Skype használati útmutató

skype

A Skype felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a cset program használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

A Skype letöltése

Amennyiben szeretnénk a Skype cset program legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar nyelvű telepítési leírást is.

A Skype indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. A Skype első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

A Skype legfontosabb funkciója a kapcsolattartás, internetes kapcsolaton keresztül szöveges üzeneteket, médiafájlokat és más állományokat küldhetünk ismerőseinknek, vagy akár hanghívásokat is kezdeményezhetünk. A kommunikációt megkönnyítendő csoportos üzeneteket is küldhetünk, létrehozhatunk csoportokat is.

Az első lépések

A bejelentkezéshez létre kell hoznunk egy felhasználói fiókot (ha még nem rendelkezünk ilyennel), amelyet a Microsoft oldalán tehetünk meg. Ehhez egyszerűen a program megnyílásakor az Új fiók létrehozása feliratra kell kattintanunk az ablak alján. Ugyanakkor ha nem akarunk regisztrálni, Facebook fiókunkkal is bejelentkezhetünk. A A regisztrációkor néhány alapvető adatot kell megadnunk, és megerősítenünk a regisztrációt az instrukcióknak megfelelően. Ezután felhasználónevünkkel és jelszavunkkal beléphetünk a programba.

Skype felhasználói leírás 1.

Funkciók

A programba belépve kapcsolatba léphetünk ismerőseinkkel – ehhez fel kell venni egymást a felhasználónevek segítségével, ezután szöveges üzeneteket küldhetünk vagy akár hanghívásokat is kezdeményezhetünk, utóbbiak hívásalapú fizetési rendszerben érhetőek el.

Skype felhasználói leírás 2.

Cset, telefonhívás

A szöveges üzenetküldés nagyon egyszerűen működik, a felvett ismerősök nevére kattintva azonnal az adott beszélgetésre vált a program, ahol a chat programok megszokott módszereivel beszélhetünk egymással. Ugyanitt lehetőségünk van akár videóhívás indítására, illetve fájlok átküldésére is.

Skype felhasználói leírás 3.

Menü

A partnerekhez adatokat rendelhetünk, csoportokat hozhatunk létre és értesítéseket állíthatunk be, le is tilthatunk olyanokat, akikkel egyáltalán nem akarunk beszélni. Saját profilunkat is alaposan testreszabhatjuk.

Skype felhasználói leírás 4.

Beállítások

Az Eszközök/Beállítások alatt a Skype rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik, az általános hang- és videóbeállítások mellett, az adatvédelmet, értesítéseket, hívási opciókat is módosíthatjuk, illetve a szöveges üzenetek tulajdonságain is állíthatunk.

Skype felhasználói leírás 5.

A program a háttérben állandóan futtatható, egyáltalán nem zavaró, mivel az értesítési területre kicsinyíti magát, viszont ha új üzenet érkezik, azonnal tájékoztat. Rendkívül hasznos eszköz a személyes vagy akár cégen belüli kapcsolattartásra is, mindemellett pedig teljesen ingyenes (a hanghívásokat leszámítva) és biztonságos, így bátran használható bármilyen rendszerben.

A Skype cset program felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.