PuTTY

putty_logo A PuTTY egy freeware Telnet és SSH kliens Windowsra, amely segítségével biztonságos vonalon keresztül léphetünk kapcsolatba távoli számítógépekkel. A szoftver kódolt kapcsolaton keresztül, tehát biztonságosan képes a távoli gépeket elérni, az SSH titkosítókulcsot és protokollverziót pedig magunk állíthatjuk be. Így tehát bárhol tartózkodjunk is, biztonságos módon férhetünk hozzá az otthoni vagy munkahelyi gépünkön tárolt fájlokhoz, adatokhoz.

Gyártó: Simon Tatham
Megnevezés: PuTTY SSH
Verzió: 0.66
Frissítés:
Fájlméret: 484 KB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Angol
Letöltések: 3 649
Kategória: Hálózat & Internet
Értékelés:
4.7 (3 értékelés)

Mi a PuTTY?

A PuTTY teljesen ingyenes, freeware program, amelynek letöltése igen rövid időt vesz igénybe, helyet szinte nem is foglal, és erőforrás-felhasználása is a lehető legminimálisabb. A program használata feltételez bizonyos komolyabb szintű felhasználói ismereteket, a beállítások testreszabásánál arra is szükségünk lehet, hogy külső segítséget vegyünk igénybe a kapcsolat teljes biztonsága és a szoftver működőképessége érdekében. Amennyiben erre szükségünk lenne, az interneten rengeteg útmutató található, amelyek igen részletesen tárgyalják a program használatát és a különböző preferenciák beállításait.

PuTTY SSH használata

A PuTTY SSH kliens számos funkcióval rendelkezik. A host-okat és preferenciákat eltárolja, ha később szükségünk lenne rájuk. Parancssori SCP és SFTP kliensekkel („pscp” és „psftp”) rendelkezik. Beállításainkat a program minden esetben megőrzi, így használata meglehetősen kényelmes.

PuTTY

A kapcsolatot a PuTTY 1024 bites titkosítással látja el, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy illetéktelen harmadik fél bármilyen információhoz hozzáférjen.

Jelenlévők

Oldalainkat 19 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura

Ezt is megnézték