Shazam

shazam A Shazam ingyenes zenefelismerő alkalmazás Android és iPhone készülékekre, bárki ingyen letöltheti. Hányszor történt már meg, hogy épp egy kellemes dallamot hallottunk a rádióban, de a cím és az előadó nevének ismerete nélkül képtelenek voltunk felismerni és megjegyezni. Ilyen esetekre vannak segítségünkre a zenefelismerő alkalmazások, mint például az ingyenesen letölthető és használható Shazam. Aki szívesen hallgat zenéket online módban, annak mindenképpen ajánljuk ennek az applikációnak a telepítését.

Radio FM

radio-fm A Radio FM alkalmazással több ezerre tornyosul azoknak az adóknak a száma, amelyeket már egy érintéssel elérhetünk Android-készülékkel. Zenét hallgatnánk? Keressük meg a favorit magyar adókat, vagy stílus alapján böngésszünk az app kínálatából. A hatalmas adatbázisban talk show-kat, zenei adókat, sportközvetítéseket találunk – országok szerint is átpörgethetjük a kínálatot, de a találati lista akkor is bőséges, ha rock vagy jazz műfajban keresgélünk.

TrackID

track-id A TrackID egy kiváló zenefelismerő alkalmazás Android telefonokra is, bárki ingyen letöltheti. Sokszor előfordul, hogy hallunk egy remek dalt, de a címét és az előadóját sajnos nem jelölték, vagy helytelenül írták ki. Sajnos, ilyen esetekben a dal a feledés homályába merül, ugyanis cím nélkül aligha találhatunk rá újból. Ezen segít a TrackID, amely a Sony által fejlesztett kiváló zenefelismerő alkalmazás. A használata roppant egyszerű, így bármikor azonnal előhívhatjuk és alkalmazhatjuk, ha szükségét érezzük.

Spotify Music

spotify-music A Spotify Music napjaink méltán legnépszerűbb zenehallgató Android alkalmazása! A Spotify Music üstökösként robbant be a köztudatba és rendkívül hamar ismertséget szerzett magának. Az ingyenesen letölthető Android alkalmazásnak köszönhetően a mobiltelefonok és táblagépek tulajdonosai is használhatják a zenehallgató applikációt. A Spotify Music app olyan szabadságot ad a felhasználóknak, ami igazán népszerűvé tette; használata gyors és kényelmes, a zenei tartalmak pedig letöltés nélkül is elérhetők.

Zongora tanár

zongora-tanar A Zongora tanár alkalmazással már okostelefonról is bárhol eljátszhatjuk a kedvenceinket. Kiváló zenetanár a kezdőknek, jó gyakorlópálya a haladóknak Töltsük le az ingyenesen app-ot most, és ismerkedjünk meg ezzel az ötletes felülettel. Lépésről lépésre kapunk utasítást a zongorabillentyűkhöz, azonban a dalokat további több mint százféle hangszereléssel kipróbálhatjuk a mobilunkon. Válasszunk dobot, elektromos gitárt, fuvolát vagy épp csellót, de a kürt hangján is megszólaltathatjuk a zenéket.

Metronome

metronome A Metronome zenei alkalmazással már bárhol megfelelően gyakorolhatunk a hangszerünkön. Elég csak Androidra telepíteni ezt az ingyenes appot, az okostelefonunkkal magunkkal vihetjük a ritmusfejlesztő Metronome-ot. A mobilváltozat kényelmessé és mobilissé teszi a használatát, és néhány koppintással már irányíthatjuk is. Az érintés alapú applikáció tökéletes alternatívája a valódi metronómnak, mert minden funkcióját nagyon jól ismeri. Telepítsük most a Metronome appot, és bízzuk rá a pontosságunkat!

SoundCloud

soundcloud A SoundCloud appal a közösségi zenehallgatásé a jövő – az ingyenes applikáció elérhető már Android és iPhone-on is! A SoundCloud lehetőséget kíván adni a zeneszámok teljesen legális és kényelmes megosztására. Rendkívül hamar sikeressé vált, mivel a kényelmi lehetőségeknek köszönhetően egyszerűbb lett a zeneszámok megosztása. Már nem volt szükség e-mailes csatolásokra és FTP feltöltésekre. Ennél sokkal lazább, gyorsabb és egyszerűbb módot kínál a SoundCloud. A közösségi zenehallgatás új lépcsőfokra lépett.

Music Volume EQ

music-volume-eq A Music Volume EQ alkalmazással ingyenesen érhető el a valódi hangminőség. Nem kell zeneipari szakembernek lenni ahhoz, hogy hasznát vegyük egy hangszínszabályozónak. Telepítsük az app-ot mobiltelefonra vagy táblagépre, és egy mozdulattal rátolhatjuk a basszust a zeneszámra, ha hiányolja a fülünk a hangzást. Rendkívül egyszerűen kezelhető, és ez az apró program még színesebbé teheti a zenehallgatási szokásainkat. Ne csak a fejhallgató kiválasztásában legyünk igényesek, hanem a hangzásban is figyeljünk oda a minőségre.

SoundHound Music Search

soundhound A SoundHound Music Search zenefelismerővel mindent megtudthatunk az éppen hallható dalról. Az ingyenes applikációval igazi zeneguruvá válik az okostelefonunk, amellyel bárhol és bármikor azonosíthatjuk a művet, a szerzőt vagy épp a címet. Az sem baj, ha nem megy fejből a zeneszám szövege. A SoundHound Music Search app szóról szóra mutatja a teljes dalt, így a buliknak, hangulatos kikapcsolódásoknak első számú kelléke lehet. Az alkalmazás nemcsak zenefelismerésben profi, aktuális híreket és sok-sok érdekes információt olvashatunk a felületen.

Karaoke Sing & Record

karaoke-sing A Karaoke Sing & Record a karaoke rajongók egyik kedvenc alkalmazása lesz! Androidos és iPhone készülékekkel teljesen ingyen érhető el, hogy bárhol énekelhessük a favorit zeneszámainkat. Végre nem kell várnunk a legközelebbi karaoke partyig, mert ezzel az alkalmazás mindig kéznél lesz több ezer sláger. Felhőtlen szórakozást kínál a Karaoke Sing & Record, és, ha eddig csak elbújva énekeltünk a tusoló alatt, most akár partyarc is válhat belőlünk. Az app bárkiből kihozza az énekest!

TuneIn Radio

tunein-radio A TuneIn Radio ingyenes alkalmazás több tízezer rádióadót gyűjt össze egy helyen, amelyet már egy kattintással elérhetünk okostelefonon vagy táblagépen keresztül. Ne maradjunk le a kedvenc rádióműsorunkról akkor sem, ha elutazunk, hallgassunk sporthíreket a világ bármely részén! A legjobb show műsorok, híradók és zenei csatornák mind ott lapulnak a zsebünkben. Indítsuk el a kedvenc BBC-műsorunkat, vagy egy elő meccsközvetítést. Keressük meg a legmenőbb zenei csatornákat, slágereket, vagy böngésszünk a klasszikus zenei repertoárból.

Voice Recorder

voice-recorder A Voice Recorder app segítségével már okostelefonnal, vagy akár táblagéppel is kiváló felvételeket készíthetünk el. Dokumentáljunk előadásokat, kapjuk elő a telefont a kedvenc együttesünk koncertjén, vagy csak diktáljuk le magunknak a fontos információkat – az így létrehozott hangfájlokat kiváló színvonalon érhetjük el. Az app jó minőségű felvételt készít, megfelelő hangerővel! Mindenki mobilján ott a helye ennek az apró, ám mégis nagyon hasznos Voice Recorder alkalmazásnak!

Google Play Music

google-music A Google Play Music ingyenes alkalmazást ha letöltjük, több millió számot érhetünk el. A zenemegosztás egyik legjobb módját kínálja a Google Androidon keresztül. Az app különlegessége, hogy online tárolja a dalokat, így interneten keresztül bárhol és bármikor hozzáférhetünk a kedvenceinkhez. De nemcsak: már offline üzemmódban is meghallgathatjuk a legjobb albumokat, listákat – csak töltsük le azokat a mobilunkra. Igazi zenei felfedezést nyújt mindenki számára a Google Play Music app, miközben a tárhely nagysága miatt sem kell aggódni.

DJay free

djay-free A DJay free app-pal akár élőben is remixelhetjük a kedvenc zeneszámainkat! Az ingyenes alkalmazást a zene őrültek már Androidos és iPhone készülékkel is használhatják. Ügyesen betölti a Spotify-t, ahonnan bármikor felkeverhetjük a legnépszerűbb számokat. A mobiltelefonunkat most valóban egy profi dj szetté alakítja ez az applikációt. Állítsunk össze egy lejátszási listát, töltsük be, és máris indulhat a buli – akármelyik party hangulatát felpörgethetjük. Profiknak és kezdőknek is kötelező. Töltsük le!

MusixMatch - Lyrics & Music

musixmatch A MusixMatch - Lyrics & Music alkalmazással most a világ legnagyobb zeneszöveg gyűjteményéhez csatlakozhatunk. Ne csak dúdoljuk, énekeljük is el – ezt az ingyenes appot már bármilyen androidos vagy iPhone készülékre könnyedén telepíthetjük. Olyan okos, mint egy zenefelismerő alkalmazás, de többet tud: töltsünk be egy számot a legismertebb zenei lejátszókból, vagy keressük ki a saját menünkből, és már mutatja is a szövegét. Telepítsük a MusixMatch – Lyrics & Music-ot, mert vele gyorsan felpörögnek a party-k!