Comica

comica A Comica egy nagyon könnyen használható, Android és iPhone mobiltelefonra letölthető mobil app, amely bár ingyenes, de természetesen itt is a rendelkezésünkre áll hogy extra funkciókért, szűrőkért kinyithassuk a pénztárcánkat, aminek segítségével a telefonunk galériájában található, vagy az épp most készülő fényképeket tudjuk, különböző stílusban rajzzá vagy akár képregény kockává alakítani, ahogy a hangulatunk vagy épp játszi kedvünk tartja.

Gyártó:
Megnevezés: Comica
Frissítés:
Operációs rendszer: Android
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 85
Kategória: Fényképezés
Értékelés:
5.0 (1 értékelés)

Mi a Comica?

Mint fentebb is említettem volt, ezzel az alkalmazással az elkészített vagy pont most készülő fényképeinket tudjuk, különböző szűrők segítségével, más-más stílusú rajzzá alakítgatni. Alapvetően képregény rajz stílusokat kell itt elképzelni (vagy letöltés után kipróbálni), de a "pop art" szűrővel, mint, ahogy a neve is sugallja, inkább egy Andy Warhol szerű festmény lesz a végeredmény. Az alkalmazás használata egyszerűbb, mint betekerni (vagy éppen ki) egy villanykörtét és mindenképpen sokkal kényelmesebb, mint alaposan megtanulni rajzolni. Szóval, akiben esetleg buzogna ilyen irányban még kihasználatlan kreatív energia, ez az okostelefonapp segíthet behozni az általános iskolában összeszedett rajzkészség hiányát és már csak rajtunk, s nem a képességeinken fog múlni, hogy mit is tudunk kihozni azokból a bizonyos fotográfiákból.

Comica app használata

Az applikáció megnyitása után három lehetséges választásunk van (létezik ugyan a bal alsó sarokban egy, az általában a "settings" menüpontot jelző, fogaskerék ikon, de ennek nem kell igazából bedőlnünk, itten bizony semmit sem fogunk tudni állítgatni, de - már, ha bárkinek támadna ilyesmire gusztusa - elolvashatjuk kvázi az általános használati feltételeket. Ehhez a bátor jelentkezőknek jó mulatást kívánok. (Nem, mintha nem lenhetne ez akár fontos is, de nézzünk alaposan magunkba és utána tegye fel a kezét, aki valaha is, komolyabban elmélyült volna ebben...) Szóval, három menü pont... Az első (Gallery) megnyitja a telefon galériáját és innen tudjuk kiválasztani a képet.

comica-1
comica-2

A második a Camera, nem lövöm le az óriási meglepetést, hogy ez vajon mit is nyit meg... Itt ugyanúgy tudunk fényképet készíteni, mint egyébként, de az elkészült fotóra már egyből pakolhatjuk is az alkalmazás kínálta szűrőket. A harmadik pedig egy úgynevezett Multi, ahol pedig, különböző keret elosztásban, montázsokat készíthetünk. Ezen felül tudunk a képre feliratot helyezni, különböző matricákat, firkálhatunk és ha a helyzet azt kívánja, akkor ki is tudjuk vágni a kép egyes részeit.

comics and cartoon maker képregény szerkesztő, tovább az Android letöltés oldalra.