Skype

Skype letöltés A Skype alkalmazás világszerte elterjedt népszerű csevegőprogram. Az ismerőseinkkel való mindennapi kapcsolattartás egyszerűvé válik a szoftver segítségével. Azonnali üzenettel megszólíthatjuk ismerőseinket, telefonhívásokat kezdeményezhetünk, de webkameránkat is használhatjuk mindeközben. A Skype-on keresztül fájlcserélésre is van módunk, és még számtalan lehetőség vár ránk a Skype használata közben.

Gyártó: Microsoft Skype Division
Megnevezés: Skype
Verzió: 8.17.0.2
Frissítés:
Fájlméret: 57.4 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 215 669
Kategória: Kommunikáció / Cset / Videó chat
Értékelés:
4.2 (177 értékelés)

Mi a Skype?

A Skype felhasználói között ingyenesen kezdeményezhetünk hívásokat, de akár vezetékes vagy mobiltelefonokat is hívhatunk nagyon kedvező percdíjakon. Kristálytiszta hang mellett beszélgethetünk a világ bármely pontján lévő ismerősünkkel. Kiváló képminőségű videohívásokat is folytathatunk bárkivel, akinek van Skype Chat alkalmazása és élő internet kapcsolata. A fenti kommunikációs formákon felül konferencia beszélgetéseket is folytathatunk maximum 5 résztvevővel. A Skype lehetővé teszi, hogy beszélgetés közben azonnali üzeneteket is lehet váltani vagy akár nagy méretű fájlok is cserélhetők.

Skype története

A Skype egy peer-to-peer IP telefon (VoIP) hálózat, amelyet Niklas Zennström és Janus Friis, a Kazaa készítői fejlesztettek ki. Több tulajdonváltást követően jelenleg a Microsoft tulajdonában. A Skype fejlesztői elsődlegesen a hangátvitelre helyezik a hangsúlyt, de a program videotelefon és szöveges üzenetküldővel is jól megállja a helyét.

Skype

Régi Skype visszaállításához csak kattints a Bejelentkezés vagy Fiók létrehozása menüpontra. Ha a felhasználónév nincs meg, akkor a helyreállítási e-mail vagy a telefonszám megadásával megkaphatjuk azt. Amennyiben a Skype-fiók jelszó nem ismert, arra is van megoldás a felhasználónév megadása után a következő képernyőn a jelszó-visszaállítási lehetőségek közül választva.

A Skype lényege, hogy egy egyszerű és megbízható kommunikációs csatornán keresztül tudjuk tartani ismerőseinkkel a mindennapi kapcsolatot. Napjainkban már sok vállalat is használja a Skype-ot mint alternatív és ingyenes telefonálási lehetőséget. A Skype szoftver telepítési leírása itt található.