WinSCP

winscp_logo A WinSCP egy ingyenesen letölthető, nyílt forráskódú FTP-kliens Microsoft Windows operációs rendszerekre. Legfontosabb funkciója a fájlok biztonságos le- és feltöltésének végrehajtása a helyi és a távoli számítógépek között, de rendelkezik beépített fájlkezelővel és szinkronizálóval is. Használata egyszerű, ezért is lehet az egyik legnépszerűbb FTP-kliens már egy évtizede, és magyar nyelven is letölthető.

Gyártó: Martin Prikryl
Megnevezés: WinSCP SFTP
Verzió: 5.7.6
Frissítés:
Fájlméret: 4.46 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 2 587
Kategória: Hálózat & Internet
Értékelés:
5.0 (4 értékelés)

Mi a WinSCP?

Egy kisméretű, ingyenes fájltranszfer-kliens, amely minden Windows operációs rendszeren futtatható. Fejlesztése 2000 májusában kezdődött és még ma is tart, hiszen rendszeresen frissítik a programot. 2003 óta hivatalosan a SourceForge.net oldalhoz tartozik. A szoftver a PuTTY SSH-protokoll és a FileZilla FTP-protokoll megoldásain alapul, és támogatja az SSH-t és SFTP-t is. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek használatát kényelmessé és sokoldalúvá teszik, kétféle felhasználói felület közül is választhatunk, a beállítások pedig a rutinos felhasználók számára nem okozhatnak meglepetést. Portable, azaz hordozható verzióban is elérhető.

WinSCP használata

A program a hagyományos módszer mellett portable verzióként is letölthető, amelynél nem kell a telepítéssel fáradni. Grafikus felhasználói felületének használata nem jelenthet nehézséget, pláne, hogy magyar nyelven is elérhető, s Explorer- vagy Norton Commander-szerű megjelenés is választható. A Windows rendszeren belül támogat olyan megszokott dolgokat, mint a drag-and-drop vagy az URL-felismerés, fájlkezelője képes minden alapműveletet elvégezni az állományokkal. A szoftver parancssorból is használható.

WinSCP

Beállításait egyetlen kattintással exportálhatjuk, ha pedig problémánk akad, az About menüponton keresztül egy kattintással egy alapos és részletes netes súgóhoz jutunk.

Jelenlévők

Oldalainkat 87 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura