WinSCP

winscp_logo A WinSCP egy ingyenesen letölthető, nyílt forráskódú FTP-kliens Microsoft Windows operációs rendszerekre. Legfontosabb funkciója a fájlok biztonságos le- és feltöltésének végrehajtása a helyi és a távoli számítógépek között, de rendelkezik beépített fájlkezelővel és szinkronizálóval is. Használata egyszerű, ezért is lehet az egyik legnépszerűbb FTP-kliens már egy évtizede, és magyar nyelven is letölthető.

Gyártó: Martin Prikryl
Megnevezés: WinSCP SFTP
Verzió: 5.7.6
Frissítés:
Fájlméret: 4.46 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes - Teljes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 2 532
Kategória: Hálózat & Internet
Értékelés:
5.0 (4 értékelés)

Mi a WinSCP?

Egy kisméretű, ingyenes fájltranszfer-kliens, amely minden Windows operációs rendszeren futtatható. Fejlesztése 2000 májusában kezdődött és még ma is tart, hiszen rendszeresen frissítik a programot. 2003 óta hivatalosan a SourceForge.net oldalhoz tartozik. A szoftver a PuTTY SSH-protokoll és a FileZilla FTP-protokoll megoldásain alapul, és támogatja az SSH-t és SFTP-t is. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek használatát kényelmessé és sokoldalúvá teszik, kétféle felhasználói felület közül is választhatunk, a beállítások pedig a rutinos felhasználók számára nem okozhatnak meglepetést. Portable, azaz hordozható verzióban is elérhető.

WinSCP használata

A program a hagyományos módszer mellett portable verzióként is letölthető, amelynél nem kell a telepítéssel fáradni. Grafikus felhasználói felületének használata nem jelenthet nehézséget, pláne, hogy magyar nyelven is elérhető, s Explorer- vagy Norton Commander-szerű megjelenés is választható. A Windows rendszeren belül támogat olyan megszokott dolgokat, mint a drag-and-drop vagy az URL-felismerés, fájlkezelője képes minden alapműveletet elvégezni az állományokkal. A szoftver parancssorból is használható.

WinSCP

Beállításait egyetlen kattintással exportálhatjuk, ha pedig problémánk akad, az About menüponton keresztül egy kattintással egy alapos és részletes netes súgóhoz jutunk.