Google fordító

google-fordito A Google fordító remek fordítási segítség minden helyzetben – offline módban is. Az alkalmazás okostelefonnal ingyenesen letölthető. A méltán népszerű Google Translate, azaz Google fordító szolgáltatás Android és iPhone applikáció formájában is elérhető. Az alkalmazás legnagyobb előnye a hagyományos webes felülettel szemben, hogy offline módban is használható, így a legeldugottabb helyeken is kihúz bennünket a nyelvi gubancokból. Az ingyenes Google fordító alkalmazás gyors segítséget jelent a mindennapokban, ha egy-egy szót vagy mondatot sürgősen meg szeretnénk érteni!

Google Sky Map

sky-maps A Google Sky Map applikációval magunk elé varázsoljuk az egész univerzumot - az Android vagy iPhone segítségével ingyenesen letölthető. A Google Sky Map egy kivételesen hasznos és érdekes alkalmazás, amely segít felfedezni a bennünket körülvevő univerzumot. Az embereket évszázadok, sőt évezredek óta foglalkoztatja az égbolt rejtélye. Különböző évszázadokban más és más magyarázattal szolgáltak arra vonatkozóan, mi van valójában a csillagok között. De csak az utóbbi időben jutottunk a tudományos fejlődés azon szintjére, ahol már alátámaszthatjuk a világűrről alkotott véleményünket.

Angol szótár

angol-szotar Az Angol szótár szótár a legegyszerűbb megoldást, ha angol bárhol is szótárra van szükségünk! A TinyAppWorks által fejlesztett ingyenesen letölthető angol szótár applikáció az egyik legjobb és leghasznosabb szótár alkalmazás, amit valaha láttunk. A felülete kellően letisztult, mégis gyönyörű. Egyszerűségével nem tereli el a figyelmet a lényegi dolgokról, mégis professzionális dizájnt képvisel. Az angol mellett német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh és horvát szótárakat tartalmaz, felugró reklámok nélkül!

Duolingo

duolingo A Duolingo az egyik legsikeresebb angol nyelvoktató program, ingyenesen letölthető Android vagy iPhone készülékre. A népszerű applikáció menüje magyar nyelvű, könnyedén használható, elég csupán napi néhány percet gyakorolni vele. Nem véletlen, hogy a Duolingo toronymagasan vezeti a nyelvtanuló programok népszerűségi listáját. A klasszikus, unalmas iskolai angolórákat el is lehet felejteni. A vicces és élvezetes grafika jól felépített, szakszerű nyelvi anyagot biztosít. Egyszerre fejleszti a szövegértési, írásos és beszédkészséget.

Fabulo

fabulo A Fabulo egyedi megoldásokon alapuló nyelvoktató alkalmazás, amely bárki számára ingyenesen elérhető és letölthető. A Fabulo gondolkodásra késztető nyelvoktató androidos app. Alapvetően a szókészlet bővítésére épül, de megtalálhatók benne a különböző kitöltős és kreatív feladatok is. Összességében a Fabulo egy érdekes, hatékony és hasznos nyelvtanulást segítő alkalmazás, amely számos különböző nyelven elérhető; többek között angolul, németül, olaszul, franciául, svédül...

Photomath

photomath A Photomath néhány másodperc alatt beolvassa a kérdéses feladatot, és közli velünk a megoldást! Egy érintésre megoldja a matematikai feladványokat ez az applikáció! A matektanároknak sem kell aggódniuk: habár az app valóban elvégzi helyettünk a munkát, azonban a folyamat részletes levezetésével inkább segíti, mint hátráltatja a számtan tanulását. Igazán kellemes a Photomath, hiszen okostelefonnal bárhol leolvashatjuk a feladványokat, akár a nyomtatott, akár online felületről befényképezhetjük.

Madárhatározó

madarhatarozo A Madárhatározó az androidos készülékeken bárhova magunkkal vihetjük, így azonnal rákereshetünk a csodálatos hangú vagy meglepő külsejű egyedekre. Ráadásul ezt az intelligens app magyar fejlesztők terméke. A leggyakoribb madárfajokat rögzítették a felületen, hogy a több mint 150 darabot tartalmazó mintából a jellegzetességek beállításával kiderülhessen, mi épp melyikükkel találkoztunk. Ötletes és igazán szép a Madárhatározó, változatossága igazodik a madarak sokszínűségéhez.

Lumosity

lumosity A Lumosity app fitten tartja a gondolkodásunkat! Több tíz millióan töltötték már le androidos vagy iPhone készülékekre ezt az ingyenes alkalmazást, nem véletlenül. Teszteli, serkenti a memóriát, a figyelmet és egyéb gondolkodási képességeket. 25 féle torna – vagyis ennyi játékot találunk a Lumosity appon. Szórakozás és élmény? Ennél többet kínálnak a játékpályák, meg fogunk lepődni, milyen könnyen rászokunk a napi tréningre. Telepítsük most a Lumosityt, hogy az agyunk is tartsa a lépést a nagy pörgésben!

Wikipedia

wikipedia A Wikipedia a világ első számú online enciklopédiája, már ingyenesen letölthető Android és iPhone telefonra is. A Wikipédia a legjelentősebb és a legnagyobb hasznos tartalommal bíró internetes adatbázis a világon. A kivételes jelentőséggel bíró tudástár a felhasználók legfőbb információs forrása lett. A mobileszközök - mobiltelefonok és táblagépek – terjedésével egyre nagyobb igény mutatkozott egy kényelmesebb és könnyebb felhasználói felületre. Ezt az igényt a web nem tudta kielégíteni, ezért szükség volt egy jó mobil alkalmazásra.

Coursera

coursera A Coursera online platform hallgatóinak száma már 1 millió felett jár, ennek az applikációnak a segítségével pedig okostelefonon keresztül is díjmentesen érhetjük el az izgalmas és tartalmas kurzusokat. A Coursera igazi szemléletformáló elgondolás, szinte nincs olyan tudományterület, amely kimarad a kínálatból, a társadalom- és természettudományok rajongói egyaránt megtalálják a helyüket. A regisztrációt máris egy online előadássorozat követi, a lezárásnál profi feladatok és tesztek várják résztvevőket, a sikeres vizsgáért pedig elismervény jár.

Angol nyelvtan

angol-nyelvtan Az Angol nyelvtan ingyen adja a tudást, az alkalmazás kezdőknek és haladóknak is rendkívül praktikus! Elég csak elővenni az Android-telefonunkat vagy a táblagépünket, minden nyelvtani szabályt és kivételt egy helyen találunk. A zsebünkben is elfér ez az intelligens alkalmazás. A teljes tartalom magyarul érhető el, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy bármit félreértünk. Készüljünk fel nyelvvizsgára már utazás közben is, böngésszük és ismételjünk az app-pal együtt! Töltsük le most az Angol nyelvtant!

Origami

origami Az Origami alkalmazással bárki eljuthat a legegyszerűbb papírhajtogatástól a japán művészetig, ingyenesen letölthető Andorid készülékekre. A papírhajtogatás művészete több évszázados, sőt évezredes múltra tekint vissza. A Step by Step Origami alkalmazás segítséget jelent, hogy ezt a kivételes tudományt megismerhessük, illetve gyakorolhassuk. Az applikáció ingyenesen letölthető, tehát bárki számára szabadon hozzáférhető, ha rendelkezik megfelelő készülékkel. Művészetkedvelőknek mindenképpen ajánlott kipróbálni, mert sok kivételes percet szerezhet!

Memrise - Learn Languages Free

memriseA Memrise - Learn Languages Free alkalmazással élmény a nyelvtanulás. Nincs időnk a nyelvsulira, vagy a nyaraláshoz megtanulnánk néhány hasznos kifejezést? Elég csak telepíteni ezt az ingyenes appot bármilyen androidos vagy iPhone készülékre, és máris anyanyelvi beszélők segítenek bennünket a remek kiejtésben. Vége a magolós könyvlapozgatásnak: a Memrise egyszerre hatékony és vicces! Egyedi oktatóprogramot kerestünk? Még ma tanuljunk meg 5 új kifejezést ezzel az app-pal!

NASA App

nasa-app A NASA App csodálatos világa már néhány mozdulattal elérhető ezzel az ügyes alkalmazással! A NASA kutatásai és hihetetlen expedíciói a gyerekek és a felnőttek számára is rendkívül érdekes és tanulságos tudásanyaggal szolgálnak. Mindannyian szeretnénk jobban megismerni az univerzumot, amiben élünk, de ehhez nincsenek meg a szükséges eszközeink. A NASA applikációja viszont lélegzetelállító képeket és videókat tartalmaz, információval szolgál a különböző kutatásokról, híreket jelenít meg - valóban a Föld felett járhatunk vele!

TED

ted A TED alkalmazással már Android és iOS rendszerű készülékekkel is elérhető a népszerű előadássorozat. Minden, amiről gondolkodni érdemes – a legváltozatosabb témák, a legkarizmatikusabb beszédek, amelyek 18 perc alatt megváltoztathatják a teljes szemléletünket. Szórakoztatva tanít a TED, az alkalmazással most bárhol meghallgathatunk egy újabb előadást, ráadásul magyar feliratozással. Már offline-lejátszást is kapcsolhatunk, hogy óvjuk a telefon töltöttségét. TED-re fel!

Hungarian Audibooks

hungarian-audiobooks

A Hungarian Audibooks A Hungarian Audibooks hangos könyvtár egy remek, ingyenesen letölthető mobil app, ha már beleuntunk abba, hogy a zötyögő buszon éppen harmadszor sem sikerül ott folytatni a sort, ahol kellene, vagy éppen elfáradtunk a kapaszkodó és a kedvenc olvasmányunk (másik kezünkben esetleg a reggeli kávéval, tessenek kérem úgy megpróbálni lapozni... Na, ugye!) közötti zsonglőrködésbe a csúcsforgalom okozta rodeó közepén vagy épp csak szeretnénk egy könyvet egy nevesebb színész, esetleg egy lelkes amatőr tolmácsolásában meghallgatni.