Tor Browser

Tor Browser Bundle letöltés A Tor Browser Bundle egy az amerikai hadsereg által kifejlesztett titkosítási protokollra épülő anonimitást biztosító böngésző. Telepítése egyszerű, és már magyar nyelven is elérhető. A Tor név a The Onion Router, magyarul "A Hagyma Elosztó" rövidítése. Mostanra több mint százezer tor kiszolgáló fut egyidejűleg, és számuk egyre nő.

Gyártó: The Tor Project
Megnevezés: Tor Browser
Verzió: 5.5.2
Frissítés:
Fájlméret: 32.73 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Angol
Letöltések: 25 965
Kategória: Böngészők
Értékelés:
4.5 (53 értékelés)

Mi a Tor Browser Bundle?

A Tor proxyhálózat (egymáshoz kapcsolt szerverek) célja, hogy elrejtse a felhasználók valódi kilétét és tevékenységeit. Hasznos lehet pl a cenzúrával védett országok internetezőinek. A Tor-projektet eredetileg az amerikai haditengerészet használta, és az állami kommunikáció titkosítására hozták létre. Mára nyílt forráskódú, bárki letöltheti, használhatja, tovább fejlesztheti. A Tor alapvetően angol nyelvű, de a telepítés utána a magyar nyelvet is beállíthatjuk. Telepítése nem bonyolult, néhány kattintás után már használhatjuk is. Nem kell fixen a gépünkre telepíteni, feltehetjük akár egy Pendrive-ra.

Tor Browser használata

A Tor egy Onion Routing nevű, 1998-ban kifejlesztett protokoll. A hagyma nevet azért kapta, mert úgy működik, hogy minden router, - amin keresztül megy az adat - lebont róla egy titkosítási szeletet, mintha egy hagymáról szedegetnénk le a rétegeket. Ezt az anonim megoldást tökéletesítette tovább a Tor-projekt. Azonban böngészés előtt érdemes kicsit művelődni a használatról. A javascript esetenként képes még a Tor mögül is adatokat kiszedni magunkról, ezért jobb letiltani. Van erre egy bővítmény opció, amit be kell kapcsolni mivel alapból nem fut. A Torhoz csatlakozás után kapcsolódhatunk a .onion vagyis "hagyma" domain alatt futó weboldalakhoz, amelyeket az alapvetően más böngészőkkel nem lehet elérni.

Tor Browser

Az onion mögött futó weboldalakat rejtett szolgáltatásnak hívják, és a beazonosításuk elméletileg nem lehetséges. Ezt használhatják ki pl. azok az oldalak, amelyek esetleg nem elfogadott tevékenységeket folytatnak. A Tor Browser Bundle magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.

Jelenlévők

Oldalainkat 114 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura