Chrome

chrome A Google Chrome olyan népszerű böngésző applikáció, amelyet bárki letölthet Android és iPhone felefonra vagy táblagépre. A webes felület hasonlít egy hatalmas könyvtárhoz: tudni kell benne jól keresni. A gyors és hasznos találatokhoz segít hozzá bennünket a Chrome. Több millió felhasználó gondolja úgy, hogy ez az applikáció valóban hasznos eszköz az internetes kutakodáshoz. Most akár 50%-kal kevesebb adatfelhasználással is megoldható a böngészés. A lapok szinkronizálása mellett hangalapú kereséssel is erősödött a kínálat. Érdemes még ma beszerezni!

Gyártó:
Megnevezés: Chrome
Frissítés:
Operációs rendszer: Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 6 886
Kategória: Kommunikáció
Értékelés:
5.0 (1 értékelés)

Mi a Google Chrome?

A Chrome ingyenes alkalmazás működését keveseknek kell bemutatni. Az asztali számítógépnél megszokott gyorsaság és felhasználó barát felület csupán átköltözött az okostelefonokra. A megbízható és kényelmes böngészést ezentúl mobilisan is kihasználhatjuk, utazás közben, vagy, ha találkozók előtt marad még pár szabad percünk, előkaphatjuk a telefont. De bármikor jól jöhet, ha rákereshetünk egy ismeretlen helyre, fogalomra, személyre, élőlényre. Például, hogy megtudjuk, a gundi az nem egy ételkülönlegesség, hanem a budapesti állatkert egy vicces fülű rágcsálója - történetesen akár össze is futhatunk vele. A készülékek szinkronizálásnak köszönhetően mobilunkon ott folytathatjuk a keresést, ahol laptopunkon épp abbahagytuk, amikor lecsaptuk a fedelét. Gyakorlatilag korlátlan számú oldalt nyithatunk meg az app-pal, és a felületeken belül is tovább kereshetünk. Könnyedén nyomon követhető a webes aktivitásunk is, az utoljára bezárt oldalakat listázva megtaláljuk a lap alján.

Chrome használata

A Chrome böngésző ingyenesen letölthető. Miután telepítettük az Android- vagy akár iPhone-készülékünkre, az alkalmazás néhány lépésben bemutatja, hogyan hasznosíthatjuk a funkciókat. Továbbá, milyen praktikus beállításokat kínál a felhasználáshoz. Például az asztali számítógépek, okostelefonok és táblagépek szinkronizálásával átjárhatóvá teszi az adatfelhasználást. Az applikáció keresőjével valóban gyors és sikeres lesz a böngészés. Időt takaríthatunk meg azzal, ha a gépelés közben megjelenő javaslatokat és találatokat választjuk. A legutóbbi keresésünkből és a már meglátogatott honlapokból listázza számunkra a kulcsszavakat a kereső, így teszi gördülékennyé a folyamatot. Egy szempillantással elérhetők a megfelelő információk!

chrome-1
chrome-2

Számos oldal megnyithatunk, amelyek között jobbra illetve balra söpréssel tudunk lapozni. Több ablakot is tárol a felület, így nem kell folyamatosan becsuknunk az előzőeket, ha egy teljes más témában böngésznénk. Ezzel a funkcióval rendkívül jól csoportosíthatók a honlapok. Az megszokott inkognitó ablaktól nem kell megválnunk, a mobilos Chrome is szolgáltatja az adatainkat bizalmasan kezelő keresési felületet. A Chrome sávszélesítő és adattömörítő funkciójával jelentősen csökkenti az adatfelhasználást - és ezt a pozitívumot böngészés közben érzékelhetjük is! Az alkalmazás támogatja a hang alapú keresést is. Az android és iphone készüléknek valóban füle van: az elhangzó kérdésünkre a Chrome máris listázza a választ. Angol nyelven érhető el ez az opció. A Chrome mérete nagyobb, mint a hétköznapi szinten használt egyéb alkalmazásoké. Ám ezt remekül ellensúlyozza, hogy sokoldalú és felhasználó barát!

Chrome: gyors és biztonságos böngésző, tovább az Android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.