Pacman

pacman A Pacman egy igazi retro játék, amely valóban megunhatatlan. Ki ne ismerné az ikonikus sárga fejet, generációk nőttek fel ezen a roppant egyszerű szórakozáson. Azonban kijelenthetjük, hogy a Pacman kortalan. Talán már arra is kevesen emlékeznek, hogy egy japán fejlesztésről beszélünk, hiszen az egész világon a számítógépes játékok egyik alaptartozékává vált. Első ránézésre nem okoz nehézséget a pontgyűjtés, azonban a labirintus könnyen kifoghat rajtunk. Lazításhoz és nosztalgiázáshoz itt a Pacman!

Gyártó: Neil Roy
Megnevezés: Pacman
Verzió: 16.05.15
Frissítés:
Fájlméret: 14,6 MB
Operációs rendszer:
Windows XP / Windows Vista / Win 7 / Win 8 / Windows 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 797
Kategória: Játékok
Értékelés:
5.0 (1 értékelés)

Mi a Pacman?

Szinte nincs is olyan modern művészet, ahova a Pacman retro játék ne tette volna be a lábát. Ezzel a néhány évtizedes fejlesztéssel szobrok, pólók, festmények formájában lépten-nyomon összefuthatunk. A sárga fejecskék mellett az útvesztő szörnyei is rendkívül népszerűek. Nem állíthatjuk, hogy bonyolult játékmenetet kínál a program, talán épp az egyszerűségében rejlik a varázsa. Ma már nemcsak számítógépre, de Android készülékre is telepíthetjük gyermekkorunk egyik nagy sztárját. Lazításképpen bármikor számíthatunk rá: hiszen emlékszünk, nincs más dolgunk, mint megmenekülni a labirintus lila, zöld, kék és piros lényei elől úgy, hogy közben minél több pontot "zabáljunk fel". Vigyázat, akár hosszabb időre is odaszegezhet bennünket a monitor elé a Pacman, hiszen ez egy soha véget nem érő játék. Valljuk be, még mindig rajongunk érte.

Pacman használata

A Pacman retro játékkal a '80-as évek hangulatát kapjuk meg. Természetesen a színfelbontás és élesség attól is függ, melyik Windows operációs rendszert futtatjuk a számítógépünkön. Telepítsük a készülékünkkel kompatibilis változatot, és máris nekiszabadulhatunk a labirintusnak. Érdemes gyorsan és ügyesen navigálni, a lehető legkevesebb idő alatt megtenni a távolságot az útvesztőben. Zsebeljünk be minél több jutalompontot, mielőtt a szörnyecskék utolérnek bennünket.

Amíg tartjuk a tempót, és okosan szökünk a színes lényektől, kedvenc kis sárga figuránkat biztonságban tudhatjuk. Ha mégis utánunk erednek, próbáljunk meg minden irányt, hogy folytathassuk a játékot. Kávészünetben tökéletes játék – de csak akkor, ha negyed óra múlva valóban képesek vagyunk ott hagyni a pályát. Nem véletlen, hogy minden korosztály szereti Pacmant, van, aki nosztalgiából, van, aki kíváncsiságból indítja el. A rendkívül szép grafikájú és lenyűgöző felületű játékok mellett ez az egyszerű és nagyszerű retro program továbbra is helyet szorít magának. Talán a Pacman is olyan örök életű, mint amilyen végtelenített pályákon keresztül lohol a szellemek elől.