Virtual DJ használati útmutató

virtualdj

A Virtual DJ felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a keverőpult használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A Virtual DJ letöltése

Amennyiben szeretnénk a Virtual DJ keverőpult legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar telepítési leírást is.

A Virtual DJ indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A Virtual DJ első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Első lépések

A Virtual DJ kezelőfelülete első pillantásra igen bonyolult – előnnyel indulnak a program kezelésekor azok, akiknek hasonló zenei programok kezelésében már van valamennyi tapasztalatuk. Első lépésként megnyitás után a program regisztrációra kér minket, ez azonban nem kötelező, el is hagyhatjuk ezt a lépést.

Virtual DJ felhasználói leírás 1.

A különféle hangfájlokat, zenéket a bal alul található ablakban kereshetjük ki, innen húzhatjuk őket a kezelőfelület megfelelő részére (ahol a Drag a song on this deck to load it feliratot láthatjuk), hogy dolgozni kezdjünk vele. A legfontosabb gombokat, beállítási lehetőségeket mind megtaláljuk ezen a kezelőfelületen, bár kitapasztalásuk, a velük való beható ismerkedés eltarthat némi ideig – a programmal nem szabad türelmetlenül bánni.

Beállítások

A beállításokat a jobb felső saroknál található szürke fogaskerék ikonnal nyithatjuk meg. A felnyíló ablakban különféle lehetőségek tárulnak elénk: Audio: Itt értelemszerűen a hangbeállításokat végezhetjük el, így például a bemeneti és kimeneti lehetőségeket láthatjuk, illetve a hangkártya beállításait. Az Interface pontban a kezelőfelületen változtathatunk igény szerint, a Controllers pontban pedig a gyorsbillentyűkkel elvégezhető nagyszámú műveletet találjuk. A munka meggyorsítása érdekében ezeket érdemes átböngészni, saját igényeinkhez és szokásainkhoz szabni. Options: Az általános beállításokat tartalmazza, amelyekből akad szép számmal, így ezt a pontot is érdemes behatóan böngészni, mielőtt még megkezdenénk a szoftver használatát.

Virtual DJ felhasználói leírás 2.

A Licenses menüpontban a különféle engedélyeket, licenceket, regisztrációnkat állíthatjuk, a Broadcastnál közvetíthetjük hanganyagainkat különféle csatornákon keresztül. A Record arra ad lehetőséget, hogy tallózással új fájlokat nyissunk meg/vegyünk fel, s végül a Remote pontban a távoli munkára alkalmas eszközeinket kezelhetjük.

A Virtual DJ keverőpult felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.