Komoot

komoot

A Komoot egy olyan útvonaltervező alkalmazás, ami nemcsak a főbb útvonalakat, hanem a kisebb, alig ismert erdei ösvényeket is figyelembe veszi a túránk megtervezéséhez. Választható a kerékpár, azon belül országúti, mountain bike és tracking, ugyanakkor alkalmas terepfutáshoz, túrázáshoz is. A letöltése ingyenes és magába foglal egy kiválasztott régiót, de egy kisebb összegért örök hozzáférést kapunk a komplett világtérképhez. Ebben a konstrukcióban offline is le tudjuk tölteni régiónként az egész világot.

Gyártó:
Megnevezés: Komoot
Frissítés:
Operációs rendszer: Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 2 210
Kategória: Közlekedés
Értékelés:
3.5 (4 értékelés)

Mi a Komoot?

Ami első pillantásra egy kirándulásra szakosodott térkép alkalmazásnak tűnik - ami már magában sem megvetendő - igazából több is annál. Azon túl, hogy képesek vagyunk megtervezni vele egy egész, természet közeli hétvégét, akár különböző - fentebb már felsorolt - sportokkal, az applikáció képes a kiválasztott túra útvonalakat akár a biciklis GPS-ünkkel is szinkronizálni, akár androidos, akár iPhone mobilunkra töltöttük is le az applikációt. A Komoot alkalmazást okostelefonon használó embereket ugyanúgy követhetjük, a túráikról készült képeket kommentelhetjük és természetesen megoszthatjuk a saját fotóinkat is, mint az Instagram-on, ráadásul az egyes kirándulásainkat különböző hasznos, vagy ízlés szerint vicces megjegyzésekkel tarkíthatjuk. Ezzel a funkciójával az applikáció teret nyit ugyancsak túrázni, bringázni szerető emberekkel való megismerkedésre, közösségépítésre és a következő túrán való akár közös részvételre.

Komoot app használata

A mobiltelefonon első lépésként hozz létre egy felhasználói fiókot. A bejelentkezés után érdemes végiggondolni, hogy melyik régióban használnánk legtöbbet a kerékpáros térképeket, az app ugyanis összesen egy régiót enged ingyenesen aktiválni. Egy új útvonal létrehozását a RoutePlanner fül alatt kezdjük. Az “enter starting point” alatt adhatjuk meg az indulási pontot, majd szép sorban felfűzhetjük az érinteni kívánt helyszíneket, látnivalókat. Természetesen nem szükséges több helyszínt felvennünk, egy kezdő és befejező koordináta kijelölése után is elmenthetjük a túrát.

komoot-1
komoot-2

Továbbá van lehetőségünk egy kerékpáros körút (roundtrip) létrehozására is. A Komoot útvonaltervezőn belül nyolcféle túratípus (gyalogtúra, hegymászás, többféle bringás lehetőség, futás) és négyféle térkép lehetőség közül választhatunk. A túratervezés lezárása után a Komoot adatokkal szolgál az úttípusokról, azoknak a burkolatáról, illetve arról is, hogy hány kilométert fogunk megtenni az adott útfelületen.

Komoot: Bike Trails & Routes útvonaltervezõ biciklizéshez, tovább az Android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.