VLC Media Player letöltés magyar | VLC portable Windows

 
Ingyenes programok információs portálja

VLC Media Player

vlc mediaplayer A VLC Media Player egy ingyenes, gyors és könnyen kezelhető zene- illetve videó lejátszó program. Szinte minden média formátumot kezel. Alkalmas internetes rádiók hallgatására, de még videóbeszélgetéseket is bonyolíthatunk vele. A megszokott zene- és videólejátszás mellett rengeteg extrával rendelkezik a szoftver, például még letöltés közben is nézhetjük az addig letöltött videót. Talán az egyik legjobb médialejátszó a piacon.

Gyártó: VideoLan
Megnevezés: VLC Mediaplayer
Verzió: 2.2.6
Frissítés:
2018.03.03.
Fájlméret: 23.5 MB
Operációs rendszer: Windows XP SP2, 2003 SP2, Vista SP1, 2008 SP1, Windows 7, Windows 8, 10
Licensz: Ingyenes
Nyelv: Magyar
Letöltések:
56 243
Kategória: Mozi & Videó / Médialejátszó
Értékelés:
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Átlag 4.18 (71 szavazat)

Mi a VLC Mediaplayer?

A VLC mediaplayer egy ingyenes, nyílt forráskódú médialejátszó program, amit a VideoLAN fejleszt. Rengeteg audio, video codec-et, fájlformátumot, illetve lemezformátumot támogat, kiemelt opciókkal kezeli az AVI, MKV, MJPEG filmeket, de lejátssza a legtöbb MPEG-2, DivX, H.264, WebM, WMV, MP3 formátumú médiafájlokat, ezen felül még a webkameránkat is kezeli. A kodekek benne vannak a szoftverben, így már nem kell külön telepíteni azokat. Teljesen ingyenes, nincs kémprogram vagy hirdetés, de felhasználó figyelés sem. Bármilyen platformon futtatható, ezek közül néhány pl. a Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, BeOS, Solaris. Mostanra a VLC android-os változata tabletre és okostelefonra is telepíthető.

VLC Mediaplayer használata

A VLC Mediaplayer többek közt a következő fájlformátumokat ismeri: AAC, AC3, ALAC, AMR, ASF, AVI, DTS, FLAC, FLV, MKV, MP3, MPEG-1, MPEG-2, MOV, MP4, OGG, WMA, WMV... Ezen felül még a digitális kamerák MPEG-4 formátumú videóit is kezeli. Egy további hasznos tulajdonsága a VLC Media Playernek, hogy lejátssza az éppen letöltés alatt lévő filmek részleteit is. De nem csak a videólejátszás szakértője, hanem a videó csatornákra is rácsatlakozhatunk vele. Így például nézhetjük a Reuters vagy National Geographic-t is "a Szolgáltatások felfedezése opció" segítéségével. Jobb gombbal hozhatjuk fel ezt az opciót és kiválaszthatjuk a kívánt kategóriákat. Ha megvagyunk csak válasszunk egy csatornát és a lejátszás azonnal megkezdődik.

VLC Media Player

A program a TV felvevő kártyákat is támogatja. Természetesen a feliratok hozzáadása is egyszerűen történik. Másoljunk egy feliratot tartalmazó fájlt a lejátszandó film mappájába és a program automatikusan hozzárendeli azt. A VLC Media Player magyar nyelvű használati útmutatójában képekkel illusztrálva nézhetjük meg, milyen a szoftver működés közben. A szoftver telepítési leírása pedig itt található.