Microsoft Internet Explorer használati útmutató

internet-explorer

A Microsoft Internet Explorer felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a böngésző használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A Microsoft Internet Explorer letöltése

Amennyiben szeretnénk a Microsoft Internet Explorer böngésző legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen.

A Microsoft Internet Explorer indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A Microsoft Internet Explorer első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Első lépések

Az IE a Microsoft által készített operációs rendszerek alapbeállítású böngészője. Kezelőfelülete – mint a legtöbb webböngészőé – igen egyszerű, kezelése különösebb tapasztalatot nem igényel. Ugyanakkor nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, milyen lehetőségeink vannak a program használatát illetően.

Microsoft Internet Explorer felhasználói leírás 1.

A programot megnyitva a kezdőoldalra jutunk. Ezen a ponton egy letisztult, minimalista kezelőfelület tárul csak elénk: az ablak tetején a címsor és az aktuálisan megnyitott böngészőablakok találhatóak, illetve jobb oldalt három kis ikon. Az ikonok közül az elsővel kezdőoldalunkat hívhatjuk be, a másodikkal pedig megnyithatjuk a Kedvenceket, illetve ugyanitt megtaláljuk hírcsatornáinkat és előzményeinket is.

Beállítások

A harmadik ikon jelöli a Beállításokat. Lényegében itt találjuk meg azokat a menüpontokat is, amelyek más esetben a felső menüsorban kapnának helyet – itt a Fájl menü, a nyomtatási lehetőségek, itt állíthatjuk be a szükséges nagyítást és az alapvető biztonsági beállításokat is itt végezhetjük el.

Microsoft Internet Explorer felhasználói leírás 2.

Bővítmények

További lehetőségeink vannak a program működésének befolyásolására azzal, ha bővítményeket telepítünk – ezeket a Bővítmények kezelése menüpontból érhetjük el, s kategóriánként csoportosítva tekinthetjük meg a legfontosabb információkat, illetve kapcsolhatjuk őket be vagy ki.

Microsoft Internet Explorer felhasználói leírás 3.

Opciók

Végül találhatunk még különféle opciókat a majdnem minden böngészőnél megtalálható Internetbeállítások ablakban is, amelyet az azonos nevű menüpontból érhetünk el. Itt részletekbe menően szabályozhatjuk az internetkapcsolattal, adatvédelemmel, biztonsággal kapcsolatos beállításokat.

Microsoft Internet Explorer felhasználói leírás 4.

A Microsoft Internet Explorer böngésző felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.