Mozilla Firefox használati útmutató

firefox

A Mozilla Firefox felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a böngésző használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A Mozilla Firefox letöltése

Amennyiben szeretnénk a Mozilla Firefox böngésző legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar nyelvű telepítési leírást is.

A Mozilla Firefox indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A Mozilla Firefox első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

A Firefox az egyik legnépszerűbb internetes böngésző, gyors és hatékony szoftverről van szó, amely ne csak remek felhasználói élményt ad, de nagyszerűen személyre szabható is, miközben a számítógép erőforrásait is kíméli.

Az első lépések

A Firefox telepítés után azonnal használható, nincs más dolgunk, mint hogy a címsorba beírjuk a megfelelő webcímet.

Mozilla Firefox felhasználói leírás 1.

Könyvjelzők

A böngésző számos automatikus funkcióval rendelkezik, így például értesít az oldalakon futó, akár esetleg káros kódokról, bővítményekről. Természetesen hozzáadhatunk kedvenceket, amelyek megkönnyítik a leggyakrabban látogatott weboldalak elérését.

Mozilla Firefox felhasználói leírás 2.

Letöltések

A Firefox integrált letöltésvezérlővel is rendelkezik, amely nagyban megkönnyíti az különféle fájlok, állományok letöltését a böngészés során.

Mozilla Firefox felhasználói leírás 3.

Menü

A Firefox számos egyéni beállítási lehetőséggel segíti a felhasználói élmény javítását – beállíthatjuk többek között a privát böngészést, elmenthetjük a számunkra érdekes weboldalakat, szükség esetén teljes képernyőssé is tehetjük a böngészést.

Mozilla Firefox felhasználói leírás 4.

Bővítmények

A Firefox egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy egy sor bővítményt (plugint és addont) telepíthetünk a programba, amelyek különféle módokon könnyíthetik meg életünket. Találunk közöttük olyat, amely a sütik kezelésében segít, a videók letöltését egyszerűsíti vagy éppen a PDF dokumentumok gyors nyomtatását teszi lehetővé.

Mozilla Firefox felhasználói leírás 5.

Beállítások

A böngésző számtalan beállítási lehetőséget biztosít – ezek nem csak arra jók, hogy általuk megkönnyítsük a böngészést magát, de a böngésző megjelenését is teljes mértékben testre szabhatjuk (ebben a bővítmények is segítenek). Emellett biztonsági beállításokat is találunk itt és személyes adataink védelméről is gondoskodhatunk, a haladó felhasználók pedig a böngészési élményt a haladó beállítások segítségével emelhetik magasabb szintre igény szerint.

Mozilla Firefox felhasználói leírás 6.

Az Adatvédelem fülön beállíthatjuk, hogy a webhelyek ne kövesség a böngészést, valamint megadhatjuk a böngészési előzmények és a sütik élettartalmát. A használat megkezdése előtt ajánlott ezeket a beállításokat alaposan áttanulmányozni, azok nagy része akár alapszintű ismeretekkel is tökéletesen érthető és kezelhető, és nagy szerepük lehet mind a biztonságban, mind a használhatóságban.

Mozilla Firefox felhasználói leírás 7.

A Mozilla Firefox böngésző felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.