Google Chrome használati útmutató

chrome

A Google Chrome felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a böngésző használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A Google Chrome letöltése

Amennyiben szeretnénk a Google Chrome böngésző legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar telepítési leírást is.

A Google Chrome indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A Google Chrome első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Első lépések

Egy rövid telepítési folyamatot követően a Google böngészőjének kezdőoldala nyílik meg előttünk, természetesen a Google keresőoldalával. A kezelőfelület letisztult, igen kevés gombot tartalmaz, hogy a böngészést minél kevesebb tényező zavarja meg.

Google Chrome felhasználói leírás 1.

A jobb felső sarokba, az ablak lecsukását vagy bezárást lehetővé tévő gombok mellett találjuk a bejelentkezést, amellyel beléphetünk Google-fiókunkba.

Google Chrome felhasználói leírás 2.

Beállítások

A címsor mellett található gombbal érhetjük el a böngésző beállításait, a végrehajtható műveleteket. A lenyíló menüben elsősorban az oldalakon történő navigációra, nagyításra, kivágásra és másolásra, az előzmények és kedvencek megjelenítésére van lehetőségünk.

Google Chrome felhasználói leírás 3.

Itt találjuk emellett a Beállítások menüpontot is, amely egy új böngészőablakban nyílik meg.

Google Chrome felhasználói leírás 4.

Bővítmények

Itt kezelhetjük egyben a bővítményeket és előzményeket is. A lenyíló menü További eszközök pontjából a bővítményeket szintén elérhetjük, illetve megnyithatjuk a feladatkezelőt is, amely a böngésző aktuálisan futó folyamatait jeleníti meg. Ugyanitt tekinthetjük meg a weboldal forráskódját, valamint megnyithatjuk a fejlesztői eszközöket és a Javascript-konzolt is.

Google Chrome felhasználói leírás 5.

A beállításoknál szintén beléphetünk fiókunkba, így jobban személyre szabhatjuk a böngésző beállításait, és bármely általunk használt számítógépről elérhetjük azokat az aktuálisan telepített Chrome verzióval. A Bővítmények fülön megtekinthetjük, mely pluginek vannak aktuálisan telepítve a Chrome-ban, illetve újabb bővítményeket is letölthetünk az alul található, „További bővítmények letöltése” hivatkozásra kattintva. A Chrome internetes áruháza ezt követően új ablakban nyílik meg, ahol válogathatunk az alkalmazások, bővítmények és témák között.

Google Chrome felhasználói leírás 6.

A Google Chrome böngésző felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.