Bkv menetrend

bkv-menetrend A Menetrend.app olyan ingyenes, magyar nyelvű applikáció, amely a budapesti tömegközlekedést segíti, és mobilnet nélkül is elérhető bármely Android vagy iPhone tulajdonos számára. Nemcsak a Budapestre érkezők számára nagy segítség a BKK-menetrend felülete, a fejetlenségen már jól megedzetteknek is biztos pont, ha egy átlátható alkalmazást tarthatnak a kezükben. A Budapesti Menetrend (BKK-menetrend) szoftvere a helyi tömegközlekedésről nyújt szöveges illetve térképes információkat.

Gyártó:
Megnevezés: Bkv menetrend
Frissítés:
Operációs rendszer: Android
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 8 539
Kategória: Közlekedés
Értékelés:
2.9 (8 értékelés)

Mi a Bkv menetrend?

A bkv menetrend mobilos használata előtt le kell tölteni a budapesti tömegközlekedési járművek menetrendjét, így később bárhonnan, internet nélkül is elérhetőek lesznek az információk. A közlekedési tájékoztató tehát offline, a buszok, villamosok, trolik, metrók előre tervezett menetidejét tartalmazza - a budapesti közlekedés offline útvonaltervezője is ezekkel a hivatalos adatokkal kalkulál. Vagyis a hirtelen bekövetkezett menetrend-változásokat nem jeleníti meg. A balesetek, dugók, időjárási nehézségek okozta módosulásokat a BKK-FUTÁR követi nyomon, újabb fejlesztéseknek köszönhetően, internettel már néhány esetben a BKK-menetrend is felhasználja az információit. Segítségével böngészhetők a járatok, indulási és menetidők. Az alkalmazás ingyenes, sőt, a menetrend letöltése után már mobilnetre sincs szükség a használatához. A közlekedő járművek útvonalát az app térképe azonban továbbra is csak internetes kapcsolattal tudja nyomon követni. A régebbi készülékeken is gördülékenyen használható ingyenes menetrend alkalmazás automatikusan frissíti az információs bázisát. Az menetidőket érintő általános változások 2-3 naponta megújulnak, így a Budapesti Menetrend is egy aktualizált adatbázisból dolgozik. Akár nagyobb ünnepség, vagy járatátszervezés miatt megváltoznak az indulási idők, erről a mi app-unk is értesül. A letölthető térképen az útvonalak mellett kávézókat, boltokat, egyéb kulturális létesítményeket is feltűntettek a fejlesztők, a modern felhasználói felületet így akkor is böngészhetjük, ha valahol a közelben innánk meg egy kávét a barátainkkal. Mivel Budapest közlekedéséről közöl információkat, így sem a MÁV, sem a VOLÁN járatainak menetrendjét nem tartalmazza ez az ingyenesen alkalmazás.

Bkv menetrend használata

A mobilra letölthető menetrend app kellően kisméretű, csak néhány Mb - adatforgalom frissítésekor pedig ennek a töredéke. Az alkalmazás és az adatbázis pedig elmenthető az SD-kártyára. Azonban a widget csak akkor helyezhető el a képernyőn, ha az applikáció a mobil belső memóriájába kerül (ebben az esetben nem megoldás, ha az SD kártya tárolja). A könnyen kezelhető rendszerben a betűméret is állítható, bár ez, sajnos, még nem alapfunkció. Az átlátható indító felületén választhatunk jármű-alapú keresést, vagy megállók szerint kérhetünk információt, és térkép, valamint az útvonaltervező is egy érintéssel elérhető a nyitóoldalról.

bkv-menetrend-1
bkv-menetrend-2

A Kereső pedig gyors segítség, ha már tudjuk, melyik járatot használnánk. A Bkv menetrend alkalmazás kiemelkedő funkciója a Kedvencek menü! A felületen beállítható, hogy, a napszaknak megfelelően, listázza a kiválasztott járművek menetidejét. Így nem kell újra és újra hatalmas információmennyiség között bogarászni, mert a gyakran használt útvonalak egy helyre összegyűjthetőek. Ha rövid idő alatt többször is járművet kell váltani, akkor különösen komoly segítség, ha átlátható, mikor várható a kiszemelt busz, villamos... Az indulásig hátralevő időt is feltünteti a program, amit, természetesen a menetidőhöz viszonyítva kalkulál - így senkinek sem kell fejben utánaszámolnia. Az app egyik ismert hibája, hogy az offline útvonaltervező akár a Dunán keresztülvezető sétát is ajánlhat a célpont eléréséhez. Érdemes erre odafigyelnie annak, aki ingázik a pesti és budai rész között.

A bkv menetrend alkalmazás sajnos már nincs fent sem a Google Play-en, sem az Apple Store-on, de átvette a helyét a menetrend.app útvonal tervező.