Duolingo

duolingo A Duolingo az egyik legsikeresebb angol nyelvoktató program, ingyenesen letölthető Android vagy iPhone készülékre. A népszerű applikáció menüje magyar nyelvű, könnyedén használható, elég csupán napi néhány percet gyakorolni vele. Nem véletlen, hogy a Duolingo toronymagasan vezeti a nyelvtanuló programok népszerűségi listáját. A klasszikus, unalmas iskolai angolórákat el is lehet felejteni. A vicces és élvezetes grafika jól felépített, szakszerű nyelvi anyagot biztosít. Egyszerre fejleszti a szövegértési, írásos és beszédkészséget.

Gyártó:
Megnevezés: Duolingo
Frissítés:
Operációs rendszer: Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 6 830
Kategória: Oktatás
Értékelés:
5.0 (1 értékelés)

Mi a Duolingo?

A Duolingo fejlesztői tehát játékos úton kínálják a nyelvtudást. Okostelefon-alkalmazással a magyarul beszélőknek egyelőre csak az angol nyelv érhető el. Közvetítő nyelvvel viszont (pl. angol, német) megugrik a lehetőségek száma: dán, orosz, portugál is választható. Lehetőség van egy időben több tanfolyamot is elkezdeni: az angol szinten tartása mellett belefoghatunk például a franciába. A vicces felépítés nemcsak a kezdőket segíti, vagy a kisebb gyerekeknek lehet nagyon vonzó, hanem a haladókat is felpörgeti. Könnyen függőséget okozhat - a legjobb értelemben. Nem titkolt szándék ugyanis, hogy a lelkesedéssel rendszerességhez is szoktasson a program. Például, ha kihagynánk a napi leckét, az addig elért pontszámokból veszítünk, de az egész "életünk" is odalehet. Kapcsolatteremtési lehetőség is a Duoligo, a hasonló cipőben járó nyelvhasználók segítséget, tippet, biztatást kaphatnak egymástól. A felület megengedi, sőt, támogatja a nyelvleckékre, feladatokra vonatkozó visszajelzéseket. Így bárki könnyen hozzájárulhat, hogy ez az ingyenes program még hatékonyabb legyen!

Duolingo használata

Villámgyorsan letölthető applikációról beszélünk. A telepítést követően saját profilt kell létrehozni, többek között a napi jutalompontok felhalmozásához. Egyrészt szint is csak bizonyos mennyiségű ponttal váltható, másrészt számos apróságra elköthető, például megváltható vele a napi tanulást, ha végképp nem marad 5 szabad perc a rohanásban. Az angol a felkínált nyelvi opciók között az első helyen szerepel, könnyen megtalálható a listán. A kiválasztást követően kell eldönteni, hogy aktuálisan mennyi szánunk a napi Duolingo-gyakorlásra, mivel a feladatok meghatározott ideig tartanak. Még őrült tempóban is maximum 20 percet igényel a tanulás.

duolingo-1
duolingo-2

Majd tovább lépve az applikáció két útvonalat kínál fel. A kezdők az alapokkal ismerkedhetnek meg, ellenben a gyakorlottabbakat a program egy szintfelmérőhöz irányítja, a kitöltést követően pedig a megfelelő szintre helyezi őket. Továbbhaladva a kijelző felületén előre látható, hogy milyen fogalmak köré épül a napi tananyag. A feladatok komplexek, egyszerre veszi igénybe az olvasási-, az íráskészséget, valamint beszédértést is. Célszerű fülhallgatót használni a kitöltés közben, vagy olyan helyre vonulni, ahol nyugodtan feltekerhető a hangerő, mert a kérdések illetve a válaszok a folyamat közben elhangoznak. A vállalt napi feladat teljesítése után újra megismételhető minden feladat, amennyiben bárki azonnal ismételne. Bizonyos témaköröket elvégezve lehetőség van szintet ugorni, pontszámtól függetlenül is.

A Duolingo felülete pontosan mutatja a lehetőségeket, valamint a tananyag-részeket is: nyelvtani és fogalmi kategóriák vegyülnek, minden alkalommal előrelátható, hogy milyen új szót, illetve grammatika vár a gyakorló feladatokban. A Duolingo megengedi bárkinek, hogy több leckét is teljesítsen egy nap alatt, de a nagy mennyiségű új információt, tananyagot minden következő feladatban számon is kéri.A gyakorlás tempója és a témakörök is megválaszthatóak. Valamint a program kis erőforrás igényű, tehát nagyon telefonbarát.

Tanulj angolul a Duolingóval! nyelvtanuló app, tovább az Android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.

Jelenlévők

Oldalainkat 75 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura