Google fordító

google-fordito A Google fordító remek fordítási segítség minden helyzetben – offline módban is. Az alkalmazás okostelefonnal ingyenesen letölthető. A méltán népszerű Google Translate, azaz Google fordító szolgáltatás Android és iPhone applikáció formájában is elérhető. Az alkalmazás legnagyobb előnye a hagyományos webes felülettel szemben, hogy offline módban is használható, így a legeldugottabb helyeken is kihúz bennünket a nyelvi gubancokból. Az ingyenes Google fordító alkalmazás gyors segítséget jelent a mindennapokban, ha egy-egy szót vagy mondatot sürgősen meg szeretnénk érteni!

Google Sky Map

sky-maps A Google Sky Map applikációval magunk elé varázsoljuk az egész univerzumot - az Android vagy iPhone segítségével ingyenesen letölthető. A Google Sky Map egy kivételesen hasznos és érdekes alkalmazás, amely segít felfedezni a bennünket körülvevő univerzumot. Az embereket évszázadok, sőt évezredek óta foglalkoztatja az égbolt rejtélye. Különböző évszázadokban más és más magyarázattal szolgáltak arra vonatkozóan, mi van valójában a csillagok között. De csak az utóbbi időben jutottunk a tudományos fejlődés azon szintjére, ahol már alátámaszthatjuk a világűrről alkotott véleményünket.

Duolingo

duolingo A Duolingo az egyik legsikeresebb angol nyelvoktató program, ingyenesen letölthető Android vagy iPhone készülékre. A népszerű applikáció menüje magyar nyelvű, könnyedén használható, elég csupán napi néhány percet gyakorolni vele. Nem véletlen, hogy a Duolingo toronymagasan vezeti a nyelvtanuló programok népszerűségi listáját. A klasszikus, unalmas iskolai angolórákat el is lehet felejteni. A vicces és élvezetes grafika jól felépített, szakszerű nyelvi anyagot biztosít. Egyszerre fejleszti a szövegértési, írásos és beszédkészséget.

Angol szótár

angol-szotar Az Angol szótár szótár a legegyszerűbb megoldást, ha angol bárhol is szótárra van szükségünk! A TinyAppWorks által fejlesztett ingyenesen letölthető angol szótár applikáció az egyik legjobb és leghasznosabb szótár alkalmazás, amit valaha láttunk. A felülete kellően letisztult, mégis gyönyörű. Egyszerűségével nem tereli el a figyelmet a lényegi dolgokról, mégis professzionális dizájnt képvisel. Az angol mellett német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh és horvát szótárakat tartalmaz, felugró reklámok nélkül!

Fabulo

fabulo A Fabulo egyedi megoldásokon alapuló nyelvoktató alkalmazás, amely bárki számára ingyenesen elérhető és letölthető. A Fabulo gondolkodásra késztető nyelvoktató androidos app. Alapvetően a szókészlet bővítésére épül, de megtalálhatók benne a különböző kitöltős és kreatív feladatok is. Összességében a Fabulo egy érdekes, hatékony és hasznos nyelvtanulást segítő alkalmazás, amely számos különböző nyelven elérhető; többek között angolul, németül, olaszul, franciául, svédül...

Lumosity

lumosity A Lumosity app fitten tartja a gondolkodásunkat! Több tíz millióan töltötték már le androidos vagy iPhone készülékekre ezt az ingyenes alkalmazást, nem véletlenül. Teszteli, serkenti a memóriát, a figyelmet és egyéb gondolkodási képességeket. 25 féle torna – vagyis ennyi játékot találunk a Lumosity appon. Szórakozás és élmény? Ennél többet kínálnak a játékpályák, meg fogunk lepődni, milyen könnyen rászokunk a napi tréningre. Telepítsük most a Lumosityt, hogy az agyunk is tartsa a lépést a nagy pörgésben!

Photomath

photomath A Photomath néhány másodperc alatt beolvassa a kérdéses feladatot, és közli velünk a megoldást! Egy érintésre megoldja a matematikai feladványokat ez az applikáció! A matektanároknak sem kell aggódniuk: habár az app valóban elvégzi helyettünk a munkát, azonban a folyamat részletes levezetésével inkább segíti, mint hátráltatja a számtan tanulását. Igazán kellemes a Photomath, hiszen okostelefonnal bárhol leolvashatjuk a feladványokat, akár a nyomtatott, akár online felületről befényképezhetjük.

