhetetlen és bizonyos élményinkre visszarévedve talán az egyik leghasznosabb applikációja is. Az utazás öröm, ha pedig kényelmesen, kényelmetlen buktatók elkerülésével élvezhetjük, akkor megfizethetetlen. Ez az ingyenes okostelefon alkalmazás az, ami! Nem csak megkönnyítik az utazásunk alkalmával felmerülő nehéz helyzetek megoldását, de használatával elkerülhetővé is válnak ezek, hiszen jelenlegi adatbázisa a mobiltelefon applikációnak az egész világra kiterjed.

Expedia

expedia Az Expedia app segítségével egyszerűen és gyorsan foglalhatunk szállást, repülőjegyet és autóbérlést, valamint böngészhetünk utazási ajánlatokat. Az alkalmazás ingyenesen letölthető android és iphone készülékekre, több nyelven is elérhető. Az Expedia app-ot használva átlátható módon tudunk válogatni a lehetőségek között, és az Expedia alkalmazás felhasználóktól érkező visszajelzések alapján dönthetünk.

Agoda

agoda Az Agoda app segítségével egyszerűen és gyorsan foglalhatunk szállást, böngészhetünk utazási ajánlatokat, és könnyedén találhatunk új utazási lehetőségeket. Az alkalmazás ingyenesen letölthető android és iphone készülékekre, magyar nyelven is elérhető. Az Agoda app-ot használva átlátható módon tudunk válogatni a szálláslehetőségek között, és a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján dönthetünk. Az Agoda app-al a szálláskeresés és foglalás folyamata egyszerűbbé és gyorsabbá válik. Olcsó szállás egy éjszakára? Az Agoda ebben is tud segíteni és legtöbbször jobb áron mint vetélytársaik.

Kayak

kayak A Kayak alkalmazás segítségével könnyűszerrel lehet találni kedvező repülőjegyet, szállást vagy autót az utazásokhoz. Az alkalmazás a legjobb ajánlatokat és árakat kínálja számos keresőoldalról egyszerre, így nem kell több oldalon keresgélni. A Kayak segít a legjobb ajánlatokat megtalálni, legyen szó olcsó repülőjegyről, szuper hotelajánlatról, vagy akár autókölcsönzésről. A Kayak több mint 900 oldalt hasonlít össze a repülőjegy ajánlatokhoz.

Valutaváltó

wise-valuta A Valutaváltó egy ingyenes app, amely lehetővé teszi az átváltási árfolyamok követését és szolgáltatók összehasonlítását. Az app segítségével egyszerűen ellenőrizhetjük az élő árfolyamokat, valamint hozzáadhatjuk a kedvenceinkhez a figyelt árfolyamokat. Az app továbbá lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk a különböző szolgáltatók árait és átváltási árfolyamait. Az árfolyamokat grafikonokon is megjeleníti az elmúlt 5 év vagy nap szerinti változásokkal együtt.

Momondo

momondo A Momondo nevével ellentétben nem valami cuki kis játék szanaszét guruló kristályokkal vagy begyűjtendő vattacukrokkal, hanem egy ingyenesen letölthető utazási applikáció, amivel kereshetünk magunknak repülőjegyeket, hoteleket sőt, még autót is bérelhetünk a kiválasztott városban, így ha a mostani, kicsit kizökkent világból visszaállva újra felkerekedhetünk, akkor ez a kis alkalmazás bizony nagy segítségünkre lehet majd a következő vakációnk megszervezésében. Az app hibátlanul fut androidon és iPhone-okra is letölthető.

Átszállok

atszallok Az Átszállok alkalmazás nem ígér többet, mint ami de azt betartja! A budapesti BKV-zás egyik kikerülhetetlen és végtelenül hasznosingyenesen letölthető applikációja mind android, mind iPhone okostelefonokra.A metróvonal kiválasztása több, mint egyszerű, a felső menüsorban a megfelelő színű-számú metró ikonjára történő rákattintással könnyedén elérhető s ekkor elénk tárul a kért metróvonal teljes hossza, sőt egy-egy állomás nevére rákattintva az állomásra begördülő kocsik száma is felsejlik előttünk.