Waze

waze A Waze olyan navigációs alkalmazás, amely információ-megosztással gördülékennyé és költséghatékonnyá teszi a közlekedés! Ingyenesen letölthető Android, iPhone és Windows Phone készülékekre egyaránt. A többség ennek a közlekedési app-nak szavazott bizalmat! A Waze a világ legnépszerűbb navigációs alkalmazása. Úgy működik, ahogyan egy valódi közösség: információ-megosztással segítik egymást a környékbeli tagok. A közölt adatok hasznosak, aktuálisak, így időt, pénzt és üzemanyagot is megspórolhatnak, akik rákapcsolódnak a Waze-csatornára.

Gyártó:
Megnevezés: Waze
Frissítés:
Operációs rendszer: Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 17 881
Kategória: Közlekedés
Értékelés:
3.7 (19 értékelés)

Mi a waze?

Akkor is segíthetünk másoknak közlekedési ill. útinformációkkal, ha magunk épp egyedül autózunk, ám egy váratlan baleset vagy más akadály tényét megosztjuk a Waze alkalmazást használókkal. Cserébe mi is fontos dolgokat kaphatunk: egy környékbeli olcsóbb benzinkút, vagy közúti ellenőrzés kinek ne válna hasznára. A Waze mobilos alkalmazás a közösség által szerkesztett, friss információk alapján tervezi meg az útvonalat. Mindig aktualizálódnak az adatok, ezért, ha probléma adódik, az útvonal is automatikusan újraterveződik. A közlekedési mobilos alkalmazás közösségbarát, ezért a Faceboook-profillal is szinkronizálható - a navigációs rendszer ezentúl a közösségi eseményekre is emlékezetet bennünket. Az ismerősök a Waze felületére is átvihetők, így a számunkra fontos embereket mindig segíthetjük a helyi közlekedésben. A baráti társaságok összehangolására remek lehetőség, hogy ez az applikáció az egybevágó célpontnál jelzi, ki mikorra ér oda. Ugyanis az Érkezés Várható Ideje, azaz az EVI ebben az esetben megosztható egymással!

Waze használata

Útvonaltervezés, navigáció, információk és barátkozás - ez a Waze. A térkép is közösen szerkesztett, amely alapján például a barátok láthatják, ki merre jár. Így bárki gyorsabban találhat útitársat is magának - a közös közlekedés pedig egyértelműen költséghatékony. Sajnos, a GPS a Waze közlekedési alkalmazásnak sem kegyelmez. Amennyiben megszakítás nélkül és hosszú ideig használjuk a navigációt, célszerű a mobilt folyamatosan tölteni. Így elkerülhetőek a lemerült akku okozta kellemetlen pillanatok! A Waze felülete felhasználóbarát, a menüpontokban könnyen eligazodhatunk.

waze-1
waze-2

Néhány mozdulattal már meg is oszthatjuk, ha bármilyen nehézséggel találkozunk útközben. A balesetekről is értesíthetjük a többi közösségi tagot, megjelölve, mekkora gubancra lehet számolni, aki épp a helyszín felé tart. Bármelyik autós nagyon hálás egy ilyen apró információért is! Az app egyik nagy erénye, hogy a gyakran használt közlekedési útvonalakat elmenti, ezzel kifejezetten segíti a rutinszerű utakat, például a napi munkahelyi ingázást. Korábban az újratervezés a visszafordulás-manővereket nehezen kezelte, de a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően ma már ez is zökkenőmentes. Nagy segítség, hogy az ingyenes közlekedési app teljes magyar nyelvű hangos navigációs rendszert biztosít!

Waze navigáció és élő forgalom navigációs app, tovább az Android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.