Java

Java letöltés A Java virtuális gép, a JVM mára már szinte minden chip-et tartalmazó gépen megtalálható a háztartási eszközöktől a mobiltelefonokig. A számítógépre ingyenesen letölthető Java 32 és 64 bites futtatókörnyezet, angolul Java Runtime Environment (JRE), a Java nyelven írt programok futtatásához szükséges szoftver. A Java technológia biztonságos futtatókörnyezetet nyújt számítógépünknek a játékokhoz és munkáinkhoz. A legfrissebb Java verzió letöltése ajánlott!

Gyártó: Oracle
Megnevezés: Java
Verzió: 8.0.1310.11
Frissítés:
Fájlméret: 623 KB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 99 266
Kategória: Segédprogramok / Plugin
Értékelés:
4.3 (184 értékelés)

Mi a Java?

A Java segítségével online játékokat játszhatunk, csetelhetünk, vagy akár üzleti alkalmazásokat futtathatunk asztali számítógépen vagy laptopon. Frissítsük a Java környezetét a fenti verzióval, hogy az alkalmazások stabilabban, biztonságosabban, gyorsabban futhassanak számítógépeinken és a kedvenc böngésző programjainkban. Ha a 32-bites és 64-bites böngészőt is használunk, akkor telepíteni kell mind a 32-bites és 64-bites Java verziót is annak érdekében, hogy a Java plugin mindkét böngészőben fusson. Kompatibilis böngészők többek közt az Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari illetve a böngésző kategóriában lévők. A számítógépes Java futtatókörnyezet megnevezései sokfélék a szakirodalmakban és az Interneten: Java Runtime Environment, JRE, Java Runtime, Runtime Environment, Runtime, Java Virtuális gép, Java Virtual Machine, Virtual Machine, Java VM, JVM. Sokan helytelenül Jawa letöltést keresnek a keleti régió egyik legismertebb motorkerékpár márkája után szabadon. A Java szó helyesen a Sun Microsystems, az Oracle, a Java programozási nyelv fejlesztőjének védjegye.

Java története

A Java nyelv története szorosan kötődik a Sun Microsystems Java fordítójához, virtuális gépéhez és az ezekhez kapcsolódó fejlesztői programcsomaghoz (Java SDK vagy JDK – Java Development Kit), ami a Java nyelv és ahhoz kapcsolódó szabványok standard fejlesztései. A nyílt szabványt képviselő, de zárt forráskódú Java eszközök miatt sok kritikát kapott a Sun a Free Software Foundation-től. Ennek is köszönhető, hogy a Sun Microsystems 2007-ben a Java SE (Standard Edition), Java ME (Micro Edition) és a Java EE (Enterprise Edition) GPL licenc alatt nyílt forráskódúvá tette meg.

A Java telepítése

Letöltés után, indítsuk el dupla kattintással a telepítőt. A telepítés után ezt a fájlt majd törölhetjük. Java telepítő kitömöríti a szükséges fájlokat, ami pár percig eltarthat. Ezt követően egy üdvözlő képernyő jelenik meg Angolul. Ezen az oldalon megtekinthetjük a licensz szerződést.

Java

Az "Accept" gombbal fogadjuk el. Ezután minden esetben a "Next" gombbal lépjünk tovább. Ha minden rendben zajlik, akkor a telepítés végét jelző "Thank you" feliratú képernyőre érkezünk, amit a "Finish" gombbal zárhatunk be. Amennyiben további segítségre van szüksége a Java telepítésével kapcsolatban, látogasson el az Oracle Java honlapjára. A Java magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.