Malwarebytes

malwarebytes A Malwarebytes szoftver a rosszindulatú alkalmazások, kémprogramok, trójai szoftverek, vírusok és más káros elemek elleni hatékony védekezést biztosítja a számítógép számára. A programnak van ez az ingyenesen letölthető verziója, illetve a Malwarebytes Pro csomag teljesebb funkcionalitással, ami megvásárolható. A program a tesztek alapján kifejezetten hatékony a kártékony programok kiszűrésében, mind a meghajtók és a rendszer szkennelése, mind a telepítés meglehetősen gyors.

Gyártó: Malwarebytes Corporation
Megnevezés: Malwarebytes
Verzió: 2.2.0.1024
Frissítés:
Fájlméret: 19.5 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Angol
Letöltések: 14 819
Kategória: Biztonság / Malware eltávolító / Tűzfal
Értékelés:
3.8 (23 értékelés)

Mi a Malwarebytes?

A program képes olyan kártevők kiszűrésére és hatástalanítására is, amelyeket sok más malware-ellenes program nem venne észre. Ezek közé tartozik sok adware, spyware és álcázott kártevő is. Az ingyenes program segítségével a felhasználó maga indíthat el kereséseket, ha viszont időzített vizsgálatokat akarunk automatizálni, akkor a fizetős verzióhoz kell fordulnunk. Ez ugyancsak képes a megnyitott fájlok automatikus vizsgálatára, a gyanús, kártékony weboldalak blokkolására, valamint a meghajtók és a futó programok gyors vizsgálatára.

Malwarebytes anti-malware használata

A szoftver ahelyett, hogy minden fájlt egyesével megnyitna a vizsgálat során, kötegelve szkenneli az állományokat. Ezzel egyrészt gyorsabbá teszi a folyamatot, másrészt pedig elkerüli a más víruskereső programokkal esetlegesen jelentkező interferenciát.

Malwarebytes

Kezelése meglehetősen egyszerű, kezdő szintű, így azoknak sem okozhat gondot, akik nem rendelkeznek komolyabb informatikai előképzettséggel vagy tapasztalattal a hasonló programok használata terén. Használatát egyszerűsíti, hogy elérhető többek között magyar nyelven is. A szoftver telepítési leírása magyarul itt található.