Szókereső

szokereso A Szókereső magyar nyelvű szókirakó a logikai játékok szerelmeseinek, ingyen letöltheti bárki az Android-készülékére. A Szókereső egy roppant nagy szóbázissal rendelkező ügyességi játék, amellyel bármikor élesíthetjük az elménket. A menete végtelenül egyszerű: a rendelkezésre álló betűkészlet felhasználásával értelmes magyar szavakat kell találnunk olyan módon, hogy mindig csak a szomszédos mezőben elhelyezkedő betűket használjuk fel. A szomszédos mezők közé tartoznak az átlósan elhelyezkedő rubrikák is.

Gyártó:
Megnevezés: Szókereső
Frissítés:
Operációs rendszer: Android
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 33 076
Kategória: Játékok
Értékelés:
3.6 (20 értékelés)

Mi a Szókereső?

Az ingyenesen letölthető Android alkalmazás, a Szókereső roppant egyszerű játékmenettel rendelkezik. Ennek köszönhetően bárki használatba veheti, illetve egy perc alatt elsajátíthatja a tudnivalókat. A játékban mintegy 70 ezer értelmes magyar szó szerepel, így teljes szabadsággal választhatjuk ki a betűsorokat. A kényelmes és átlátható kezelőfelületnek köszönhetően az applikáció használata nagyon kényelmes. A Szókereső nagyszerű lehetőséget jelent a szókincs gyakorlati bővítésére és a logikai gondolkodás hathatós fejlesztésére. Nem utolsósorban pedig remek unaloműző, hiszen bármikor előránthatjuk a farzsebből, és addig játsszuk, amíg kedvünk tartja!

Szókereső használata

A Szókereső játék az ingyenes letöltést, illetve telepítést követően használatba vehető. Az applikáció az Android 2.1-es, illetve ennél újabb verziókkal is kompatibilis. Fejlettségi szintünktől függően megválaszthatjuk a betűrács nagyságát, ami lehet 3x3, 4x4 vagy 5x5 tömb. Emellett beállíthatjuk a rendelkezésre álló időkeretet is, ilyen módon sarkalhatjuk magunkat jobb és nagyobb teljesítményre. Lehetőség nyílik csoportos többjátékos módra, így egy készülék segítségével akár családok vagy baráti társaságok is kellemesen tölthetik az időt.

szokereso-1
szokereso-2

A tömbök betűit olyan módon kell kiválasztanunk, hogy az értelmes magyar szót képezzen. A játékban nem alkalmazhatók a ragozott alakok; főnevek esetében csakis az egyes számú alak elfogadott, igék esetében az egyes számú harmadik személyű alak tárgyas és alanyi ragozásban. Természetesen a melléknevek, a főnévi- és melléknévi igenevek is részt vesznek a játékban. A megtalált szavakért pontok járnak; minél hosszabb egy szó, annál több pontot eredményez.

Szókereső játék, tovább az Android letöltés oldalra.