Avast Antivirus

avastantivirus Az Avast Antivirus az egyik legnépszerűbb ingyenes víruskereső már magyar nyelven is, amely használható levelek valamint a külső adatforrások teljes ellenőrzésére. Időzíthetjük a számítógépünk átvizsgálását, a friss vírusinformációk letöltését, illetve megadhatjuk milyen mértékben és hatékonysággal védje rendszerünket az alkalmazás. Csak privát használatra 1 évig ingyenes a szoftver egy regisztrált e-mail címmel. A lejáratkor csupán egyetlen kattintással meghosszabbíthatjuk az ingyenes használati időt.

Gyártó: Avast
Megnevezés: Avast Antivirus
Verzió: 18.2.2328
Frissítés:
Fájlméret: 4.8 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 141 991
Kategória: Biztonság / Vírusirtó
Értékelés:
4.1 (194 értékelés)

Mi az Avast Free Antivirus?

Avast Free Antivirust teljesen ingyen használhatjuk, a legújabb vírusok ellen a program letölti naprakészen az információkat és folyamatos védelmet biztosít. Alapvetően automatikusan frissíti a vírusinformációs adatbázisát, de lehetőség van azonnal kézzel is frissíteni azt. Az ingyenes verzióhoz regisztrálni kell, de egy érvényes e-mail címmel 1 teljes évig érvényes az Avast használata. Vannak extra szolgáltatások amikért fizetni kell, de az ingyenes verzió is elég biztonságot ad a számítógépünk fertőzéseivel szemben. Még kiterjedtebb védelemhez az 5.0 verziótól fogva a rootkits, spyware programokkal is felveszi a harcot. Bármely Windows rendszer alatt futtatható, világszerte több millióan használják már okostelefonokon is.

Avast Antivirus használata

Regisztrációt követően egy generált kulcsot kapunk e-mailben. A program feltelepítése után újraindítjuk a gépünket és az antivírus szoftver automatikusan letölti a legújabb vírusinformációkat. A Scan Computer opció sokféle víruskereső lehetőséget kínál, így a megszokott gyors vagy teljes átvizsgálás mellett megadhatunk egy konkrét fájlt vagy mappát is, de az SD kártyánkat vagy a Pendrive-ot is szkenneli.

Avast Antivirus

A program egy nagyon hasznos tulajdonsága (Boot-time Scan), hogy még a rendszer felépülése előtt képes átnézni az indítandó alkalmazásokat, így védettek leszünk a rendszerfájlokat fertőző vírusok ellen is. Az Avast Antivirus használata végtelenül egyszerű, ha nem nyúlunk semmihez telepítés után, az alapértelmezett beállítások is elegendő védelmet biztosítanak. A szoftver telepítési leírása magyarul itt található.