Windows 10

windows-10 A Windows 10 egy professzionális, ugyanakkor a felhasználói igényeket is figyelembe vevő operációs rendszer, amely bármely Windows 7-tel futtatható gépre, alacsony gépigénnyel, problémamentesen telepíthető. Megújult felület, extra kereső, digitális asszisztens és osztott képernyős alkalmazás jellemzi a legújabb Microsoft rendszert, ahol megismerhetjük az Edge böngészőt, viszont az Aknakereső játéktól el kell búcsúznunk. Az ismert programok mellett tehát számos fejlesztés belekerült a Windows 10-be.

SlimDrivers

slimdrivers A SlimDrivers program egy driver frissítő alkalmazás, amely segít folyamatosan up-to-date állapotban tartani a számítógépen található illesztőprogramokat. Különlegessége, hogy közösségi visszajelzések alapján ajánl illesztőprogramokat és programfrissítéseket a felhasználónak, és lehetővé teszi a telepített illesztőprogramok gyors és problémamentes eltávolítását is. A program freeware, térítésmentesen letölthető és használható.

CCleaner

CCleaner letöltés A CCleaner célja, hogy az operációs rendszer működését gyorsabbá, gördülékenyebbé tegye, de alkalmas az online tevékenység után maradt nyomok, maradékok eltüntetésére is, így biztonsági célokat is szolgálhat. A felesleges fájlokat eltávolítja, így értékes helyet szabadít fel számítógépünkön. Kezelése egyszerű, elindulása és működése gyors, és igazolhatóan nem tartalmaz ártalmas kódot, spyware-t vagy adware-t.

Advanced Systemcare

advanced_systemcare Az Advanced Systemcare egy, a rendszer teljesítményét fokozni hivatott egyszerű alkalmazás, amelyet az IoBit eredetileg Windows rendszerek alá fejlesztett. A szoftver egyik legfontosabb szolgáltatása a Quick Care, amely a rendszerdiagnosztikából és a Windows karbantartásából áll. Ezek elvégzése során a program átvizsgálja az erőforrás-felhasználást és ahol tud, javít rajta, töredezettség-mentesíti a merevlemezeket, illetve ellenőrzi, hogy van-e hibás működés a rendszerünkön.

SpeedFan

SpeedFan letöltés A SpeedFan egy ingyenesen felhasználó rendszer monitorozó program, amivel minden pillanatban tisztában lehetünk a számítógépünk alaplapjának, processzorának, merevlemezének vagy videokártyájának a hőmérsékletével, állapotával. A Speedfan emellett a számítógép ventilátorait is képes szabályozni, ezért hasznos kis program lehet a hétköznapok során. A szoftvert nagyon könnyű telepíteni és gyorsan megtanulható a kezelése is.

Defraggler

defraggler free A Defraggler egy kisméretű, egyszerűen kezelhető, ingyenes szoftver, amelynek segítségével elvégezhetjük számítógépünk merevlemezének töredezettség-menetesítését, gyorsíthatjuk rendszerünk működését. A merevlemezek jellemzője, hogy bizonyos idő után töredezettek lesznek a rajtuk található adatok, információk rendezésre szorulnak, különben nehézséget okoz a közöttük való eligazodás. Ezen segítenek az olyan töredezettség-mentesítő programok, mint a Defraggler.

Pandora Recovery

pandora-recovery A Pandora Recovery egy nyílt forráskódú program, ami kiválóan alkalmas arra, hogy törölt fájljainkat visszanyerjük és helyreállítsuk. A szoftver egyszerűen és gyorsan képes kezelni az archív, rejtett, titkosított vagy törölt fájlokat, és felismeri a legfontosabb partíciókat (FAT16, FAT32, NTFS, NTFS5 és NTFS/EFS). A Pandora Recovery-vel képesek vagyunk visszanyerni elveszett fájljainkat, és akkor sem kell lemondanunk bizonyos dokumentumokról, ha azokat évekkel ezelőtt töröltük.

AOMEI Partition Assistant

aomei-partition-assistant Az AOMEI Partition Assistant egy ingyenesen elérhető partíciókezelő program, amivel a felhasználó egyszerűen és gyorsan megváltoztathatja merevlemezeinek felosztását, és ehhez még újra sem kell formáznia azokat. A Windows operációs rendszereken támogatott programmal nemcsak átdolgozhatjuk a struktúrákat, de mozgathatunk, másolhatunk és klónozhatunk is egyes partíciókat. Tökéletes megoldás, ha néhány extra GB szükséges egyik-másik partícióra.

Wise Disk Cleaner

Wise Disk Cleaner letöltés A Wise Disk Cleaner egy igen hatékony rendszerkarbantartó alkalmazás, amely elsősorban a merevlemezek töredezettség-mentesítésére és helyfelszabadításra alkalmazható. Kezelőfelülete felhasználóbarát, így annak ellenére is könnyen kezelhető, hogy magyar nyelven nem elérhető, hivatalos oldalán pedig részletes és kimerítő információk találhatóak működéséről és használatáról. Segítségével könnyedén gyorsíthatunk számítógépünk működésén és törölhetjük a feleslegesen tárolt fájlokat.

MiniTool Partition Wizard Home Edition

minitool-partition-wizard A MiniTool Partition Wizard Home Edition egy, a MiniTool Solution Ltd. által létrehozott partíció menedzser szoftver, amely támogatja a 32/64 bites Windows operációs rendszereket, beleértve a Windows XP-t, Windows Vistát, Windows 7 és Windows 8-at. Az ingyenes szoftver előnye, hogy az otthoni felhasználók bonyolult partíciós műveletek elvégzésére képesek általa. A partíciók létrehozásától a megosztáson keresztül egészen a másolásig komplex folyamatok lebonyolítására képes.

DriverMax

drivermax free A DriverMax program legfőbb funkciója, hogy a számítógépre telepített illesztőprogramokat rendszeresen ellenőrizze, és amennyiben ez szükséges, frissítse. Mindezt automatikusan végzi el ez az ingyenes, felhőalapú szoftver, amely segít a PC működésének zökkenőmentessé tételében. A szoftver működése szinte észrevétlen, felülete átlátható, igen hasznos társ a felhasználók számára a mindennapokban és bőséges mennyiségű információval, segítséggel lát el a különféle driver-ekkel kapcsolatban.

Glary Utilities

glary-utilities A Glary Utilities egy remek rendszertisztító és teljesítménynövelő program, amely kiváló eszköztárral rendelkezik. A program a számítógép tisztítását, optimalizálását, adatbiztonságát segíti elő. Az 1-klikk karbantartást (1-Click Maintenance) igénybe véve egyszerűen és hatékonyan tisztíthatjuk meg számítógépünket és növelhetjük annak teljesítményét. Emellett többféle művelet közül válogathatunk annak függvényében, hogy mire szeretnénk az alkalmazást felhasználni.

Recuva

Recuva letöltés A Recuva egy fájl visszaállító alkalmazás, amellyel még a kevésbé tapasztalt felhasználó is gyorsan és egyszerűen megmentheti a törölt adatokat. Az ingyenes szoftver többfajta adattárolónál is felhasználható (merevlemez, digitális kamera, MP3-lejátszó stb.), ráadásul kis mérettel rendelkezik, kezeléséhez nincs szükség gyakorlatra, a futása pedig megbízható. A programot Windows operációs rendszerhez használhatjuk, a kezelőfelület angol nyelvű.

Auslogics Disk Defrag

auslogics-disk-defrag Az Auslogics Disk Defrag program egy merevlemez-karbantartó, töredezettségmentesítő, amely abban segít, hogy számítógépünk mindig a legjobb teljesítményt nyújtsa. A program rendezi a merevlemezen található fájlokat, azok töredékeit összerendezi, így elérésüket is könnyebbé és gyorsabbá teszi a rendszer számára. Az Auslogics programja letisztult grafikus felhasználói felületének hála a kevésbé rutinos felhasználók számára is könnyen használható.

Microsoft Process Explorer

process-explorer A Microsoft Process Explorer alapvetően a Feladatkezelőhöz hasonló feladatokat lát el, ám annál sokkal részletesebb, több beállítási lehetőséggel és funkcióval rendelkezik. Ez a rendszerfelügyelő és vizsgáló alkalmazás képes alaposan átvizsgálni a rendszert és az az alatt futó programokat, adatokat gyűjt és elemez. Pontos és részletes adatai akkor is felhasználhatóak, ha hibamentesíteni akarunk egyes alkalmazásokat vagy magát a rendszert.

Wise Program Uninstaller

Wise Program Uninstaller letöltés A Wise Program Uninstaller egy hatékony szoftver eltávolító program. A számítógép mindennapi működése során gyakran telepítünk olyan programokat, amelyek nem csak feleslegesek, de lassítják is gépünk működését. A Windows hagyományos integrált programeltávolítója ugyanakkor sokszor nem elégséges ahhoz, hogy ezektől a programoktól megszabaduljunk. A Wise ezzel szemben hatékonyan képes a gépet megtisztítani ezektől az alkalmazásoktól és azok maradékaitól.

FBackup

FBackup letöltés Az FBackup egy nyílt forráskóddal elérhető biztonsági mentéseket kezelő program hatékony segítséget nyújthat a felhasználóknak. Az alkalmazással egyszerűen és gyorsan készíthetünk biztonsági másolatokat különböző dokumentumokról, de emellett még több más extra közül is választhatunk, ha telepítjük ezt a programot. Az FBackup számos nyelven, így többek között magyarul és angolul is elérhető, valamint a Windows operációs rendszereken fut.

Jelenlévők

Oldalainkat 126 vendég böngészi