FORTEPAN

fortepan A FORTEPAN alkalmazás régi magyar fotókat gyűjt nekünk össze, ami Android és iPhone telefonra is telepíthető, ráadásul a kezdeményezés illetve a fejlesztés kis hazánkból származik! Ha valaki érdeklődik a régi fényképek vagy a történelem (alapvetően leginkább kis hazánk történelme) iránt, az szeretni fogja ezt az appot. De ha csak valaki szeret elábrándozni romantikusabb időkről, mikor a Tabánban még paraszt kunyhók álltak irodaházak és fitnesz centerek helyett vagy épp a Ferencziek tere egészen más kinézetén a békeidőkből.

Gyártó:
Megnevezés: FORTEPAN
Frissítés:
Operációs rendszer: Android, iPhone
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések: 100
Kategória: Fényképezés
Értékelés:
5.0 (1 értékelés)

Mi a FORTEPAN?

A Fortepan mobil app eredetileg magánkézben összegyűjtött, régi fényképek digitalizált gyűjtőhelye volt a neten, ami aztán, ahogy közadakozásból nőtt a gyűjtemény, amihez mindenki hozzá tehette a maga tudását mások vagy a saját beküldött fotóiról (ezen a képen apukám dédnagypapája látható Horthy Miklós ölében, stb.), meghallva az idők szavát, szépen felköltözött a mobiltelefonjainkra is, ami mondhatom, remek húzás volt!A fényképek kereshetők időpont és helyszín alapján is, de ha nem keresünk semmi konkrétat, akkor is jól esik elrévedni a 1900-as évek budai látképében vagy épp elszörnyülködni a II. világháború pusztításán, kacagni egyet a hetvenes évek borzasztó bolt kirakatain és ruháin, vagy éppen megtalálni a nagypapát egy eddig sosem látott május elsejei felvonulásról készült kép kellős közepén.

FORTEPAN app használata

Az alkalmazás használata egyrészt nagyon, de tényleg egyszerű, másrészt itt hála az égnek mentesülünk a mindenféle regisztráció, fiókokkal való összekötögetés kötelező köreitől. Megnyitás után a fő oldalon tudunk csak simán nézelődni, de ha konkrétan keresni szeretnénk valamit, akkor a közmegegyezéses nagyító ikonkára bökve máris írhatjuk be a kereső szót.

fortepan-1
fortepan-2

Ha pedig arra is szükség lenne, fölötte egy két végű csúszkával (adott dátumtól akár időponttól adott dátumig, időpontig) kijelölhetjük az időpontot, intervallumot is, amelyik időszakból érdekelnének minket a Fortepan tárházában fellelhető képek. Az app adatbázisa folyamatosan bővül, így aztán az idő előrehaladtával egyre jobb képet kaphatunk kis hazánk közelmúltjáról az okostelefonunkra.

FORTEPAN fotóarchivum, tovább az alkalmazás Android vagy iPhone letöltés oldalára.

Jelenlévők

Oldalainkat 106 vendég böngészi

Szerkesztő ajánlja

szoftverhotel figura