Adobe Reader

adobereader Az Adobe Acrobat az Adobe Systems által fejlesztett PDF-megjelenítő és szerkesztő programok csoportjába tartozik. A megtekintést és nyomtatást lehetővé tevő Adobe Reader ingyenesen letölthető, de vannak egyéb programok, különösképp a szerkesztőprogramok amik már kereskedelmi szoftverek. Az alkalmazást nem csak Windows alatt, hanem az elérhető összes operációs rendszeren használhatjuk.

OpenOffice

openoffice A OpenOffice egy népszerű, nyílt forráskóddal rendelkező irodai szoftvercsomag, amelyet minden platformon használhatunk. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően az Open Office-nak jelentős a részesedése a vállalati életben, és közvetlenül a piacvezető Microsoft Office mögött a második helyet birtokolja. A szoftvercsomagot a Microsoft Office alternatívájának szánták, és hasonló tudásával, kezelőfelületével, valamint praktikusságával gyorsan kedveltté vált.

Calibre Ebook

calibre A Calibre Ebook egy ingyenesen felhasználható e-book könyvek olvasása, rendszerezése, konvertálása alkalmas szoftver. Ezzel a népszerű programmal könnyedén menedzselhetjük e-könyveinket, de az alkalmazás különböző e-book formátumok átalakítására, konvertálására is képes. Ugyancsak hasznos, hogy tudjuk ebook-jainkat szinkronizálni számos e-könyv olvasóval.

Foxit Reader

foxitreader A Foxit Reader egy ingyenes PDF-néző program, amivel Acrobat formátumú fájlokat nyithatunk meg illetve nyomtathatunk. Fő erénye, hogy mérete elenyészően kicsi, gyors és felülete egyszerűen kezelhető. A Foxit Reader gyakorlatilag az Adobe Reader-nek egy alternatív változata. Mindent tud, ami egy PDF megtekintéséhez kell, nagyíthatunk a dokumentumon, elforgathatjuk azt, kereshetünk benne, több nyelven is használhatjuk.

Free PDF to Word Doc Converter

docxdoc converter A Free PDF to Word Doc Converter mint azt neve is jelzi, egyetlen fő feladata van, hogy Adobe PDF formátumú fájlokat Word dokumentumokká alakítson át gyorsan és hatékonyan. A PDF fájlokat másképpen nem egyszerű szerkeszteni, az Adobe szoftverek vagy más PDF szerkesztők megvásárlása pedig nem olcsó mulatság. A Converter segítségével megoldhatjuk a PDF fájlokban található szövegek és képek exportálását, így ezután egyszerűen szerkeszthetjük majd azokat.

LibreOffice

libreoffice A LibreOffice egy ingyenes teljesen önálló Office, otthoni vagy irodai alkalmazásra alkalmas programcsomag. Található benne szövegszerkesztő doc és docx fájlokra (Writer), táblázatkezelő xls és xlsx fájlokra (Calc), prezentációkészítő csomag (Impress), egy vektorgrafikai szerkesztő program (Draw), de még matematikai egyenletek szerkesztésére alkalmas szoftver is (Math).

Docx Doc Converter

docxdoc converter A Docx Doc Converter (Microsoft) egy igencsak egyszerű, ám annál fontosabb átalakító program, amellyel biztosítható az átjárás a Microsoft Office két fájlformátuma, a .doc és a .docx között. Az Office 2007-tel megjelent .docx fájlokat a régebbi Office programokkal már nem lehetett közvetlenül megnyitni, azonban a fejlesztők végül orvosolni tudták a problémát a különböző konverterek megjelentetésével. Ezen a problémán segít nekünk ez a kisméretű ingyenes alkalmazás.

Kingsoft Office Free

kingsoft-office A Kingsoft Office Free talán a legsokoldalúbb irodai programcsomag, amely ingyenes szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentáció készítővel is rendelkezik. A három program, amelyet magába foglal, lehetővé teszik az irodai feladatok egyszerű kivitelezését. A Writer hatékony szövegfeldolgozó, a Presentation multimédia prezentációk készítését engedélyezi, míg a Spreadsheet hatékonyan dolgoz fel és elemez táblázatokat. Annak ellenére, hogy ingyenes, a Kingsoft Office Free rengeteg innovatív újítással rendelkezik.

Evernote

evernote A Evernote alkalmazás, hogy mire jó? Egy igen egyszerű és népszerű, felhőalapú szoftver, melynek segítségével nem csak készíthetünk és szerkeszthetünk jegyzeteket, de azokat online tárolhatjuk is, így adatainkhoz és dokumentumainkhoz bárhonnan, bármikor hozzáférhetünk. A program ugyan elérhető ingyenes változatban is, lehetőségünk van azonban a teljes verzió megvásárlására is, amely további sok hasznos funkciót tartalmaz.

Sumatra PDF Reader

sumatra pdf A Sumatra PDF Reader hogy pontosan mire jó, azt már nevéből sem nehéz kitalálni. A program segítségével Adobe PDF fájlformátumú állományokat nyithatunk meg anélkül, hogy ehhez telepítenünk kéne az Adobe szoftvereit. A program teljesen ingyenesen letölthető és használható, valamint nyílt forráskódú is. Előnyei közé tartozik, hogy minimális erőforrást igényel és portable változatban is elérhető.

CoolReader

coolreader A Cool Reader egy egyszerű, kezdők által is könnyedén használható e-könyv-olvasó alkalmazás, mely segítségével gyakorlatilag minden gyakran használt formátumot megnyithatunk. A programot kis mérete ideálissá teszi olyan rendszereken történő felhasználásra is, ahol nem áll rendelkezésre sok erőforrás, saját igényei minimálisak. A szoftvert úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen a legtöbb Microsoft Windows operációs rendszerrel.

NotePad++

notepadplusplus A NotePad++ egy ingyenesen letölthető szöveg- illetve forráskód-szerkesztő program, amit a fejlesztők a hagyományos jegyzettömb leváltására találtak ki. A Notepad++ számos programozási nyelvet támogat, Windows operációs rendszeren fut (bár már Linux és Mac OS alatt is elindítható), és az angol mellett magyar nyelven is elérhető. A szabad szoftverként terjesztett alkalmazás többszörös díjnyertes, és több mint húszmilliószor töltötték eddig le.

PDF24 Creator

pdf24creator A PDF24 Creator egy ingyenes PDF készítő program. A PDF univerzális fájlformátum, amely arra ad lehetőséget, hogy szöveg és képalapú dokumentumainkat letisztultabb formában tároljuk. A PDF formátumúvá alakítás azonban sokszor nem egyszerű – ebben segít a PDF24 Creator. A program segítségével az ilyen állományok létrehozása olyan egyszerűvé válik, akár a nyomtatás. A szoftver freeware, így szabadon felhasználható a készített dokumentum, amit kinyomtathatunk, vagy konvertálhatjuk is.

PowerPoint Viewer 2007

powerpoint-viewer A PowerPoint Viewer 2007 egy olyan ingyenes szoftver, amelynek segítségével megnézhetjük Microsoft PowerPoint 97 (és későbbi) prezentációinkat anélkül, hogy meg kellene nyitnunk a programot. A program kinézete megegyezik a Microsoft PowerPoint felületével, az egyetlen különbség az, hogy ebben az esetben a szerkesztés nem lehetséges. A PowerPoint Viewer 2007 lehetővé teszi ugyanakkor a prezentáció kinyomtatását is. Mindemellett jelszóval ellátott bemutatók megnyitására is képes.

PSPad

pspad A PSPad egy ingyenesen használható irodai (üzleti) szoftver, amely tulajdonképpen egy könnyen használható szöveg vagy forráskód szerkesztő program, ami képes eltérő szintaxis-kiemeléssel megjeleníteni a programnyelvek kódját. A PSPad népszerű editornak számít, amely több programnyelvet támogat, és amellyel temérdek fontos műveletet el tudunk végezni a telepítést nem igénylő csomagolásnak köszönhetően.

Kindle for PC

kindle-for-pc A Kindle for PC e-könyv olvasóval csak egy mozdulatunkba kerül, és máris beszerezhetjük a könyvpiac legújabb e-könyv újdonságait. Az Amazon ingyenes számítógépes programja hatalmas adatbázist és rendkívül kényelmes olvasási felületet kínál a betűk rajongóinak, ahol a nagy klasszikusok mellett a kortárs tehetségek is felkerülnek a sikerlistákra. Nemcsak pénzt, de helyet is megtakaríthatunk a Kindle for PC fejlesztéssel, hiszen gond nélkül tölthetünk le, tárolhatunk több száz könyvet, és még leporolnunk sem kell.

WordWeb Pro

wordweb A WordWeb Pro egy ingyenes és naprakész angol értelmező szótár, hatalmas szinonima adatbázissal. Fejleszti a szókincset, ezért a nyelvvizsgára készülők nagy hasznát veszik, ráadásul a kifejezéseket természetes szókörnyezetükben találhatják meg. Az értelmezések mellett példamondatok segítenek megérteni a kontextust. Hiánypótló program a WordWeb Pro, ahol a kulturális csemegére vágyók és a nyelvtanulók ugyanúgy megtalálják a segítséget. Már off line is nagyon hasznos az adatbázis.

Jelenlévők

Oldalainkat 130 vendég böngészi