Total Commander

totalcommander A Total Commander az egyik legnépszerűbb fájlkezelő alkalmazás, amelyet több millióan töltöttek már le és használnak mind a mai napig. Az 1993-ban kifejlesztett TotalCommander főleg Windows operációs rendszer alatt futó kétpaneles fájlkezelő, sok hasznos funkcióval. A legfrissebb magyar stabil verzió shareware vagy nagware formátumban is elérhető, ami azt jelenti, hogy 30 nap után egy értesítő üzenetet kapunk, de a továbbiakban sincs semmilyen korlátozás.

VirtualDub

virtualdub A VirtualDub egy ingyenesen letölthető szoftver, mellyel könnyedén szerkeszthetünk videókat, mozifájlokat, és ehhez semmi szükség vágói előképzettségre. Az egyszerűen kezelhető programmal gyorsan szétdarabolhatunk AVI, ASF vagy MPEG-2 videókat, ezáltal a szoftver az egyik legjobb megoldás arra az esetre, ha nem rendelkezünk professzionális vágószoftverrel és az ahhoz járó tudással, tapasztalattal.

IncrediMail

incredimail Az IncrediMail egy egyszerűen kezelhető levelezőprogram, amely a levelezés mellett igyekszik a szórakoztatásról is gondoskodni. A népszerű IncrediMail az angol mellett már magyar nyelven is elérhető, ráadásul ingyenes és rendkívül sokoldalú. A bohósága miatt a felhasználók körében népszerű IncrediMail az Outlook-hoz hasonlít működésében, viszont a szoftver segítségével leveleinket nemcsak képekkel és animációkkal, de zenékkel vagy saját aláírásunkkal is elláthatjuk.

7-Zip

7zip A 7-Zip mindössze egy (55 más nyelv mellett) magyar nyelven is elérhető, ingyenes tömörítőprogram, amely gyors és egyszerű megoldást kínál az otthoni felhasználók részére. Az elsősorban Windows operációs rendszereken futó alkalmazás többfajta üzemmódban is használható, emellett sokoldalú és megbízható, ezért a letöltők körében népszerűnek számít. A 7-Zip egyike a leggyakrabban használt tömörítőknek.

Format Factory

formatfactory A Format Factory egy egyszerűen kezelhető, kis erőforrás igényű, ingyenesen használható, freeware médiakonvertáló program, amely képes minden fontosabb médiaformátum kezelésére. Segítségével audio, videó és képfájlokat is konvertálhatunk, így alkalmassá tehetjük őket más platformokon történő lejátszásra. A program segítségével CD és DVD lemezeket is rippelhetünk, és akár a sérült adatok javítására is lehetőségünk nyílik.

CamStudio

camstudio A CamStudio egy képrögzítő szoftver, amelynek segítségével felvehetjük a képernyőn zajló folyamatokat. Rögzíthetünk videó és audio állományokat is kiváló minőségben. A Microsoft Windows operációs rendszeren futtatható program teljesen ingyenes. Az általa készíthetünk szemléltető, oktatóvideókat, útmutatókat, egyszerűen demonstrálhatjuk problémáinkat vagy éppen trükköket oszthatunk meg.

Sweet Home 3D

sweethome3d A Sweet Home 3D egy ingyenes, egyszerűen kezelhető, kreatív lakberendezési szoftver. A program freeware, így bárki legálisan letöltheti, felhasználhatja és terjesztheti teljes verzióját. A szoftver segítségével három dimenzióban megtervezhetjük tehát lakásunk kinézetét, illetve látványterveket hozhatunk létre, amelyeket elmenthetünk, megoszthatunk másokkal digitális formában vagy akár ki is nyomtathatunk.

ThunderBird

thunderbird A ThunderBird egy, a Mozilla Alapítvány által fejlesztett ingyenes, nyílt forráskódú levelező, chat és hírolvasó kliens. Alapja a Firefox böngésző. A kisméretű, gyorsan letölthető és könnyedén telepíthető szoftver magyar nyelven is futtatható, így használatához idegen nyelvi ismeretekre sincs szükség. Megjelenése néhány kattintással átalakítható, testre szabható, lehetőség van különféle kiegészítő telepítésére is, melyek az alap szoftverben nem szereplő funkciókat tesznek elérhetővé.

POP Peeper

poppeeper A POP Peeper több e-mail fiók kezelésére alkalmas szoftver. Ez néha nehézkes, problematikus lehet, főleg abban az esetben, ha a fiókok különböző szolgáltatóknál készültek. A POP Peeper lehetőséget nyújt arra, hogy egyetlen helyről kezelni tudjuk e-mail fiókjainkat. Az automatikus levélfiók ellenőrzés beépített funkciói közé tartozik. A POP Peeper felhasználóbarát felülete egyszerűvé teszi a fiókok kezelését, és teljesen testre szabható eszköztár révén preferenciáinknak megfelelően állíthatjuk azt be.

Balabolka

balabolka A Balabolka sokoldalú ingyenes szövegfelolvasó program, amellyel akár profi minőségű, szerkesztett hanganyagot is készíthetünk. Magyar nyelven is támogatott. Ismeri a leggyakoribb dokumentumtípusokat, még egy PDF-tartalmat is felolvastathatunk vele. Sőt, alakítsuk át vele a szöveget audiofájllá és mentsük el, hogy bármikor visszahallgathassuk. Szerkesszünk vagy fordítsunk vele, de helyesírási ellenőrzőként is hasznos. Tanuljunk, szórakozzunk a Balabolka programmal, töltsük le most!

Rapid Typing Software

rapid-typing A Rapid Typing Software egy könnyen elsajátítható gépírás oktató program, amely a tanulást játékossá teszi a számunkra. A Rapid Typing az egyik legismertebb ingyenes tízujjas írógép tanuló szoftver, ami a több nyelv mellett már magyar nyelven is használható. Gyorsan és hatékonyan vehetünk gépírás leckéket ezzel a sokoldalú és közkedvelt oktatóprogrammal.

NexusFile

nexusfile A NexusFile magyar nyelven és ingyenesen elérhető Windows operációs rendszereken futó fájlkezelő, amelyet a fejlesztők számos további szolgáltatással tettek még izgalmasabbá. A Nexusfile számtalan extra szolgáltatással kedvez az otthoni felhasználóknak, ráadásul nemcsak egyszerű, hanem gyors is a kezelése. Az alkalmazással többfajta adatot is kezelhetünk, a felületét pedig tetszésünk szerint változtathatjuk.

WordPress

wordpress A WordPress egy nyílt forráskódú, ingyenes és szabadon installálható és használható PHP-alapú tartalomkezelő rendszer. Segítségével Blogokat vagy teljes weboldalakat gyárthatunk rövid idő alatt. A WordPress a szöveg tartalmakat MySQL adatbázisban tárolja biztonságosan. Számtalan előnnyel kecsegtet ez a modern publikációs platform, ami mindig is az esztétikus megjelenést illetve a használhatóságot tartotta a legfontosabbnak.

Joomla!

joomla A Joomla! egy ingyenes és nyílt forráskódú CMS (Content Management System) tartalomkezelő rendszer. Segítségével könnyedén hozhatunk létre honlapokat, blogokat és oszthatjuk azt meg az Interneten. Jelenleg a vezető tartalomszolgáltatók egyike, ezt bizonyítja, hogy a Packt könyvkiadó által minden évben megrendezett Open Source Award-on a Joomla immáron háromszor kapott első helyezést CMS kategóriában. A Joomla keretrendszer moduláris termék, azaz a felhasználók egyedi igények szerint cserélgethetik a webes komponenseket.

PeaZip

peazip A PeaZip egy ingyenes sokoldalú, könnyedén kezelhető és népszerű tömörítőprogram. A tucatnyi formátumot támogató alkalmazás leginkább a Windows operációs rendszereken fut, és a felhasználók dolgát számos extra szolgáltatással igyekszik megkönnyíteni. A PeaZip kiváló megoldás többek között állományok darabolására, egyesítésére és archiválására, valamint a program saját kezelőfelületének személyre szabására is.

Drupal

drupal A Drupal egy nyílt forráskódú tartalomszervező és kezelő rendszer, amely weblapok és alkalmazások millióit támogatja. A weblapok legalább 21 százaléka használja ezt a keretrendszert, a személyes blogoktól a vállalati és politikai oldalakig. A standard Drupal rendszer (Drupal core) a tartalomkezelő rendszerekre jellemző alaptulajdonságokkal rendelkezik. Ezek közé tartozik a felhasználói fiók létrehozása és karbantartása, a menü kezelése, a RSS feed-ek, taxonómiák, a felhasználói felület sokoldalúsága és a rendszer adminisztrációja.

File Renamer Basic

filerenamer A File Renamer Basic egy erőteljes és könnyen használható program, amellyel tömegesen tudunk átnevezni a fájlokat, mappákat és MP3-akat. Beépített fájlnév szűrővel is rendelkezik, amely egy bizonyos fájltípus vagy név keresésére hivatott. A File Renamer Basic a dátumok (létrehozás, változtatás, utolsó hozzáférés időpontja, stb.) módosítását is engedélyezi, valamint lehetővé teszi a program színtémájának változtatását, profilok elmentését, törlését, és a legalapvetőbb műveleteket.

Pegasus Mail

pegasus-mail A Pegasus Mail egy népszerű levelező program, ingyenes és könnyen kezelhető. Rendkívül kis helyet foglal, mégis mindent tud, amire szükségünk lehet egy megbízható levélküldő rendszerben, már portable változatban is. Többen használjuk ugyanazt a számítógépet? A Pegasus Mail kitűnően kezeli ezt a helyzetet is, sőt offline levelezéshez is jó választás. Szabadon konfigurálható és számos protokollt támogat, Windows operációs rendszerrel kompatibilis. Ez az e-mail kliens egy tökéletes program, ha fontos a levelezésünk biztonsága.

Jelenlévők

Oldalainkat 86 vendég böngészi