Google Chrome

Chrome letöltés A Chrome mindenki számára jól ismert Google ingyenesen használható böngészője, amely hamar népszerűvé vált az internetezők körében. A webes oldalak futását leegyszerűsíti, meggyorsítja illetve biztonságossá teszi a számunkra. Kis erőforrás igényű, tele van kényelmi funkciókkal, de mindemellett törekszik a használhatóságra. Könnyedén beimportálhatjuk az eddig használt böngészőink könyvjelzőit.

Gyártó: Google
Megnevezés: Chrome
Verzió: 58.0.3029
Frissítés:
Fájlméret: 860 KB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 66 471
Kategória: Böngészők
Értékelés:
3.9 (84 értékelés)

Mi a Chrome?

A Google OpenSource böngésző programja WebKit Engine-t használ. A Chrome nevet (amit helytelenül néha csak a Chrom szóval írnak) a böngészők felületi elemeinek minimális részeiről kapta. Arra utal, maga az alkalmazás is minimális, egyszerű legyen. 2012-ben a Chrome az egyik legnépszerűbb böngészővé vált. Több országban első helyen szerepel a böngésző top listán, Magyarországon jelenleg a második legnépszerűbb webböngésző program.

Chrome története

2008-ban a Google nyílttá tette a Chrome forráskódjait. Emellett szintén publikussá tette a V8 JavaScript-motorját Chromium néven. Ez lehetőséget nyújtott a külső fejlesztők számára a projektben való részvételre. Ennek következtében a Linux és Mac OS X alá történő bevezetés meggyorsult. A Google sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy akár más böngészők is használhatják, igénybe vehetik a Chromium-ot.

Chrome Browser

A forráskód részei BSD illetve különböző nyílt forrású licencek felhasználásával elérhetők. A Google Chrome magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.

Jelenlévők

Oldalainkat 136 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura