Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer letöltés Az Internet Explorer 11 a már jól ismert Microsoft által fejlesztett böngésző, amelynek segítségével gyorsabban és biztonságosabban internetezhetünk, mint az eddigi verziókkal. Az Internet Explorer továbbra is támogatja a főbb webes szabványokat, a HTML5, a CSS3, a DOM specifikációkat. Bármilyen műveletet elvégezhetünk az interneten egyetlen érintéssel vagy a hagyományos kattintással. Egyik fontos újítása, hogy ez a kiadás már az iframe-eket Sandbox-ban futtatja.

Gyártó: Microsoft
Megnevezés: Internet Explorer
Verzió: 11
Frissítés:
Fájlméret: 29.2 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 26 430
Kategória: Böngészők
Értékelés:
4.3 (55 értékelés)

Mi az Internet Explorer?

A Windows Internet Explorer (korábban Microsoft Internet Explorer, rövidítve IE vagy MSIE), egy grafikus webböngésző, amely jelenleg minden Microsoft Windows operációs rendszer alapértelmezett beépített böngészője. Az Internet Explorer a legismertebb böngésző, a világpiacon a részesedése több mint 50%. Régebben sok kritika érte a Internet Explorert lassúsága miatt, de ez mára a múlté. Gyors és gördülékeny Az Internet Explorer 10 teljes mértékben kihasználja a Windows adottságait, szinte azonnal megnyitja és betölti a weboldalakat. A 10-es verzió már a Windows 8 új grafikus felületéhez is igazodik. A navigációs eszközök csak akkor jelennek meg, amikor szükség van rájuk egyébként rejtve vannak. A gyakran látogatott webhelyek kiemelten szerepelnek az előzmények között. Nagy hangsúlyt fektettek a biztonság és adatvédelemre. Az egyik legmegbízhatóbb SmartScreen technológia segítségével védelmet kapunk az internetes kártevőkkel szemben.

Az Internet Explorer története

A grafikus böngészők történelme a Tim Berners-Lee által fejlesztett World Wide Web nevű böngészővel kezdődött, majd a Marc Andreessen (NCSA) által fejlesztett, 1993 szeptemberében megjelent Mosaic-kal folytatódott. Később a Spyglass nevű cég megvásárolta a Mosaic licencét, hogy elkészítse saját webböngészőjét. A Spyglass Mosaic nem volt népszerű, de 1995-ben a Microsoft megvásárolta a licencét. A böngészőt továbbfejlesztették, és átnevezték Internet Explorerre.

Internet Explorer

Első kiadása az 1995-ben jelent meg a Windows 95 mellé. 1.5-ös változata a Windows NT számára készült, a 2.0-s verzió Windows 95 és NT majd Windows 3.11-re fejlesztették. Már akkor fellelhető volt az SSL, cookie támogatása is. 1996-ban a Microsoft végleg felvásárolta a szoftvert a Spyglass-tól és a Microsoft termékeinek fő építőköve lett. Fejlettsége megközelítette a Netscape Navigatorét, támogatta az ActiveX-et, a CSS-t, és a JavaScript-et is.

A Microsoft Internet Explorer magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben.