Daemon Tools telepítés leírás

daemon-tools

A Daemon Tools telepítésének összefoglalója Windows operációs rendszerre screenshot-okkal, képekkel illusztrálva. Ebben a telepítési leírásban kiemeltük az installálás folyamatának legfontosabb lépéseit, felhívva a figyelmet azokra az opciókra, amik a későbbiekben befolyásolhatják a program működését.

Előkészületek

Ellenőrizzük, hogy a telepítőfájl kompatibilis legyen a Windows rendszerünk aktuális verziójával. Részletes információk a Daemon Tools szoftverről. Az installálás megkezdése előtt lehetőleg zárjunk be minden egyéb futó programot.

1. A telepítés indítása

Ha az állomány be van csomagolva (zip formátum), a tartalmát csomagoljuk ki egy ideiglenes mappába. A telepítés előtt mindig győződjünk meg róla, hogy tűzfalunk és víruskereső programunk be van kapcsolva. Kattintsunk az install fájlra és kezdjük meg a telepítést. Abban az esetben, ha a tűzfal figyelmeztető üzenetet dob fel, olvassuk azt el és ha mindent rendben találunk, engedélyezzük a telepítőfájl működését.

A DAEMON Tools telepítőjét elindítva az üdvözlő ablakban válasszuk ki a legördülő menüből a nekünk megfelelő nyelvet, majd kattintsunk a „Tovább” gombra. A „Mégse” gombra kattintva kiléphetünk a telepítőből.

Daemon Tools telepítés, 1. lépés

2. Licencszerződés

Mielőtt a DAEMON Tools Lite programot telepítjük számítógépünkre, tisztában kell lennünk a szoftver Licencszerződésében foglaltakkal. Olvassuk el figyelmesen, majd annak elfogadása esetén kattintsunk az "Egyetértek" gombra a telepítés folytatásához.

Daemon Tools telepítés, 2. lépés

3. Licenc típus

Ebben az ablakban a DAEMON Tools személyes használatához válasszuk az „Ingyenes Licenc” opciót, majd kattintsunk a „Tovább” gombra.

Daemon Tools telepítés, 3. lépés

4. Összetevők kiválasztása

A program könnyű eléréséhez hagyjunk kijelölve minden alapértelmezett opciót, így a Windows asztalról és a Start menüből is indíthatjuk majd a programot.

Daemon Tools telepítés, 4. lépés

5. Telepítési útvonal

Ebben a lépésben ellenőrizhetjük a telepítés végső helyét mely alap beállításként a „C:\Program Files\DAEMON Tools Lite” mappába történik. (Megadhatunk egyéni telepítési útvonalat is a „Tallózás…” gombbal) Folytatás a „Telepítés” gomb megnyomásával.

Daemon Tools telepítés, 5. lépés

6. Telepítés

A telepítési folyamat során az alkalmazás létrehozza a szükséges mappákat, felmásolja a program működéséhez szükséges állományokat és létrehoz egy vagy több virtuális meghajtót számítógépünkön.

Daemon Tools telepítés, 6. lépés

7. Telepítés befejezése

A telepítés befejeződött, a telepítő ablakot bezárhatjuk („Befejezés” gomb).

Daemon Tools telepítés, 7. lépés

Gratulálunk! A Daemon Tools program sikeresen települt számítógépünkre, megkezdhetjük a használatát. Esetenként a Windows igényli az operációs rendszer újraindítását, ebben az esetben a telepítés végeztével tegyük ezt meg. A programot a Start menüből futtathatjuk.

Jelenlévők

Oldalainkat 56 vendég böngészi