Opera

Opera letöltés Az Opera egy kis méretű, ingyenesen letölthető több platformon használható webböngésző. Tartalmaz többek közt IRC alapú csevegő klienst, RSS és Atom hírolvasót, valamint hagyományos és BitTorrent alapú letöltésvezérlőt is. A Presto nevű motorra épülve gyors és kényelmes böngészést tesz lehetővé. További előnyös tulajdonságai közé tartozik a látványos böngészőfül kezelés, a kifinomult könyvjelző elérés, valamint a helyesírás-ellenőrző modul.

Gyártó: Opera Software
Megnevezés: Opera
Verzió: 45.0.2552.881
Frissítés:
Fájlméret: 31.0 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 72 969
Kategória: Böngészők
Értékelés:
3.9 (114 értékelés)

Mi az Opera Browser?

Az Opera ingyenesen letölthető és használható program. A többi böngészőkhöz képest az Opera kis méretű viszont funkcionalitása meghaladja méreteit. Fejlesztése folyamatos és a program mindig naprakész, számunkra erről az automatikus szoftverfrissítő modul gondoskodik. Biztonság tekintetében is sokszor bizonyított, jóval kevesebb biztonsági hibát fedeztek fel benne, és ezeket is nagyon gyorsan kijavították. A böngésző mobil változata, az Opera Mini minden Java-képes mobiltelefonon futtatható, és használata teljesen ingyenes. További érdekessége a regisztrációt követően ingyenesen használható Opera Unite, amely egy könnyen kezelhető webszerverré alakítja a böngészőt futtató számítógépet. Így megoszthatunk dokumentumokat, fájlokat ismerőseinkkel.

Az Opera böngészés története

Legelőször 1992-ben Jon Stephenson von Tetzchner és Geir Ivarsoy a Televerket nevű norvég telefonos cégnél dolgoztak egy ODA nevű programon, ami már nem létezik. 1995-ben megalakult az Opera Software cég, és a Multitorg Opera nevű böngésző a több ablakos felületével gyorsan elterjedt. 2003-ban már az Opera 7-es verzióját adták ki, mely már egy teljesen új, Presto nevű motort használt. Az addigi egyszerű böngésző egy sokfunkciós Internetes csomaggá alakult.

Opera Browser

2005-ben teljes értékű reklám mentes ingyenes változatot lehetett használni. 2009-ben megjelent az Opera 10. Fontosabb újításai közé tartozik a Hunspellt használó beépített helyesírás-ellenőrző, a HTML formázási lehetőségek a levelezőben és az automatikus verziófrissítés. Ebben már az Opera Unite fájlmegosztó is megtalálható. Az Opera magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.