Madárhatározó

madarhatarozo A Madárhatározó az androidos készülékeken bárhova magunkkal vihetjük, így azonnal rákereshetünk a csodálatos hangú vagy meglepő külsejű egyedekre. Ráadásul ezt az intelligens app magyar fejlesztők terméke. A leggyakoribb madárfajokat rögzítették a felületen, hogy a több mint 150 darabot tartalmazó mintából a jellegzetességek beállításával kiderülhessen, mi épp melyikükkel találkoztunk. Ötletes és igazán szép a Madárhatározó, változatossága igazodik a madarak sokszínűségéhez.

Wikipedia

wikipedia A Wikipedia a világ első számú online enciklopédiája, már ingyenesen letölthető Android és iPhone telefonra is. A Wikipédia a legjelentősebb és a legnagyobb hasznos tartalommal bíró internetes adatbázis a világon. A kivételes jelentőséggel bíró tudástár a felhasználók legfőbb információs forrása lett. A mobileszközök - mobiltelefonok és táblagépek – terjedésével egyre nagyobb igény mutatkozott egy kényelmesebb és könnyebb felhasználói felületre. Ezt az igényt a web nem tudta kielégíteni, ezért szükség volt egy jó mobil alkalmazásra.

Coursera

coursera A Coursera online platform hallgatóinak száma már 1 millió felett jár, ennek az applikációnak a segítségével pedig okostelefonon keresztül is díjmentesen érhetjük el az izgalmas és tartalmas kurzusokat. A Coursera igazi szemléletformáló elgondolás, szinte nincs olyan tudományterület, amely kimarad a kínálatból, a társadalom- és természettudományok rajongói egyaránt megtalálják a helyüket. A regisztrációt máris egy online előadássorozat követi, a lezárásnál profi feladatok és tesztek várják résztvevőket, a sikeres vizsgáért pedig elismervény jár.

Angol nyelvtan

angol-nyelvtan Az Angol nyelvtan ingyen adja a tudást, az alkalmazás kezdőknek és haladóknak is rendkívül praktikus! Elég csak elővenni az Android-telefonunkat vagy a táblagépünket, minden nyelvtani szabályt és kivételt egy helyen találunk. A zsebünkben is elfér ez az intelligens alkalmazás. A teljes tartalom magyarul érhető el, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy bármit félreértünk. Készüljünk fel nyelvvizsgára már utazás közben is, böngésszük és ismételjünk az app-pal együtt! Töltsük le most az Angol nyelvtant!

Origami

origami Az Origami alkalmazással bárki eljuthat a legegyszerűbb papírhajtogatástól a japán művészetig, ingyenesen letölthető Andorid készülékekre. A papírhajtogatás művészete több évszázados, sőt évezredes múltra tekint vissza. A Step by Step Origami alkalmazás segítséget jelent, hogy ezt a kivételes tudományt megismerhessük, illetve gyakorolhassuk. Az applikáció ingyenesen letölthető, tehát bárki számára szabadon hozzáférhető, ha rendelkezik megfelelő készülékkel. Művészetkedvelőknek mindenképpen ajánlott kipróbálni, mert sok kivételes percet szerezhet!

Memrise

memriseA Memrise - Learn Languages Free alkalmazással élmény a nyelvtanulás. Nincs időnk a nyelvsulira, vagy a nyaraláshoz megtanulnánk néhány hasznos kifejezést? Elég csak telepíteni ezt az ingyenes appot bármilyen androidos vagy iPhone készülékre, és máris anyanyelvi beszélők segítenek bennünket a remek kiejtésben. Vége a magolós könyvlapozgatásnak: a Memrise egyszerre hatékony és vicces! Egyedi oktatóprogramot kerestünk? Még ma tanuljunk meg 5 új kifejezést ezzel az app-pal!

NASA App

nasa-app A NASA App csodálatos világa már néhány mozdulattal elérhető ezzel az ügyes alkalmazással! A NASA kutatásai és hihetetlen expedíciói a gyerekek és a felnőttek számára is rendkívül érdekes és tanulságos tudásanyaggal szolgálnak. Mindannyian szeretnénk jobban megismerni az univerzumot, amiben élünk, de ehhez nincsenek meg a szükséges eszközeink. A NASA applikációja viszont lélegzetelállító képeket és videókat tartalmaz, információval szolgál a különböző kutatásokról, híreket jelenít meg - valóban a Föld felett járhatunk vele!

TED

ted A TED alkalmazással már Android és iOS rendszerű készülékekkel is elérhető a népszerű előadássorozat. Minden, amiről gondolkodni érdemes – a legváltozatosabb témák, a legkarizmatikusabb beszédek, amelyek 18 perc alatt megváltoztathatják a teljes szemléletünket. Szórakoztatva tanít a TED, az alkalmazással most bárhol meghallgathatunk egy újabb előadást, ráadásul magyar feliratozással. Már offline-lejátszást is kapcsolhatunk, hogy óvjuk a telefon töltöttségét. TED-re fel!

Hungarian Audibooks

hungarian-audiobooks

A Hungarian Audibooks A Hungarian Audibooks hangos könyvtár egy remek, ingyenesen letölthető mobil app, ha már beleuntunk abba, hogy a zötyögő buszon éppen harmadszor sem sikerül ott folytatni a sort, ahol kellene, vagy éppen elfáradtunk a kapaszkodó és a kedvenc olvasmányunk (másik kezünkben esetleg a reggeli kávéval, tessenek kérem úgy megpróbálni lapozni... Na, ugye!) közötti zsonglőrködésbe a csúcsforgalom okozta rodeó közepén vagy épp csak szeretnénk egy könyvet egy nevesebb színész, esetleg egy lelkes amatőr tolmácsolásában meghallgatni.

KRÉTA Szülőknek

ekreta-szulo A KRÉTA Szülőknek app az egyik legelterjedtebb digitális órarend tervező alkalmazás, ingyenesen letölthető android eszközökre. A Kréta alkalmazásokkal az iskolák, tanárok, a szülők és a diákok elérhetik illetve kezelhetik az iskolai órarendeket, jegyeket, házi feladatokat, valamint az iskolával kapcsolatos egyéb információkat. A Kréta szülőknek alkalmazás több mint 30 000 iskola által használt, így egy nagyon hatékony eszköz az iskolai órarendek tervezésében és kezelésében.

Órarend tervező

orarend-tervezo Az Órarend tervező tervező app a legjobb társa az iskolában, egyetemen vagy főiskolán tanulóknak. Segítségével nem csak az órákat kezelhetjük, hanem eseményeket is hozzá lehet adni a heti ütemtervhez. Nagyon könnyen használható ez az alkalmazás. Az egész heti órarendet eltárolhatjuk és fellapozhatjuk ha szükséges, hogy biztosan ne tévesszük el milyen órákra kell készülni. A diákok vagy akár a tanárok bármilyen mobil eszközről elérhetik az órarendjüket.

KRÉTA Tanulóknak

ekreta-tanulo A KRÉTA Tanulóknak app Magyarországon az egyik legelterjedtebb digitális órarend tervező alkalmazás, ingyenesen letölthető android eszközökre. A Kréta alkalmazások segítségével az iskolák, tanárok, a szülők és a diákok elérhetik illetve kezelhetik az iskolai órarendeket, jegyeket, házi feladatokat, valamint az iskolával kapcsolatos egyéb információkat. A Kréta tanulóknak alkalmazás több mint 30 000 iskola által használt, így hatékony eszköz az iskolai órarendek tervezésében és kezelésében.

Class Timetable

class-timetable A Class Timetable app az egyik legjobb tanulási segédlet az iskolában, egyetemben és főiskolán tanulók számára. Ingyenesen letölthető Android és iPhone készülékre, magyar nyelven is elérhető. Az alkalmazás segít a diákoknak abban, hogy az órarendüket könnyedén és hatékonyan rendezni tudják, valamint eseményeket is hozzáadhatnak a heti ütemtervükhöz. A Class Timetable egy igazán egyszerű de nagyszerű alkalmazás, ami mindig veled lehet és így, biztosan nem felejted el az órarended, így a tanulás és az iskola élet is sokkal egyszerűbb lesz.

Kreszteszt

kreszteszt A Kreszteszt mobilalkalmazással hatékonyan felkészülhetünk a KRESZ vizsgára. Több ezer kérdést tartalmaz a teljes magyar KRESZ ismeretanyagból, és minden kérdés jó válaszára van magyarázat. Az mobilapp lehetőséget biztosít a témakörök kiválasztására, és a vizsga teszten kívül témakör is választható. A magyarázatok segítik a kérdések megértését. Ezen felül elmenthetjük és visszanézhetjük az eredményeket, valamint ingyenes próbaidőszakot is biztosít.

Osztályzatok

osztalyzatok Az Osztályzatok app egy nagyszerű segítség lehet minden diáknak vagy hallgatónak az órák rendezésében. Nagyon könnyen használható az alkalmazás, és kevés helyet foglal el a telefonodon. Az Osztályzatok appot a Shoyo fejlesztette, azzal a céllal, hogy megkönnyítse az iskolákban, főiskolákban és egyetemeken tanuló diákok életét. Egyszerűen és hatékonyan kezelhetjük az órarendünk és nyilván tarthatjuk az iskolai tanulmányi eredményeinket. Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android telefonokra.