Winamp Media Player

winamp letoltes A Winamp az egyik legrégebbi stabil Windows-os ingyen elérhető médialejátszó program, amely a nagyon sok audio formátumot támogat. A zenék, videók lejátszása mellett Internetes rádiók és tévék adásait is kiválóan veszi. Felhasználói felülete saját ízlésünk szerint skin-ezhető, rengeteg stílus, plug-in illetve kiegészítő van hozzá. Magyar felhasználói felülettel is rendelkezik, amely még inkább megkönnyíti a használatot.

Gyártó: Nullsoft
Megnevezés: Winamp
Verzió: 5.66
Frissítés:
Fájlméret: 16.3 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 76 456
Kategória: Zene & Hang / Zenelejátszó
Értékelés:
4.3 (107 értékelés)

Mi a Winamp?

A Winamp ingyenes Windows média lejátszó az AOL leányvállalatától a Nullsoft-tól. A program szabadalmaztatott freeware vagy shareware, multi-formátumú, plugin-okkal bővíthető és skin-ezhető, számos grafikus megjelenítés, lejátszási lista, és a média könyvtár funkciót támogat. Winamp fejlesztői Justin Frankel, Dmitry Boldyrev és Shiva Ayyadurai. Népszerűsége az MP3 fájlmegosztás terjedésével gyorsan növekedett. A Winamp az MP3, MIDI, MOD, MPEG Audio Layer 1 és 2, AAC, M4A, FLAC, WAV és WMA zenei kodek-eket is támogatja. Az ingyenes alkalmazás első Windows médialejátszók egyike, amely alapértelmezetten támogatta Ogg Vorbis formátumot. Az audio CD támogatást magában foglalja a program, importálni lehet zenét audio CD-ről, adott esetben a CD-Text írott CD-khez is. A telepítés során a Winamp a saját Media Library adatbázisába olvassa be a felhasználó rendszerének médiafájljait.

Winamp története

Winamp először 1997-ben jelent meg. 1998 februárjában a Winamp-ot újraírták plug-in architektúra alapúra, mint egy általános célú audio player. A plug-in fejlesztési támogatás nagyobb Winamp rugalmasságot biztosít, például rengeteg speciális plug-in van játékkonzolokhoz is. A következő nagy Winamp verzió a Winamp 3 volt ami a Winamp2 kódbázisától teljesen elkülönülve fejlődött egészen a Winamp 5-ig. Itt összevonták a két fejlesztési ágat a Winamp 4 verziót átugorva. Winamp 5.5 (The 10th Anniversary Edition) 2007 október 10-én adták ki, tíz évvel az első béta kiadás után. Az új verzióban sokat javult a lokalizáció támogatása, több hivatalos nyelv mellett a magyar is választható telepítéskor. 2015 óta nem fejlesztik, de az utolsó verzió tökéletesen korhű maradt.

Winamp

Winamp funkciók

Winamp plugin típusok közül az Input: dekódolja az adott fájl formátumokat. Output: adatokat küld meghatározott eszközöket vagy fájlokat. Vizualizáció: hang aktivált grafikákat jelenít meg. DSP/Effect: különleges hatásokkal manipulálja a lejátszott audiót. General Purpose plug-in: Kényelmi szolgáltatások. Médiatár plug-in: Media Library plug-in-hez ad hozzá kiegészítő funkciókat. Hordozható plug-in: a hordozható média lejátszókhoz. Winamp Skin-ek sokasága innen böngészhető. A Winamp magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.

Jelenlévők

Oldalainkat 38 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura