Viber for Windows használati útmutató

viber

A Viber for Windows felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a netes telefon program használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A Viber for Windows letöltése

Amennyiben szeretnénk a Viber for Windows netes telefon program legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar nyelvű telepítési leírást is.

A Viber for Windows indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A Viber for Windows első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

A Viber rendeltetése alapvetően az, hogy segítsen a neten keresztüli kapcsolattartásban szöveges üzenetek vagy hanghívások segítségével. A gyors és egyszerű telepítést követően a program összeköti magát a telefonunkra letöltött Viber klienssel a telefonszám alapján – már ha rendelkezünk ilyennel –, de természetesen enélkül is tökéletesen használható.

Előkészületek

Mielőtt a programot elkezdjük használni, mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy a mikrofon és hangfal vagy fejhallgató megfelelően telepítve, csatlakoztatva van, mert a hanghívásokat csak így tudjuk majd megfelelően lebonyolítani.

Viber for Windows felhasználói leírás 1.

Első lépések

A megnyitást követően a központi kezelőfelületen kontaktjainkat láthatjuk, amelyeket elsősorban a telefonról szerez meg a szoftver. Másokkal kapcsolatba lépni egyszerűen úgy tudunk, hogy a megfelelő névre kattintunk. Ezután kezdeményezhetünk a megfelelő gombok segítségével hang- vagy videóhívást, vagy ha gyorsabban és egyszerűbben szeretnénk üzenni, egyszerűen begépelhetjük a szöveget a chat ablakba. Magától értetődik, hogy a Viber saját emotion gyűjteménnyel is rendelkezik, amelyekkel az írásbeli kommunikációt színesíthetjük meg. Ha karjuk, akár fájlokat is küldhetünk a program segítségével a neten keresztül.

Viber for Windows felhasználói leírás 2.

Beállítások

A menük segítségével testreszabhatjuk a Viber megjelenését, kiválaszthatjuk, éppen melyik ablakot akarjuk látni (például az üzenetablakot, partnereinket stb.), illetve innen van lehetőségünk belépni a beállításokba is, ahol a legalapvetőbb beállításokat végezhetjük el. Így például az audio és videóhívások paramétereit adhatjuk meg, testre szabhatjuk az értesítéseket, de akár a Facebookkal is összekapcsolhatjuk a programot – így még több névjegyet vagy kontaktot importálva –, és meg is oszthatjuk azt különféle közösségi opciókon keresztül ismerőseinkkel.

Viber for Windows felhasználói leírás 3.

Menü

A bal oldali menüben megtaláljuk a tárcsázót is, amely segítségével tetszőleges számot hívhatunk fel VoIP, azaz internetes kapcsolaton keresztül. Az asztali számítógépről indított hívások esetén egy sor gombbal találkozhatunk, amelyek által lehetőségünk van bizonyos funkciókat azonnal elérni, igénybe venni, ezzel is meggyorsítva a kommunikációt.

A Viber for Windows netes telefon program felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.