SilverLight

SilverLight letoltes A SilverLight egy a Microsoft által gyártott plug-in, amely lehetővé teszi multimédiás tartalmak, így például a nagy felbontású videók vagy interaktív webalkalmazások böngészőben való megjelenítését. Bizonyos webhelyeknek szükségük van erre a plug-inre, hogy megfelelően tudják megjeleníteni az oldalakat. Bátran mondhatjuk, hogy a Silverlight technológia méltó versenytársa a Flash-nek. A legfrissebb SilverLight verzió letöltése ajánlott!

Gyártó: Microsoft
Megnevezés: SilverLight
Verzió: 5.5.0031
Frissítés:
Fájlméret: 6.63 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 18 016
Kategória: Segédprogramok / Plugin
Értékelés:
4.5 (22 értékelés)

Mi a SilverLight?

A Silverlight a Microsoft webalkalmazások és mobilalkalmazások készítésére alkalmazható szoftverfejlesztési keretrendszer. A Microsoft az Adobe Flash termékének versenytársául szánta a megoldást. A Silverlight legfontosabb tulajdonsága, hogy gond nélkül jeleníti meg a Windows Media Video formátumot az internetes oldalakon. A Silverlight fejlődésének fázisai:
1. Fejlesztése 2007-ben kezdődött Windows Presentation Foundation/Everywhere (WPF/E) néven. Alapvető grafikai komponenseket tartalmazott, animációkkal, DOM integrációval.
2. Ebbe a verzióba már a .NET Framework is bekerült, így képes az általa írt alkalmazásokat is.
3. Két évvel később 2009-ben megjelent program már támogatja a táblázat, fa nézet, adat formok és panelek megjelenítését.
4. Támogatja a Chrome böngészőt. Ezen felül webkamera, mikrofon és nyomtatás funkciókkal bővült.
5. Hivatalosan 2011-ben jelent meg már 64bit-es verzióval is, video dekóderekkel, 3D támogatással.

SilverLight tulajdonságai

A SilverLight hasonló, mint a Flash, de elméletileg több. A vektorgrafikához az egyszerűbb XAML-t használja, ami függetlent a .Net-től. Kicsit olyan mint a régről ismert ActiveX-vezérlő, ami a böngésző szívében fut, csak sokkal biztonságosabban és platformfüggetlenül.

SilverLight

Valamely hasonlóságot lehet felfedezni a JavaScript-el is, mert a forrás teljesen szöveges és a böngészőben futó Silverlight plugin is így kapja meg. Ez a lehetőség nagy szabadságot ad a fejlesztésekre és programozhatóságára is. A SilverLight magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben.

Jelenlévők

Oldalainkat 204 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura