Pinterest

pinterest A Pinterest képmegosztó egy ingyenesen letölthető android és iphone alkalmazás. Ha egyszer valaki elkezdi használni, nem fogja tudni abbahagyni. Remek app, mert sokféle érdeklődési kört felvonultat. Olyan mint egy hosszú-hosszú faliújság, csak mi választhatjuk ki, hogy mennyit, és mit szeretnénk látni rajta. Akit a hajfonatok érdekelnek, több száz képet láthat, nagyon kevés szöveggel. Ily módon a pinterest főként képeket mutat, és inkább a nők körében a népszerűbb. Szinte bármilyen téma előbukkan, a sporttól kezdve, a művészeten át, a design, a technika, a történelem világából.

Gyártó:
Megnevezés: Pinterest
Frissítés:
Operációs rendszer: Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 7 563
Kategória: Közösségi
Értékelés:
4.5 (2 értékelés)

Mi a Pinterest?

Ha valaki Merilyn Monroe rajongó, napi szinten több képet, összefüggést láthat színésznőbálványról, és kedvelheti egy szívecskés jelöléssel is. A Pinterest app a kreativitásunkra is jó hatással van, hiszen rengeteg bennünket izgató inspiráció gyűjthető be róla egyszerre, összehangolva a sajátos érdeklődési területeinket. Az angol „pin” ige kitűzést jelent, vagyis saját virtuális falunkra tűzhetjük ki azt, ami érdekel (interest) bennünekt. Itt is követhetünk olyanokat, akinek tetszenek a képei. Mivel minden feltett kép nyilvános, érdemes meggondolni, hogy az ember mit szabadít rá néhány könnyed mozdulattal a világra.

Pinterest használata

Az ingyenesen letölthető alkalmazásba bejelentkezhetünk Facebook-fiókkal is, Twitterrel és Gmail-címmel is (korábban meghívóhoz kötötték, de ezt szerencsére már eltörölték). Az a fontos, hogy összegyűjthetjük a nekünk tetsző témákat, mappákba rendezhetjük, és szerencsére még a források rögzítődnek, így bármikor visszamehetünk az eredeti oldalhoz. A mappákba rendezett képeket kategóriák alá is sorolhatjuk, és szépen gyűjtögethetjük ötleteinket, akár a munkánkhoz is inspirálódva. De a lakberendezésben is segíthet. Hihetetlenül egyszerű, gyorsan elérhető, saját ötletgyár, ami bármikor kéznél van, és nem kíván bonyolult keresgetést.

pinterest-1
pinterest-2

Életszervezésünket is alakíthatjuk vele, hiszen akár a lakásunkat, akár a ruházkodásunkat, de művészi igényeinket is táplálhatjuk vele. Ha egy képet szeretnénk elmenteni, akkor csak a „pin it” gombra kell kattintanunk, és már meg is történt. A „Board”-ra tűzhetjük ki, ami a saját falunkként működik. Barátokat is meghívhatunk rá. Az app-pal likeolhatjuk is egymás képeit, és ha megtetszik egy valamelyik, rákattintva több információ is megtudhatunk róla. Nagyon könnyen kereshető az oldalon bármi, bármilyen témában. Röviden és angolul érdemes írni, és akkor gyorsan ki is dobja a megfelelő találatot. Persze éppen azért, mert ilyen remek, ez is függőséget okozhat.

Pinterest képmegosztó, tovább az Android letöltés vagy az iPhone letöltés oldalra.