Adobe Reader használati útmutató

adobe-reader

Az Adobe Reader felhasználói leírása magyarul Windows operációs rendszerre. Az alábbi használati útmutatóban kiemeltük a szoftver legfontosabb funkcióit, képekkel illusztrálva és részletezve azok alkalmazását. Az instrukciókkal könnyebben elsajátíthatjuk a pdf olvasó használatának fortélyait, valamint segíthetnek a kezdeti lépéseknél is.

Az Adobe Reader letöltése

Amennyiben szeretnénk az Adobe Reader pdf olvasó legfrissebb verzióját használni, töltsük le innen. Mielőtt installáljuk a programot, érdemes átfutni a magyar telepítési leírást is.

Az Adobe Reader indítása

Indítsuk el a programot a Windows asztalról vagy a Start menüben található parancsikonnal. Az Adobe Reader első használatakor előfordulhat, hogy víruskeresőnk átvizsgálja az új szoftvert és futtatásához engedélyt vagy megerősítést kér.

A telepítést követően az Adobe Reader kezdőképernyőjén találjuk magunkat, ahol a program később a korábban megnyitott fájlokat fogja mutatni, illetve lehetőségeket kínál arra, hogy PDF fájlokat konvertáljuk, hozzunk létre vagy küldjünk.

Adobe Reader felhasználói leírás 1.

Első lépések

A felső menüsor alatti ikonsor a megnyitott fájlokkal végezhető egyszerűbb műveleteket tartalmazza – többek között innen nyomtathatunk, nagyíthatjuk a képet vagy lapozhatunk egy új oldalra a fájlban, illetve itt is megtalálhatóak a konvertálási és tallózási lehetőségek. A File menüből hasonló lehetőségeink vannak – fájlokat nyithatunk meg a merevlemezről vagy külső tárhelyekről, konvertálhatunk, megtekinthetjük a megnyitott fájl tulajdonságait és nyomtathatunk is. A menü alján a korábban megnyitott fájlokat láthatjuk listázva. Az Edit menüből a megnyitott PDF dokumentummal végezhetünk különféle műveleteket – egyes részeit kivághatjuk, másolhatjuk, aktuális pozíciójáról pillanatképet készíthetünk, de kereshetünk is benne. Ugyancsak ebben a menüben találhatjuk meg a dokumentum biztonsági beállításait és elemzéseket is végezhetünk rajta.

Adobe Reader felhasználói leírás 2.

Képernyőmódok

A View menü arra kínál lehetőséget, hogy a program megjelenését, felhasználói felületét testreszabjuk. Megadhatjuk, hogy mely eszköztárak jelenjenek meg. Innen érhető el a teljes képernyős mód is, illetve navigálhatunk a megnyitott dokumentumon belül lapozással, vagy el is forgathatjuk azt.

Adobe Reader felhasználói leírás 3.

A Window menüben új ablakot nyithatunk, míg a Help menüből információkat szerezhetünk és segítséget kaphatunk a program használatához.

Beállítások

A Beállításokat az Edit menü legalján található opcióval érhetjük el. A Beállításokban rengeteg lehetőségünk van arra, hogy megszabjuk, a program hogyan viselkedjen és jelenjen meg. Ajánlott a beállítási lehetőségeket még az első megnyitás alkalmával átnézni, hogy ismerjük lehetőségeinket, és már a használat megkezdése előtt testreszabhassuk a fontosabb tulajdonságokat.

Adobe Reader felhasználói leírás 4.

Az Adobe Reader pdf olvasó felhasználói leírásának végére értünk, reméljük hasznosak voltak a fenti útmutatások, instrukciók.