Calibre Ebook

calibre A Calibre Ebook egy ingyenesen felhasználható e-book könyvek olvasása, rendszerezése, konvertálása alkalmas szoftver. Ezzel a népszerű programmal könnyedén menedzselhetjük e-könyveinket, de az alkalmazás különböző e-book formátumok átalakítására, konvertálására is képes. Ugyancsak hasznos, hogy tudjuk ebook-jainkat szinkronizálni számos e-könyv olvasóval.

Gyártó: Kovid Goyal
Megnevezés: Calibre E-book
Verzió: 2.85.1
Frissítés:
Fájlméret: 60.88 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Angol
Letöltések: 21 886
Kategória: Irodai szoftverek
Értékelés:
3.8 (34 értékelés)

Mi a Calibre E-book?

A Calibre támogatja a legfontosabb, legelterjedtebb formátumokat és e-könyv-olvasókat is. A legtöbb e-könyvet a szoftver segítségével módosíthatjuk is, megváltoztathatjuk például a betűtípust, betűméretet, vagy hozzáadhatunk automatikusan generált tartalomjegyzéket. A konvertáláshoz és a szerkesztéshez szükséges a jogtiszta e-könyvek másolásvédelmének eltávolítása, amelyet megtehetünk számos ingyenesen elérhető plug-in kiegészítő segítségével. A Calibre Ebook lehetővé teszi, hogy hatékonyan rendezzük személyes e-könyvtárunkat, e-könyveinket a meta-információk alapján válogathatjuk és csoportosíthatjuk. A könyvtárban hatékonyan kereshetünk is, így például a szerzők nevére, a könyv címére vagy bizonyos meghatározott kulcsszavakra. A Calibre programnak létezik portable változata is.

Calibre E-book használata

A könyvtárhoz kézzel vagy valamilyen e-könyv-olvasóval történő szinkronizálás által is hozzáadhatunk fájlokat. Könyvtárunk tartalmához távolról, egy webböngésző segítségével is hozzáférhetünk feltéve, hogy az annak otthont adó számítógép be van kapcsolva. A Calibre számos formátumot támogat, köztük az alábbiakat: CBZ, CBR, CBC, CHM, EPUB, FB2, HTML, LIT, LRF, MOBI, ODT, PDF, EKT, PML, RB RTF, TCR, TXT, EPUB, FB2, OEB, LIT, LRF, MOBI, EKT, PML, RB, PDF, TCR és TXT. Ezen felül különféle hírcsatornák kezelésére is alkalmassá tehető.

Calibre E-book

A program freeware, ellenszolgáltatás nélkül használható. Többek közt elérhető magyar nyelven is. Kezelése egyszerű, rutinos számítógép-felhasználóknak nem okozhat gondot. A szoftver telepítési leírása magyarul itt található.