ImgBurn

imgburn Az ImgBurn egy freeware, ingyenesen felhasználható szoftver, amely lehetővé teszi CD, DVD és Blu-ray Disc Image formátumok írását, betöltését vagy létrehozását. Ennek a programnak segítségével médiafájlokat készíthetünk a CD-ken és DVD-ken található tartalomból, de az ImgBurn képes közvetlenül lemezre írni a fájlokat és adatokat. Automatikusan felismeri a lemez típusát és ahhoz igazítja a lemezírási sebességet.

Gyártó: SmartTweak Software
Megnevezés: ImgBurn
Verzió: 2.5.8.0
Frissítés:
Fájlméret: 3.31 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Angol
Letöltések: 12 109
Kategória: Lemez / CD író
Értékelés:
4.2 (24 értékelés)

Mi az ImgBurn?

A program alapja a DVD Decrypter szoftver, azonban attól eltérően nem képes arra, hogy megkerülje a lemezek beépített másolásvédelmét, így titkosítással ellátott lemezek tartalmát nem rögzíthetjük semmilyen formában. A szoftver mérete meglehetősen kicsi, gyorsan letölthető és gyorsan telepíthető. Kezelése nem okozhat gondot, a médiatartalmak rögzítését és lemezre írását már a főmenüből is néhány kattintás segítségével megoldhatjuk. A formátumok felismerése természetesen automatikus, a beállítási lehetőséget, opciók skálája pedig igen széles, így tetszés szerint testre szabhatjuk a szoftver működését.

ImgBurn funkciói

Az ImgBurn által támogatott formátumok többek között a bin, cue, di, dvd, gi, img, iso, mds, nrg, pdi. A szoftver segítségével létrehozhatunk DVD Video, HD DVD Video lemezeket és Blu-Ray videókat egyaránt. A program teljes Unicode könyvtár/fájlnév támogatást tartalmaz. A szoftver által felkínált lehetőségek összevetve több ismert cd író program egyáltalán nem maradnak alul, mindezt egy egészen kisméretű telepítőcsomagban. A programhoz magyarítás is létezik, amely még inkább megkönnyíti a használatot.

ImgBurn

Az ImgBurn több platformon is futtatható, elsősorban a Windows operációs rendszerek különféle verzióin. A szoftver telepítési leírása magyarul itt található.