Mozilla Firefox

firefox A Mozilla Firefox egy ingyenes internet böngésző szoftver, amit a Mozilla Alapítvány fejleszt. Az internetezők körében a statisztikák szerint világszerte az első illetve a második helyen áll a böngésző toplistákon. Nyílt forráskódú szoftver, ami a szintén nyílt forráskódú Gecko böngésző engine-t használja. Számtalan Internet szabványt ismer, folyamatos a fejlesztés alatt van, az újabb verziók havonta kijönnek.

Gyártó: Mozilla
Megnevezés: Firefox
Verzió: 59.0
Frissítés:
Fájlméret: 35.3 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 136 018
Kategória: Böngészők
Értékelés:
4.2 (187 értékelés)

Mi a Firefox?

A Firefox számtalan extra funkcióval támogatja a böngészést. Többek között a a füles böngészés, a helyesírás-ellenőrzés, keresés, az RSS, a privát böngészés, és a helymeghatározás (Geolocation). Mindezt bővíthetjük kiegészítőkkel, (plugin) ami miatt vált talán a legnépszerűbbé a Firefox. Több operációs rendszeren is képes futni, pl Windows, Mac OS X, Linuxokon is. A Mozilla Firefox hatékonyan gazdálkodik a számítógépünk erőforrásaival, folyamatosan törli a memóriából az egymás után megnyitott böngészőablakok adatait. Kezelőfelületének kinézetét átállíthatjuk saját ízlésünk szerint. A Firefox a Mozilla kísérleti projektje volt, melyet m/b-nek hívtak, ami a mozilla/böngésző rövidítése. 2002-ben jelent meg az első változata Phoenix néven. Később Firebird nevet kapta, de más szoftverek védjegyei miatt megváltoztatták Mozilla Firebird-re. Viszont hosszas viták után a Firebird database tulajdonosainak nyomására átnevezték a jelenlegi Firefox -ra és 2004-ben kapott végleges védjegyet a böngésző.

Firefox funkciók

A Firefox nagy hangsúlyt fektetett a felhasználói felület egyszerűségére. Ennek eredményeképp a beállításoknál is csak a leggyakrabban használt opciókat láthatjuk. A Firefox füleket használ a böngészésre, így egy ablakban több oldalt is megnyithatunk. Az előugró ablakokat alapból blokkolja, így megszünteti a kelletlenkedő kéretlen popup-okat.

Firefox

A tartalom keresést az úgynevezett gépelőkereséssel bővült, mellyel a Firefox rögtön keresni kezdi és kiemeli a találatokat, ami felülírható. A Firefox kinézetét saját ízlésünk szerint különféle témákkal állíthatjuk. A Mozilla Update weboldalán sok ilyen téma található. A Firefox rengeteg újításon ment keresztül, és szinte havonta frissülnek a verziók. A Firefox magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.

Jelenlévők

Oldalainkat 54 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura