Microsoft Security Essentials

microsoft-security-essentials A Microsoft Security Essentials (MSE) egy antivírus szoftver, amelynek célja, hogy a különböző káros programokkal, vírusokkal, trójai szoftverekkel, malware és spyware programokkal szemben védelmet biztosítson a számítógép számára. A rendszer ellenőrzi nem csak a levelezéssel beérkező állományokat, de az internetes böngészés során keletkező fájlokat és a teljes rendszert. A szoftver, lévén Microsoft gyártmány, a Windows alapú rendszerek védelmét hivatott ellátni.

Gyártó: Microsoft
Megnevezés: Security Essentials
Verzió: 4.8.204.0
Frissítés:
Fájlméret: 10.9 MB
Operációs rendszer: Windows Vista, Windows 7
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 13 953
Kategória: Biztonság / Vírusirtó / Kémprogram eltávolító
Értékelés:
3.9 (21 értékelés)

Mi a Microsoft Security Essentials?

Az MSE segítségével végezhetünk gyors víruskeresést, szkennelhetjük behatóan a rendszert és a meghajtókat, de beállíthatunk rendszeres, előre időzített kereséseket is. A szoftver valós időben ellenőrzi a számítógépre letöltött vagy azon keletkező új fájlokat, így a fenyegetéseket igen gyorsan képes felismerni és elhárítani. A program minden esetben biztonsági mentést készít a rendszer állapotáról, amennyiben felhasználói jóváhagyás nélkül cselekszik. A program ingyenesen letölthető, telepíthető és használható, a szoftverfrissítéseket automatikusan telepíti. Az MSE, amennyiben újfajta fenyegetéssel találkozik, annak utánanéz az online adatbázisban, és amennyiben létezik már precedens a káros programmal való szembeszállásra, aszerint jár el.

Microsoft Security Essentials összetevői

Az MSE segítségével végezhetünk gyors víruskeresést, szkennelhetjük behatóan a rendszert és a meghajtókat, de beállíthatunk rendszeres, előre időzített kereséseket is. A program telepítése és használata meglehetősen egyszerű, kezelőfelülete könnyen átlátható és felhasználóbarát, a szoftver pedig a számítógép védelmét a háttérben futva is képes ellátni. Gépigénye minimális, így futása gyakorlatilag észrevétlen marad a felhasználó számára, egyáltalán nem lassítja le a rendszert.

Microsoft Security Essentials

Megjegyzendő, hogy amennyiben már használunk más típusú vírusvédelmet, telepítése nem célszerű, egyszerre a legjobb, ha csak egy vírusirtót alkalmazunk. A szoftver telepítési leírása magyarul itt található.