IrfanView

Irfanview letöltés Az IrfanView egy nagyon egyszerűen kezelhető ingyenes képnézegető program, melynek legfőbb erénye a gyorsaság. Szinte bármilyen képformátumot kezel, pl. jpeg, gif, bmp, png, pcx, tiff, ... Nem csak képnéző funkcióval látták el a szoftvert, készíthetünk ugyanis bemutatókat, nyomtathatunk. Sok kiegészítő csomagot tölthetünk le és telepíthetünk mellé, valamint magyar nyelven is használhatjuk. Az IrfanView beépített TWAIN támogatással rendelkezik, amivel szkennerből tudunk képeket betölteni.

Gyártó: Irfan Škiljan
Megnevezés: Irfanview
Verzió: 4.44
Frissítés:
Fájlméret: 2.05 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 64 775
Kategória: Fotó & Kép / Képnézegető / Fotószerkesztő
Értékelés:
4.5 (70 értékelés)

Mi az IrfanView?

Az IrfanView egy széles körben elterjedt, népszerű ingyenes képnéző program, melynek segítségével megjeleníthetjük, szerkeszthetjük, és konvertálhatjuk is képeinket. Legfontosabb tulajdonsága a gyorsaság és a kis méret. A képeken felül zene és videó fájlokat, Flash-t, Ogg-t, Mpeg-t és mp3-at is gond nélkül képes lejátszani. Nevét a készítőjéről, a bosnyák cicakedvelő Irfan Škiljan-ról kapta, aki a mai napig is köszönőlevelek ezreit kapja a felhasználóktól. Rengeteg képformátumot kezel, mint pl. a bmp, gif, jpeg, png, tiff. A programban található műveletek túlnyomó részét egy időben több képen is végre tudjuk hajtani, pl csoportos konvertálás vagy átnevezés.

IrfanView főbb funkciói

Sorolhatnánk az IrfanView beépített funkcióit, de csak néhányat megemlítünk ezek közül, így pl. a kép tükrözése és elforgatása tetszőleges szöggel, panorámakép készítés, kép átméretezése, kivágása tetszőleges méretre, színmélység, fényerő, kontraszt állítása, vörös szem effektus kiküszöbölése, kép szegélyezése bármilyen színű és vastagságú vonallal, kép elmentése több száz formátumban...

Irfanview

A honosított változathoz szükség lesz még a magyar kiegészítőcsomagra is. Lépjünk ki a programból és a letöltött zip állomány tartalmát egyszerűen másoljuk az IrfanView mappa alá. A szoftverben az Options/Change Language menüpont alatt állíthatjuk át a nyelvet. Az Irfanview magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.

Jelenlévők

Oldalainkat 49 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura