uTorrent használati útmutató

utorrent

Az uTorrent felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a torrent letöltő használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

Az uTorrent letöltése

Amennyiben szeretnénk az uTorrent torrent letöltő legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar nyelvű telepítési leírást is.

Az uTorrent indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. Az uTorrent első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

Az uTorrent P2P program legalapvetőbb funkciója, hogy segít a felhasználók közötti fájlmegosztásban. Ehhez torrent fájlokat használ, az adott fájlok a program segítségével ezeken keresztül érhetőek el, egyszerre akár több száz forrásból. Használata igen egyszerű, alapszintű felhasználói ismeretekkel sem okoz gondot.

Az első lépések

A uTorrenttel való letöltéshez mindenek előtt importálnunk kell a programba a megfelelő torrent fájlt, amelyet korábban letöltöttünk. Ezt megtehetjük a torrent hozzáadása opcióval, de akár úgy is, hogy nem töltjük le közvetlenül gépünkre a torrent-et, hanem az egyes weboldalakon található mágnes-linkekre kattintva olvastatjuk be azt.

uTorrent felhasználói leírás 1.

Torrent hozzáadása

A letöltés megkezdése előtt beállíthatjuk többek között, hogy hová akarjuk lementeni a letöltendő fájlokat, illetve hogy melyik fájlokat akarjuk letölteni.

uTorrent felhasználói leírás 2.

Letöltés lista

Amint a letöltés megkezdődik, a torrent bekerül a letöltési listába, ahol egy mutatót láthatunk – méretet, hátralévő időt, fel/letöltési arányt, és így tovább. A torrent fájlokon jobb egérgomb megnyomásával megjelenő paraméterek teljes mértékben konfigurálhatóak, így szabadon rendezhetjük a letöltéseket, akár prioritásokat és sávszélességet megadva. A letöltéseket minden szempontból pontosan nyomon követhetjük és menedzselhetjük.

uTorrent felhasználói leírás 3.

Beállítási lehetőségek

Az uTorrent rengeteg beállítási lehetőséget kínál, amit a Ctrl+P billentyűkombinációval gyorsan elérhetünk. A legfontosabbak ezek közül talán a sávszélességre vonatkozó beállítások, melyekkel megszabhatjuk a le- és feltöltés minimális és maximális sebességét, az egyszerre letölthető fájlok számát és más paramétereket. A beállítási lehetőségeinek hála a program működését a rendelkezésünkre álló erőforrásokhoz, a rendszer kapacitásához, sávszélességhez idomíthatjuk.

uTorrent felhasználói leírás 4.

A szoftver legnagyobb előnye egyszerű kezelhetősége – bár rengeteg haladó szintű felhasználói tudást feltételező lehetőséggel rendelkezik, legfontosabb funkciói bárki által használhatóak, kezelőfelülete egyértelműen kialakított.

Az uTorrent torrent letöltő felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.

Jelenlévők

Oldalainkat 19 vendég böngészi