Viber for Windows

Viber for Windows letöltés A Viber for Windows a Skype-hoz hasonló szolgáltatásokat nyújtó Voice Over IP telefon számítógépre. A Viber annak köszönheti a népszerűségét mobiltelefonokon, hogy beépül a telefon menürendszerébe így hagyományos telefonhívások helyett is könnyedén használható. A Viber Desktop for Windows PC-s verzió, de SMS-t és videó hívást is indíthatunk rajta. A számítógépes verzióban telefonszámunk alapján a teljes kontakt listánk ugyanúgy elérhető mint a telefonunkban.

Gyártó: Viber Media
Megnevezés: Viber for Windows
Verzió: 6.8.1.16
Frissítés:
Fájlméret: 1.3 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 190 954
Kategória: Kommunikáció / Cset
Értékelés:
3.8 (212 értékelés)

Mi a Viber for Windows?

A Vibert eddig csak okostelefonon lehetett használni, most viszont letölthető Viber for Windows Dektop néven PC-re is. Így lehetséges számítógép és Vibert futtató okostelefon között SMS, videó vagy hanghívást indítani. A Viber For Dektop regisztrációjakor azonban meg kell adni a telefonszámunkat. A Viber Desktop 3.0 verzió elérhető iOS, Android és Blackberry okostelefonokon, azonban telefonon nem használhatunk videó hívást.

A Viber története

A Viber eredetileg iPhone-ra jött ki először 2010 Decenber 2-án a Skype-al közvetlen versenyben. A Viber pre-release verziója Androidra 2011 májusában jelent meg, de csak 50000 Viber felhasználó számára volt elérhető. A teljes Viber for Android verzió 2012 július 19-én jött ki. A 90 milliós felhasználó számot 2012 Júlis 24-én érte el a Viber amikor is frissítették a HD hang motort és a csoportos üzenetküldő szolgáltatást. Ugyanezen a napon Nokia Series 40, Symbian és a Samsung Bada platformra is bejelentették a Viber megjelenését. Kezdetben a hanghívás funkció volt csak a Viber iPhone és Viber Android alkalmazásokban volt elérhető, azzal az ígérettel, hogy a Viber hangja egészül következő változatban Bada, Symbian és a Windows Phone alkalmazásokra is. Az Viber ígérete szerint 1012 szeptember 22-én a HD minőségű hívásokat és a csoportos csevegések is elérhetők lettek a Windows Phone és Nokia felhasználók számára is. A Viber hanghívásra alkalmas verziója hivatalosan is megjelent az összes Windows Phone 8 eszközre is 2013 ápr 2-án.

A Viber for Windows használata

Ahhoz, hogy a Viber for Desktop alkalmazást használja, először győződjön meg arról, hogy van telepítve hangszóró és mikrofon. Válasszon egy névjegyet a bal oldali Contacts fülről vagy keressen egyet a fenti keresőmezőből. Kattintson a "Call" ikon mellett a felhasználó fényképére. Valamint a bal oldali menüben a tárcsázó is elérhető. Természetesen hívásokat is fogadhat A Mute elnémítja a mikrofont, így a másik oldal nem hallhat minket. Az End call leteszi a telefont, hívás vége. A Transfer call továbbítja a hívást a mobil eszközre. A Volume szabályozza a hangszóró hangerejét.

Viber for Windows

A Full screen teljes képernyős üzemmódba vált, az "Esc" gombbal pedig tud kilépni belőle. A Viber telefonáló alkalmazás magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található. További információk a gyártó hivatalos honlapján.