Opera használati útmutató

opera

Az Opera felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a böngésző használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

Az Opera letöltése

Amennyiben szeretnénk az Opera böngésző legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar nyelvű telepítési leírást is.

Az Opera indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. Az Opera első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér. Az Opera böngészőprogram méretéhez képest meglepően gazdag funkcionalitást, egyszerű kezelőfelületet és gyors böngészést kínál.

Az első lépések

A böngésző gyors telepítését követően már maga a böngészőablak ugrik fel megnyitáskor, így pillanatokon belül megkezdhetjük a netezést. A kezdőoldalról elérhető az úgynevezett gyorshívó, amely nagy képek formájában jeleníti meg az általunk kívánt weboldalakat. Így a böngésző indításakor rögtön megnyithatjuk azt a címet, amelyre éppen akkor szükségünk van. Kereshetünk itt a Google segítségével, megnyithatjuk könyvjelzőinket, illetve elérhetjük a Felfedezés oldalt is, ahol híreket és érdekességeket találhatunk összegyűjtve.

Opera felhasználói leírás 1.

Menü

A beállítási lehetőségeket a menün keresztül érhetünk el, amelyet szokatlan megoldással egészében egyetlen lenyitható gombra sűrítettek. A bal felső sarokban található Opera gombra kattintva nyílik meg előttünk az opciók. Beállítások A menüből elérhetjük az alapvető beállítási lehetőségeket, mint például a privát böngészés, a nagyítás vagy a könyvjelzőként mentett és legutóbb meglátogatott lapok listája. Innen érhetjük el a bővítményeket, szinkronizálást, a böngészési adatok törlését is.

Opera felhasználói leírás 2.

Témák

A menüből testre szabhatjuk a böngésző megjelenését is. A Témák menüből egy oldalra jutunk, ahol a különféle beépített megjelenések között válogathatunk. Létrehozhatunk akár saját témákat is, vagy letölthetünk már korábban feltöltött megjelenéseket.

Opera felhasználói leírás 3.

Bővítmények

Az Opera használata során lehetőségünk van arra is, hogy bővítményeket telepítsünk, amelyek segíthetnek a felhasználói élmény fokozásában. A kiterjesztések között számtalan különféle rendeltetésűt találunk – van, amelyik a keresésben segít, van, amelyik az érdekes tartalmak elmentésében későbbre, és persze van olyan is, amely a biztonságot fokozza.

Opera felhasználói leírás 4.

Az Opera felhasználói felülete letisztult, így alapszintű készségekkel is könnyedén kezelhető. A különféle beállítási lehetőségek és a változatos célú kiterjesztések viszont a magasabb szinten álló felhasználók számára is olyan böngészőt formálhatnak, amely minden igényüket kielégítheti.

Az Opera böngésző felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.