Total Commander

totalcommander A Total Commander az egyik legnépszerűbb fájlkezelő alkalmazás, amelyet több millióan töltöttek már le és használnak mind a mai napig. Az 1993-ban kifejlesztett TotalCommander főleg Windows operációs rendszer alatt futó kétpaneles fájlkezelő, sok hasznos funkcióval. A legfrissebb magyar stabil verzió shareware vagy nagware formátumban is elérhető, ami azt jelenti, hogy 30 nap után egy értesítő üzenetet kapunk, de a továbbiakban sincs semmilyen korlátozás.

Gyártó: Ghisler Software GmbH
Megnevezés: Total Commander
Verzió: 9.0a
Frissítés:
Fájlméret: 6.07 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 43 622
Kategória: Vegyes programok
Értékelés:
4.2 (52 értékelés)

Mi a Total Commander?

A Christian Ghisler által fejlesztett Total Commander immáron húszéves múltra tekint vissza, és ezalatt a két évtized miatt az alkalmazás igencsak komoly sikereket könyvelhetett el magának. Az alkalmazás alapjában véve shareware licencű, azonban (a WinZiphez hasonlóan) egy figyelmeztető üzeneten kívül semmilyen ellenintézkedés nincs a felhasználók ellen, ha azok a megengedett 30 napon túl használják. Windows Mobile operációs rendszer alatt már freeware licencű változat is elérhető. A Total Commander vagy totalcmd programozási nyelve az Object Pascal (Delphi), és a jól ismert eszközök mellett még a DOS-alapú ős számos kiváló tulajdonságával is rendelkezik.

Total Commander használata

A Total Commander (vagy magyarosan totál kommander) nemcsak az egyik legismertebb, de a legjobban használt fájlkezelő is, amit Windows rendszerekhez gyártottak. Legnagyobb előnye az, hogy könnyedén és jól használható, és számos segítőkész beépített funkció asszisztál a felhasználóknak. A Total Commander-ben van multimédiás lejátszó, adatnéző, FTP-kliens, valamint tudunk nézni tömörített adatokat, és bővíthetjük az alapfunkciókat ingyenes modulokkal, plugin-okkal.

totalcommander

A fájlkezelő szoftver támogatja a ZIP, az ARJ, az LZH, a RAR és többek között az ACE formátumokat, egy mozdulattal bepillanthatunk a tömörített állományokba és fájlműveleteket is végezhetünk rajtuk, valamint képes kategorizálni az FTP-kapcsolatokat, titkosított FTP-jelszavakat használ, illetve Unicode-t támogat. A még könnyebb használhatóság érdekében a Total Commander egyetlen művelettel tud több célhelyre másolni, valamint elérhető az új gyors navigációs funkció is. A Total Commander magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.

Jelenlévők

Oldalainkat 130 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura