Microsoft .NET Framework

dotnet A Microsoft .NET vagy más néven DotNet Framework egy szoftverfejlesztői platform, amelynek célja a programnyelvek közötti átjárhatóság biztosítása, ezáltal a szoftverfejlesztés gyorsabbá tétele, a platformfüggetlenség támogatása. Értelemszerűen olyan alkalmazások fejlesztése, tesztelése és futtatása céljából alkalmazzák. A keretrendszer felelős azon összetevők telepítéséért, amelyeknek futniuk kell a meghatározott célgép operációs rendszerén.

Gyártó: Microsoft
Megnevezés: Microsoft .NET Framework
Verzió: 4.5
Frissítés:
Fájlméret: 982 KB
Operációs rendszer: Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 5 586
Kategória: Segédprogramok / Plugin
Értékelés:
4.6 (12 értékelés)

Mi a Microsoft .NET Framework?

E keretrendszer fejlesztését a Microsoft a Sun Microsystems Java platformjára válaszul hozta létre. A béta verziót 2002-ben adták közre, ma pedig már a 4.5.1-es verziónál tartunk – az architektúra az idők során természetesen rengeteg alapvető változáson ment keresztül. Célja, hogy olyan programok, szoftverek fejlesztését segítse elő a Windows alapú operációs rendszerekre, amelyek a korábbiaknál nagyobb teljesítményre képesek, biztonságosabbak, jobban kezelik a memóriát, a kivételezést és más folyamatokat. A Microsoft .NET Framework támogatja természetesen a Windows Vista előtti Microsoft operációs rendszereket (Windows XP), ehhez a régebbi verziók alatt található telepítő fájlok letöltésére lesz szükség.

Microsoft .NET Framework használata

A .NET keretrendszer a programnyelvek közötti átjárhatóság jegyében jelenleg több mint negyven különféle programozási nyelvet támogat, melyek többsége ingyenesen alkalmazható. Segítségével a fejlesztők hatékonyabb, nagyobb teljesítményre képesebb programokat alkothatnak. A .NET keretrendszer legalapvetőbb funkciója, hogy azokat a fájlokat telepítse, amelyek a keretrendszer legfrissebb, 4.5-ös verzióját célzó alkalmazások fejlesztéséhez, telepítéséhez, teszteléséhez és futtatásához szükségesek.

Microsoft .NET Framework

Célja többek között közös nyelvi futtatókörnyezet kialakítása, a kényelmes adatelérés- és modellezés elősegítése. A szoftver telepítési leírása magyarul itt megtalálható.

Jelenlévők

Oldalainkat 181 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura