Avast Antivirus telepítés leírás

avast-antivirus

Az Avast Antivirus telepítésének összefoglalója Windows operációs rendszerre screenshot-okkal, képekkel illusztrálva. Ebben a telepítési leírásban kiemeltük az installálás folyamatának legfontosabb lépéseit, felhívva a figyelmet azokra az opciókra, amik a későbbiekben befolyásolhatják a program működését.

Előkészületek

Ellenőrizzük, hogy a telepítőfájl kompatibilis legyen a Windows rendszerünk aktuális verziójával. Részletes információk az Avast Antivirus szoftverről. Az installálás megkezdése előtt lehetőleg zárjunk be minden egyéb futó programot.

1. A telepítés indítása

Ha az állomány be van csomagolva (zip formátum), a tartalmát csomagoljuk ki egy ideiglenes mappába. A telepítés előtt mindig győződjünk meg róla, hogy tűzfalunk és víruskereső programunk be van kapcsolva. Kattintsunk az install fájlra és kezdjük meg a telepítést. Abban az esetben, ha a tűzfal figyelmeztető üzenetet dob fel, olvassuk azt el és ha mindent rendben találunk, engedélyezzük a telepítőfájl működését.

Miután letöltöttük a Avast Free Antivirus telepítő alkalmazását, azt elindítva felugrik az első párbeszéd ablak, amely rögtön felajánl számunkra néhány extra opciót. Amennyiben nem szeretnénk új böngészőt vagy eszköztárat telepíteni számítógépünkre, a bal alsó sarokban található két jelölőnégyzetből vegyük ki a pipákat. Az Avast Antivirus ezek nélkül is hibátlanul működik majd.

Avast Free Antivirus telepítés, 1. lépés

Ezt követően nagy kék gombra kattintással indulhat a "Normál" telepítés. (Az "Egyéni telepítés" indítása gyakorlott felhasználóknak ajánlott.)

2. Licencszerződés elfogadása

Ahhoz, hogy az Avast Free Antivirust telepíthessük számítógépünkre, tisztában kell lennünk a szoftver Végfelhasználói licencszerződésében foglaltakkal. Olvassuk el figyelmesen, majd annak elfogadása esetén kattintsunk a "Tovább" gombra.

Avast Free Antivirus telepítés, 2. lépés

3. A telepítő összetevők kicsomagolása.

Az installálási folyamat első lépéseként az Avast Free Antivirus telepítője létrehoz egy rendszer visszaállítási pontot, kicsomagolja, majd telepíti a program-összetevőket. Ez eltarthat néhány percig.

Avast Free Antivirus telepítés, 3. lépés

4. Telepítés befejezése.

A következő ablak azt jelenti, hogy a telepítés befejeződött, megjelenik az Avast Free Antivirus program indító ikonja a Windows asztalon és a tálcán.

Avast Free Antivirus telepítés, 4. lépés

A "Kész" gombra kattintva az Avast automatikusan elindul és a frissen települt program átvizsgálja számítógépünket, keresve az esetleges vírusok után.

5. Az első átvizsgálás

A rendszer átvizsgálása a háttérben fut, melynek állapota szemmel kísérhető a jobb alul felbukkanó információs ablakban. Az Avast további hasznos információval lát el minket ha szükségünk lenne rá. Érdemes elolvasni az oktató anyagot, de természetesen át is ugorhatjuk azt.

Avast Free Antivirus telepítés, 5. lépés

6. Regisztráció

A szoftver használatának megkezdése után 30 nap áll rendelkezésre egy ingyenes regisztrációig, amely 1 éven át további teljes körű ingyenes használatra jogosít. (A regisztráció lejártára mindaddig figyelmeztet a program, amíg nem tesszük azt meg.)

Avast Antivirus telepítés, 6. lépés

A felül található zöld "Regisztrálás" gombra kattintva a Normál védelem kiválasztásával (sok kis piros kereszt alatt) megtehetjük ezt Facebook profilunk felhasználásával, vagy a kért adatok megadásával e-mail címünkön keresztül.

Gratulálunk! Az Avast Antivirus program sikeresen települt számítógépünkre, megkezdhetjük a használatát. Esetenként a Windows igényli az operációs rendszer újraindítását, ebben az esetben a telepítés végeztével tegyük ezt meg. A programot a Start menüből futtathatjuk.

Jelenlévők

Oldalainkat 103 vendég böngészi