Adobe Flash Player használati útmutató

adobe-flash-player

Az Adobe Flash Player felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a flash megjelenítő használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

Az Adobe Flash Player letöltése

Amennyiben szeretnénk az Adobe Flash Player flash megjelenítő legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar nyelvű telepítési leírást is.

Az Adobe Flash Player indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. Az Adobe Flash Player első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Az Adobe Flash Player nem hagyományos programként, hanem plugin-ként a böngésző bővítményeként települ a számítógépre. Így nincs is saját parancsikonja, amellyel megnyithatnánk – ennél trükkösebb a dolog. A plugin működése ettől eltekintve automatikus, ha a böngészés során olyan weboldalra jutunk, ahol valamilyen Adobe Flash elem van, akkor automatikusan elindul és lejátssza azt. Ilyen formában tehát semmi teendő vele. Persze alkalomadtán frissíteni kell – ilyenkor a szoftver tájékoztat minket és egy linket is biztosít, amellyel az Adobe oldalára jutunk, itt letölthetjük a legfrissebb verziót és frissíthetjük a lejátszót.

Az első lépések

A program beállításait a Windows Vezérlőpultjából érhetjük el a Flash Player-re kattintva.

Adobe Flash Player felhasználói leírás 1.

Beállítások

Az itt megnyíló ablakban az első fülön beállíthatjuk, akarjuk-e, hogy a program a számítógépre mentse a böngészés során létrehozott adatokat. Az adatokat mentheti a program automatikusan, rákérdezhet, mielőtt a helyi tárat használná, de blokkolhatjuk is a mentést. Ez hasznos lehet például privát böngészéskor, ha nem akarjuk, hogy webes tevékenységünknek bármilyen nyoma maradjon a számítógépen.

Adobe Flash Player felhasználói leírás 2.

Beállítások - Mikrofon, kamera

A második fülön annyit állíthatunk be, hogy ha egy adott oldalon megnyíló Flash kód használni akarja a számítógép mikrofonját és/vagy kameráját, akkor ezt engedélyezzük-e alapbeállításként, vagy rákérdezzen a szoftver.

Adobe Flash Player felhasználói leírás 3.

Beállítások - Lejátszás

A Playback fülön az úgynevezett peer-assisted hálózati kapcsolatot állíthatjuk be, amely nagyobb sávszélességet használhat, de megkönnyíti a médiafájlok lejátszását.

Adobe Flash Player felhasználói leírás 4.

Beállítások - Haladó

Végül a haladó (Advanced) beállításokhoz jutunk. Itt többek között létrehozhatjuk a korábban a böngészés során létrehozott fájlokat, beállíthatjuk, hogy a szoftverfrissítések automatikusak legyenek-e, rákérdezzen a program a plugin a frissítésre vagy blokkoljuk a frissítéseket. Emellett beállíthatjuk azt is, hogy a számítógépen mely helyek minősíthetőek biztonságosnak, illetve amennyiben más fogja a jövőben használni a számítógépet, megvonhatjuk az engedélyt a géptől, hogy a Flash Player által korábban lejátszott tartalmakhoz hozzáférjen.

Adobe Flash Player felhasználói leírás 5.

Az Adobe Flash Player flash megjelenítő felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.