Google Chrome telepítése

Chrome install

A Chrome telepítésének összefoglalója Windows operációs rendszerre screenshot-okkal, képekkel illusztrálva. Ebben a telepítési leírásban kiemeltük az installálás folyamatának legfontosabb lépéseit, felhívva a figyelmet azokra az opciókra, amik a későbbiekben befolyásolhatják a program működését.

Előkészületek

Ellenőrizzük, hogy a telepítőfájl kompatibilis legyen a Windows rendszerünk aktuális verziójával. Részletes információk a Google Chrome szoftverről. Az installálás megkezdése előtt lehetőleg zárjunk be minden egyéb futó programot.

1. A telepítés indítása

Ha az állomány be van csomagolva (zip formátum), a tartalmát csomagoljuk ki egy ideiglenes mappába. A telepítés előtt mindig győződjünk meg róla, hogy tűzfalunk és víruskereső programunk be van kapcsolva. Kattintsunk az install fájlra és kezdjük meg a telepítést. Abban az esetben, ha a tűzfal figyelmeztető üzenetet dob fel, olvassuk azt el és ha mindent rendben találunk, engedélyezzük a telepítőfájl működését.

A Google Chrome web böngésző telepítőjének indítását követően a Telepítő végrehajtja a szükséges előkészületeket.

Google Chrome telepítés, 1. lépés

2. Letöltés a számítógépre

A következő ablakban a telepítés folyamatáról és állapotáról tájékozódhatunk. Ennek során a Telepítő felmásolja számítógépünkre a szükséges összetevőket. Azt is feltünteti, hogy ez hozzávetőlegesen mennyi ideig fog tartani.

Google Chrome telepítés, 2. lépés

3. Telepítés

A Chrome további állományokat tölt le, azt követően elindul a tényleges telepítési folyamat. Annak befejeztével a Google Chrome automatikusan el is indul.

Google Chrome telepítés, 3. lépés

Gratulálunk! A Google Chrome program sikeresen települt számítógépünkre, megkezdhetjük a használatát. Esetenként a Windows igényli az operációs rendszer újraindítását, ebben az esetben a telepítés végeztével tegyük ezt meg. A programot a Start menüből futtathatjuk.